reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Milka 10 tego lipca bedę 13 dni po terminie.( termin miałam na 27 czerwca ) a Pierwsza próba indukcji ma być nawet 7 lipca ( czyli już na 10 dzień po terminie ) .
Mój lekarz mówi, że indukcja bedzie dwu- etapowa .Pierwsza 7- ego mała ilość oxy.. a jak nie zadziała to 10 tego idziemy na całość.

ale do 7 lipca jeszcze jest czas:) wszystko się może zdarzyć :)

wg położnej pomogło m u w tym leżenie w inkubatorze, bo to wysuszyło, a żebyście wiedziały jaki on wielki był w tym inkubatorze, prawie się nie mieścił :-)
Kornelka przesz 1,5 dnia leżała w inkubatorze pod lampami, na fototerapii ale jakoś nam to nie pomogło.. Na całe szczęście już nie mamy kikuta.
czytałam Twoją opowieść z porodówki, oj to po prostu szpital na Bialanach w całej okazałości... Współczuję przeżyć,a czy ten lekarz, który tak szybko podjął decyzje o cięciu to był dr Zwie...ński ???

Dziewczyny, które karmią piersią jakie jecie owoce??
HEFI ciężko stwierdzić ale mi libido tak poszło na maxa w górę, że jak patrzę na męża to już mam mokro;)Ale chyba po okresie połogu czyli po 6 tygodniach;)

Dziewczyny, które karmią piersią jakie jecie owoce??
HEFI ciężko stwierdzić ale mi libido tak poszło na maxa w górę, że jak patrzę na męża to już mam mokro;)Ale chyba po okresie połogu czyli po 6 tygodniach;)
lena, matko to tak samo ja
normalnie mecze sie ze jeszcze nie moge
tak jak cala ciaze sex mogl nie istniec tak teraz codziennie mysle
a jeszcze dwa tygodnie musze czekac

dzisiaj pytalam polozna o kremy przeciwsloneczne
mowila ze powinny miec mineralne filtry, to sa takie co zostaja na skorze a nie wnikaja w srodek
faktor wystarczy juz 30

katarzynajanicka wspolczuje porodu
czasami mam wrazenie ze oni jakies eksperymenty robia, ktora jak dlugo wytrzyma
w Toruniu maja jakies problemy z podejmowaniem odpowiednich decyzji,
moja mame trzymali tak dlugo z ulozeniem posladkowym, ale myslalam ze te czasy sie skonczyly

Ostatnia edycja:
Nadrobilam zaleglosci, usmialam sie mocno z waszych "kupowo-siusiankowych" opowiesci ;D az zaczelam wlasne Malgosiowe doswiadczenia wspominac - a teraz na pewno bedzie jeszcze weselej, bo chlopcy maja wiekszy "zasieg" siusiania ;]
I musimy kupic jednak opakowanie "1" - w 2 nam niby nie tonie, ale jak sie teraz wiecej wierci to .. czesto spadaja mu z dupki z tylu ;] Dziwne, bo Malgosie mniejsza o kilogram od razu do 2 upakowalismy i bylo ok;P

ewus - ciesze sie, ze miedzy tata chlopcow a Wami sie uklada - tylko sie nie rozckliwiaj prosze i pamietaj, ze to Wy jestescie najwazniejsi :) trzymam kciuki, zeby sie wszystko dalej dobrze ukladalo.

Weszlam na wage - schudlam 3 kg. Do mojej wymarzonej wagi zostało UWAGA - 27kg :szok:
No, to prawie tak jak i mi ;D Mi podejrzanie malo ubylo po samym porodzie - jak sie wazylam w domu .. fakt faktem przez 1,5 dnia po porodzie jadlam spoooro i pilam hektolitrami :p Ale tak czy siak - jest tego jeszcze jakies 20 kilo .. (do wymarzonej to -30, ale dawno porzucilam to marzenie :p) a "konkretne" odchudzanie dopiero po zakonczeniu karmienia piersia:/

Dziewczyny,a wy kupywałyscie usztywniany stanik do karmienia moze?
W sensie z fiszbinami ? Ja takie mam, ale "wlasnorecznie przerabiany" :p Pamietaj tylko, by to byl "odpowiednio dobrany stanik" (patrz watek atheny :>), gdzie fiszbiny koncza sie pod pacha a nie uciskaja w polowie piersi (wtedy moga uciskac kanaliki mleczne, co jest b. niewskazane).. Ja spie nawet w nich - zreszta one są z poprzedniego "karmicielskiego" okresu, takze sprawdzone w dzialaniu ;)
atheno - para haftek ze sklepu z pasmanteria i jakies tasiemki i voila ^^;) Ja na poczatku przy Malgosia karmilam tez bez przerobienia - klelam przy sciaganiu ramiaczek .. z usprawnieniem jest idealnie ;D

no .. to teraz "biezace" produkcje forumowe czas zaczac czytac, bo nie wiadomo jak dlugo jeszcze oba malce beda spaly ;]

reklama
ja tylko jabłka, babany i arbuza:-( ale planuję też brzoskwinie i nektarynki
ja juz jem brzoskwinie i morele, borowki (te duze kandadyjskie czy jakos tak) rowniez jablka, arbuzy, melona poza tym dzemy
po jednym sprobowac i obserwowac co sie dzieje: inaczej lato minie a my bedziemy ze slina w buzi patrzec na to wszystko a dziecku niekoniecznie musi szkodzic

Do góry