reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Zaczęłam się śmiać sama do siebie że chyba się za bardzo ze wszystkim śpieszę bo moja torba do szpitala już ok miesiąc stoi spakowana za firanką w pokoju. Jakoś miałam wrażenie że lepiej będzie jak zrobię to sama bo mój to chyba nie bardzo odróżnia wkładki laktacyjne od podkładów poporodowych :) A teraz widzę że jeszcze spora część z Was nie spakowana jeszcze - ale za to macie ciuszki poprane ja się jeszcze za to nie zabrałam a jak widać to tak naprawdę nie znamy dnia ani godziny kiedy maluszki zaczną wyskakiwać z brzuszków.
dagna wiem co czułaś z rana -ja też wstałam na równe nogi bo spółdzielnia wysłała dzisiaj big traktor do koszenia - przejechał raz i połowa placu skoszona ale huku przy tym narobił co niemiara.

reklama
kerna nie zazdroszczę jeśli mogę coś polecić to o ile wyszły ci grzybki na ścianie gdzieś to potraktu je domestosem i szczotką po prostu zetrzyj i będziesz miała w tym miejscu spokój na jakiś czas tyle że przez dzień będzie czuć domestos. Ja tak usunełam grzybka z garażu i w sumie rok minol i nie pokazal się spowrotem.

tosia to masz dzielną i nie zniszczalną babcie tylko pozazdrościć

Ja czekam dziś na partię ciuszków od kuzynki zobaczymy co mi przywiezie. A torbę tez mówię co dziennie że dziś że dziś i nadal nie mam spakowanej.

a mój m waży tyle samo co ja teraz z moimi dodatkowymi 14 kg .. :-) więc ja już nie tyję :-) Jeju, powiesiłam ciuszki i tak się ze mnie leje, ze wszystko się do mnie przykleiło... a babcia faktyczne niezniszczalna... jest całkowicie samodzielna w piątek była brata odwiedzić (30 km), bo On też był w odwiedzinach w rodzinnych stronach (mieszka w Gliwicach) i babcia dziś stwierdziła.. "no On już taka starowinka" (ma 96 lat) i mnie jeszcze pocieszała "wiem jak to w ciąży ciężko w taką pogodę, ja tez rodziłam w lecie" :-)

ja powoli sie tez pakuje, co jakis czas dopakowuje tylko siebie, a wiecie jak pakowalam malego i strasznie sie zamotalam ,bo ubranka 56 takie maciutenkie sie wydaja, wiec wzielam tylko troche a reszte 62, ciekawe jakie moje dziecko bedzie duze? a wizyta dopiero 18 sierpnia
nie wiem jak u was , ale u mnie strasznie duszno, normalnie nie ma czym oddychac , stawiam na burze ale po poludniu bo musze jechac na zakupy z mezem

:-DKerna , Marta wszystkiego Najjjjjj z okazji rocznicy ślubu!!!:-D
jejuniu jakie piękniusie zdjęcia:szok::-)suuuper pamiątka!!!!
Ja po wizycie,ktg ok:happy: jestem spokojna, nastepna w przyszłym tygodniu!!
Tak skrobiecie że nie mogę za wami nadążyć:sorry:mamy już pierwszą parkę maluszków:szok: teraz będzie laciało z górki!:-D dobrze,że dzisiaj moja mama znalazła moją torbę podróżną-może w końcu wezmę się za pakowanie tylko najpierw muszę wszystko poprać:-p:rofl2:
Kurcze dziewczyny jak wy dbacie o tych swoich supermenów mój przy mnie zmarniał tylko ja przybrałam z 30kg:-:)crazy::no::szok::rofl2: trzeba to zmienić!!!!Dobrze,że chociaż nie jest takim szczupaczkiem ale z 10kg mógłby ode mnie zabrać!!!

ja powoli sie tez pakuje, co jakis czas dopakowuje tylko siebie, a wiecie jak pakowalam malego i strasznie sie zamotalam ,bo ubranka 56 takie maciutenkie sie wydaja, wiec wzielam tylko troche a reszte 62, ciekawe jakie moje dziecko bedzie duze? a wizyta dopiero 18 sierpnia
nie wiem jak u was , ale u mnie strasznie duszno, normalnie nie ma czym oddychac , stawiam na burze ale po poludniu bo musze jechac na zakupy z mezem

Widzę że dzisiaj pogoda odwrotna niż w sobotę teraz na południu słoneczko świeci. Co do ciuszków to powiem szczerze że mam tylko jedne body w rozmiarze 56 całą resztę ciuszków kupowałam od rozmiaru 62. Bałam się że 56 może być za małe bo lekarz mówił że dzieciątko duże rośnie.

Witam:happy:, ja już po przeprowadzce rozpakowałam prawie wszystkie kartony uff... i teraz biorę się za pranie i prasowanie rzeczy dla malucha, bo już widziałam jedna z nas rozpakowana:) Łóżeczko mam już, tylko teraz uprać pościel i powoli się przygotowywać na godzinę 0:tak: No i musze wreszcie torbę do szpitala spakować, bo mój D. też ciemny w tych sprawach i pewnie połowy rzeczy by mi nie spakował :-)
Przepraszam, ale jeszcze nie zdążyłam nadrobić waszych postów. Widziałam tylko, że Wasi faceci przytyli w ciąży, mój od dawna waży tyle samo, a szkoda, bo chudzielec z niego przeokrutny:happy:, a zachcianki to ma takie,że ho ho:-D Czasem moja mama śmieje się, że ma większe zachcianki w 'naszej ciąży' niż ja:-D
Miłego dnia

kobitki dzięki za porady trochę mi lepiej ja już też spakowana jestem wyszła mi taka ogromniasta torba że szok a wcale tak dużo rzeczy nie brałam jakby co to mi dowiozą u nas w szpitalu wszystko dla dzidzi dają ale moja kuzynka mówiła że lepiej wziąć troszkę ciuszków i papery bo dają 5 na dobę i chusteczki a tak reszta jest ale ta torba i tak mnie przeraża wielkoscią i ciężarem...

reklama
Do góry