reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

No jakos pokichana ta Polska rozmiarowka.
Pola wzrost juz pod 70 dochodzi, kilka ubranek jakie mamy z PL to na 74 nosi, a te tutaj glownie 3-6 miesiecy.
Az sie dziwie wiec jak to mozliwe, ze inne Maluchy w te na 9 miesiacy juz wchodza :nerd:

reklama
Katik masz rację... w Mothercare i innych ang. sieciach kupuję 3-6 i jest git :-D

W Polszy ostatnio kupiłam sobie portki S a bluzkę XL i to nie ze względu na ekstra szczupły tyłek i w opozycji wielką górę, tylko taką fantazję miał producent :tak:bo generalnie w dooopsku mam dokładnie tyle samo co w cyckach więc powinno być jednorodnie, nie?

Marek nosi 68 i 74 chociaż muszę 74 wywijać np. spodnie ma o dobre 5 cm za duże (to ze Smyka) bluzy 74 ma dobre tzn ciut za duże ale nie na tyle żeby trzeba było podwijać rękawki. Mierzy 70 cm...
Jeśli chodzi o ubranka oznaczone miesiącami to 6-9mcy

Niektore firmy to spokojnie juz kupujemy na 9 miesiacy i sa akurat np niektore ubranka w smyku. Tam gdzie ja patrzyłam był przedział 0-3, 6, 9, 12 m

carters ma duże rzeczy moja do niedawna w bodzik newborn sie mieśliła a teraz w te na 3 miechy

Moja nosi 3-6 z HM 62 bo z tej firmy chyba mam najwięcej Polskich ubranek raczej nie posiadam

Tymek wyrósł własnie z wyspiarskich bodziaków 3-6, z H&M nosi body i ubranka 74, waży 6500, na długosc nie wiem musze zmierzyc ale jest dosc długi

Tam ciuszki ciuszkami ... ja mam problem bo Marek na szerokość już w gondolę quinny się nie mieści a do długości brakuje mu może... 10 cm... w każdym razie albo głową albo nogami wali nie ma możliwości wypośrodkowania bo właśnie gondolka jest środkiem węższa :-( ... dzisiaj spacerówkę założyłam i jestem wściekła bo się na całkiem płasko nie rozkłada...

Tam ciuszki ciuszkami ... ja mam problem bo Marek na szerokość już w gondolę quinny się nie mieści a do długości brakuje mu może... 10 cm... w każdym razie albo głową albo nogami wali nie ma możliwości wypośrodkowania bo właśnie gondolka jest środkiem węższa :-( ... dzisiaj spacerówkę założyłam i jestem wściekła bo się na całkiem płasko nie rozkłada...

no to cholerka problemos a nie masz kogoś żeby się podmienić na wózki na jakiś czas żeby była płaska ?
Ola już dawno w spacerówce śmiga bo w te upały wolałam niz gondole a mam płaską i z taką wkładka jakby materacykiem

reklama
My właśnie wczoraj przesiedlismy sie do spacerówki. Borysowi się na poczatku srednio podobało, ale chyba powoli już się przyzwyczail.

ps. Mój x-lander rozkłada się całkowicie na płasko:tak:

Do góry