reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Dagna otrzymalam dzisiaj ta karte do apteki:) i teraz siedze i przegladam co mozna kupic w internetowej aptece ale nie wiem czy sie oplaca bo pojecia nie mam jaki jest koszt przesylki..ehh

Nie wiem, czy jest tam dużo taniej, ja kupuje w tej aptece w realu i kilka rzeczy kupiłam dużo tańszych (ale i pewnie część jest droższa, muszą wychodzić na swoje) - w internetowej nie kupowałam

Magi - a do Ciebie dotarła wreszcie ta karta?

Cholera - zrobiłam ten kapuśniak, dodałam koncentratu pomidorowego i chyba powiem mojemu staremu, że zrobiłam pomidorówkę z kapustą.... :no:

reklama
hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! własnie dzwoniła Mama, ze się udało i jutro ma się stawić w szpitalu na oddziale!!!! wreszcie!!!!! oby Jej tam dobrze zrobili!!! jedziemy wieczorkiem zawieźć Ją do Jej siostry i jakieś drobne zakupy przed szpitalem zrobić :-) bo bidulka już nie chodzi prawie, bo stawy się odezwały dla odmiany w kolanach i wszędzie gdzie je ma.. :-( hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!! hurrra, hurrra, hurrrra!!!! hurrrraaaa!!!!!!

Cześć dziewczyny,

jeżeli chodzi o ćwiczenia w ciąży polecam stronkę:
Ćwiczenia jogi
Są to praktycznie te same ćwiczenia, które każą robić na pilatesie (wiem, bo cały czas chodzę) i w szkołach rodzenia. Jeśli ktoś byłby zainteresowany zgłębieniem tematu, mogę jeszcze przesłać parę adresów.
Odnośnie szkoły rodzenia, też mam kilka new'sów z ostatnich zajęć - w kwestii udania się do szpitala, a więc....... Do szpitala udajemy się:
- po pierwsze w przypadku skurczy występujących, co 5 minut przez około 2 godziny - jeśli występują rzadziej warto poczekać, bo może być to fałszywy alarm
- w przypadku odejścia zielonych wód płodowych - niezwłocznie
- w przypadku odejścia wód płodowych innych niż zielone - bez pośpiechu
Jeżeli pojawi się śluz - nie panikować, to jeszcze nie poród. ;) Aha, nie ma żółtych wód płodowych, więc też nie panikować, to raczej mocz.
Aha i jeszcze jedno, po 37 tygodniu, możemy stymulować przyspieszenie porodu poprzez:
- seks
- picie herbaty z liści malin
- schodzenie po schodach
- w ostatecznych przypadkach picie (w niewielkiej ilości) olejku rycynowego - ale to zalecają w ostateczności. ;)
- akupresurę - o jakie części ciała chodzi, jeszcze nie wiem. ;)
Pozdrowionka

no..popralam a teraz czekam az wszystko wyschnie i wezme sie za prasowanie. Mamcia dzisiaj robi zupe jarzynowa a ja odpoczywam..a po wczorajszym leczo nie ma juz nawet sladu takie dobre bylo;)

Przyszla mamo podziwiam Cie za cierpliwosc co do usg..oby w piatek bylo wszystko po Twojej mysli:*

Dagna otrzymalam dzisiaj ta karte do apteki:) i teraz siedze i przegladam co mozna kupic w internetowej aptece ale nie wiem czy sie oplaca bo pojecia nie mam jaki jest koszt przesylki..ehh

co do ruchow moj maly rusza sie dosc czesto i mocno..jeszcze ma miejsce na fiki miki..a najbardziej aktywny jest wieczorem i rano.
JA jeszcze karty nie dostałam ale wczoraj zamówiłam wsio w tej aptece online i tam nie ma kuriera tylko trzeba odebrać w wybranej ale nie koniecznie w tej pomarańczowej aptece tam na stronie jest lista aptek (dość szeroki wybór) zamówiłam wczoraj a już dziś dostałam maila ,że można odebrać, poza tym to ogromna wygoda, możesz wszystkie produkty przejrzeć,wybrać ja robiłam zakupy 45 min, wątpię żebym tyle stała w normalnej aptece a cenowo p[rzynajmniej z allegro b. konkurene.

JA jeszcze karty nie dostałam ale wczoraj zamówiłam wsio w tej aptece online i tam nie ma kuriera tylko trzeba odebrać w wybranej ale nie koniecznie w tej pomarańczowej aptece tam na stronie jest lista aptek (dość szeroki wybór) zamówiłam wczoraj a już dziś dostałam maila ,że można odebrać, poza tym to ogromna wygoda, możesz wszystkie produkty przejrzeć,wybrać ja robiłam zakupy 45 min, wątpię żebym tyle stała w normalnej aptece a cenowo p[rzynajmniej z allegro b. konkurene.

Dziekuje kochana za podpowiedz:*

Tosia ciesze sie razem z Toba ze mamusia wkoncu sie doczekala:*

hey

nadrobie pozniej, bo duzo napisalyscie:tak:

Gabi zapowiada sie na dosc duza;-),teraz wazy 2440 ma dojscdo 3300/+-300g,dlugama byc ok 57cm:szok::szok:
jak ja ja urodze to nie wiem:baffled:

wszytsko ok,przeplywy,tetno,lozysko, szyjka;-)
na paciorkowca wymaz za 3tyg, wtedy tez nast wizyta, to bedzie juz 38/39tc troche pozno, bo Nadie urodzilam w 39tc

ktg mowil,ze w idzie sie w terminie ciazy i po terminie, na razie nie ma po co, wystarczy liczyc ruchy-a mal rusza sie bardzo wiec luz chyba:nerd:

mam zrobic dodatkowe badania i za 3 tyg juz moge rodzic:confused2:

Witam się zabiegana i tyle co wkleiłam zdjęcia i musze uciekać dalej. Słuchajcie dla tych które jeszcze nie mają pieluch albo chcą nakupować na zapas różne rozmiary i firmy w aptece Super-pharm jest fajna promocja ja kupilam dzis pampersy2 94szt za 35,90. Sa tez huggies rozne rozmiary 92 szt za 39zl albo pampersy pakowane w dwu paku 90szt x2 za 76zl chyba. Do tego możecie założyć karte i jest jeszcze taniej i chusteczki mokre ,smoczki itp też są w promocji. Miłego dnia i trzymam kciuki za poprawienie wyników i samopoczucia.

reklama
Anja to faktycznie córcia duża się zapowiada :0 a pierwsza jaką miała wage urodzeniową??

mozesz dac namiary na ta aptekę internetową??

na odpowiednim watku wkleje link do internetowej szkoły rodzena bo wczoraj któraś z was prosiła....

ale czuje się już wymęczona ciążą... bark sił i energi na cokolwiek... wyczekuje porodu a pewnio dopiero po narodzinach małej dostane w kość ahhh...

Korba suuuper promocja pewnie sie skusze dzieki za info :)

Do góry