Dołączyłam do Was tydzien temu i miałam przerwę (zmarł mój teść;((((((((( i po tym tygodniu nie sposób nadrobić zaległości na forum ... ale może teraz bedę już bardziej w temacie , więc podobnie jak *polis* odrzuca mnie całkowicie od słodyczy , po prostu nic ani czekolada ani ciasteczka ,nic co dawniej cieszyło nie wchodzi , na szczęście na przełomie 10-11 tygodnia ustąpiły mi mdłości i czuje sie jak nowa ... bardzo się bałam ,że to zły objaw ( w lutym straciłam fasolkę w 12 tygodniu i też mi wcześniej mdłości zniknęły) ale przedwczoraj miałam usg genetyczne i maleństwo ma 5,5 cm co odpowiada 12w1d a byl 11w4d wiec ładnie wyprzedza wiek wg OM , kość nosowa jak się patrzy i przezierność karkowa NT 0,9mm czyli dobrze ,a z ciekawostek powiem ,że jak dzidziol zasnął i nijak się nie dało zmierzyć NT i już lekarz się chciał poddać ja przypomniałam sobie ,że płód reaguje na emocje matki i pomyślałam sobie przez chwilę o czymś co mnie baaaardzo denerwuje i... nagle zaczął machać rączkami , kopać , obracać się po prostu od razu się obudziło .... no i teraz staram się opanować nerwy na ile to możliwe ... a jeśli chodzi o panią z Gdyni ....no cóż brak mi słów
reklama
angelka123
i tylko nadzieja......
Witamy ponownie Chariklo
Tez w zeszlym roku w lutym stracilam Fasolka w 13 tyg. Dlatego teraz mysle tylko o tym badaniu a mam je w poniedzialek... Modle sie tylko o to zeby wszystko bylo dobrze 
Gosiu Lew Ty juz mialas genetyczne?
Czarnula trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!!!
Czarnula trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!!!
GosiaLew
Fanka BB :)
Ja mam w przyszłym tygodniu, bo mój lekarz był na urlopie i to jest ostatni tydzień na zrobienie usg na przezierność
angelka123
i tylko nadzieja......
Ja mam w przyszłym tygodniu, bo mój lekarz był na urlopie i to jest ostatni tydzień na zrobienie usg na przezierność
No wlasnie, moja ginka tez na urlopie i dlatego czekam tak dlugo
GosiaLew
No wlasnie, moja ginka tez na urlopie i dlatego czekam tak dlugojuz bym chciala miec to za soba
![]()
Ale już niewiele zostało i w końcu zobaczę jak dzidzia urosła. Bo ja i tak miałam teraz 5 tyg odstępu pomiędzy ostatnim usg, ale jakoś minęło.
GosiaLew
Hej.
Ja po wizycie,2 godziny sie w poczekalni nasiedziałam:-(
Wszystko ok.:-) Zwolnienie do 3.09.;-)
to dobrze, że ok
już pewnie będziesz na zwolnieniu do końca, ale lekarz i tak może wystawić tylko na miesiąc, zresztą gdybyś nawet chciała wrócić do pracy to byś musiała już robić badania kontrolne (tak jest jak się jest powyżej miesiąca na l4)
czarnula83
a ja sobie leze, to poczytalam to se pospalam. dzwonilam do midf i do Gb zeby ich o tym poinformowac i one wszystkie tez mowia ze trzeba lezec i czekac na skan ktory dopiero zrobia za tydzien. jak narazie krew leci tak samo jak wczoraj i skrzepy tez, trudno mi rozpoznac czy juz go wydalilam jak by co bo raz spore leca raz male, poczytalam sobie o tym i wychodzi na to ze to poronienie jest, ale jak sie to skonczy to sie okaze pewnie. jak bede zle sie czula i zacznie mna telepac to mam jechac do szpitala. krew leci taka ciemna jak przy miesiaczce. za tydzien usg wiec do tej pory moze przejdzie te krwawienie, mam taka nadzieje.
reklama
GosiaLew
Czarnula83 bardzo mi przykro, ale może to nie poronienie a jakiś krwiak. Nie chcę opisywać tu na forum jak u mnie było przy poronieniu, bo to nie przyjemne, ale niestety poznasz jak wydalisz płód. I jak mocno nasili Ci się krwawienie to też jedź do szpitala.
Podziel się: