reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Moja też strasznie pcha i dzisiaj Pani doktor powiedziała, że pcha ponieważ ma silny odruch ssania;)
A co do opłaty za chrzciny kasiądz chciał 100 ja powiedziałam ze nic nie dam a że mój z rodziny kościelniaków więc dałam tylko 50 zł a i co jeszcze ksiądz się upomniał o ofiarę;)A że byłam z pyskatą kuzynką to ona do niego mówi tak..."a Pan Jezus za darmo udzielał chrztu więc dlaczego ksiądz kasuje??..."A on jakby mu ktoś w gębę dał;)Nie cierpię ich!!!
:-D Hehehe pyskata kuzynka - bezcenna:):):)
Ja nie mam pojęcia ile u mnie, niby tak jak Paula pisze że "co łaska" a i tak na wszelkie usługi mają cennik, a i jeszcze są 2 kościoły i w moim za ślub 5 lat temu chcieli 500!!!! a u mojego męża w parafii jakieś 3km dalej tylko 200. Oczywiście ślub braliśmy w parafii męża, z chrztem może też tam uderzymy.

reklama
U nas ślub 250 wzwyż;)Ale jak nam podgadał że tak ludzie dają od 500 a nawet 1200 myślałam że go zabiję śmiechem:p

lena ja tez mam ten sam problem co ty z małym, wiesz kupilam teraz smoczek z aventa,bo on jest taki płaski i mały go probuje zassac,ale musze mu nieraz smoka przytrzymac. Wez tez spróbuj .

Haha mi sie tak smiac chce,ze wy torunianki sie spotkac chcecie,a my ustronianki z paula sie spiknac nie mozemy :p

Co do maty ja mam fisher prica rainforester,ale ta tańszą - taka prostokatna z pałakiem ,drzewem i zyrafka . Super sprawa i ona nowa kosztuje ok 130zł .

O ta własnie http://allegro.pl/item1174676381_fisher_price_mata_edukacyjna_rainforest_l1664.html

Ja kupuiłam uzywana, wylicytowalam na allegro za 60zł. Wyglada jak nowa, wogole nic nie zniszczone.

Dziewczyny, a ten konik morski to ma takie same melodyjki jak karuzela rainforest z fisher price'a? Zastanawiam się nad tym konikiem, bo widzę, że tu furorę zrobił, ale czy on nie jest ciężki?
I jeszcze pytanie zasadnicze, jak Wam się on sprawdza? Faktycznie maluszki przy nim zasypiają?

Hehe aż się boję ... Bo my mamy i chrzest i slub na jednej mszy. Ciekawa jestem ile...:)

U mojej koleżanki krzykną ksiądz 2 500zł :szok:

My za lokal płacimy 70zł/os w tym mamy zupę, 3 rodzaje mięsa (1,5 porcji na osobę), ziemniaczki i kluski śląskie, surówki, deser (u nas akurat strudel z gałką lodów), napoje, kawa, herbata. Wydaje mi się że jak na wrocek to cena nie zbyt wysoka :)
Nie mam warunków w domu na tyle osób (będzie ok 13-14) więc u nas lokal to było zło konieczne :)

A ja się zastanawiam czy ochrzczą mi dziecko skoro ja jestem po rozwodzie, a mój obecny mąż i ojciec naszej córeczki kościół omija szeeeeerooookim łukiem...teoretycznie ksiądz powinien się cieszyć że mimo wszystko chcę małą ochrzcić,ale znając nasze Kościół i księży to na 100% będą problemy bo np nie będzie karteczek ze spowiedzi czy innych "niezbędnych" dokumentów...
A poza tym to jako że jestem tu nowa - witam czerwcóweczki:)

Dziewczyny, a ten konik morski to ma takie same melodyjki jak karuzela rainforest z fisher price'a? Zastanawiam się nad tym konikiem, bo widzę, że tu furorę zrobił, ale czy on nie jest ciężki?
I jeszcze pytanie zasadnicze, jak Wam się on sprawdza? Faktycznie maluszki przy nim zasypiają?
Nie mam karuzelki fishera, ale konik jest z kolekcji ocean wonders więc podejrzewam że wydaje inne dźwięki niż rainforest:) Ma kilka fajnych melodyjek i dźwięk bąbelków, myślę że działa uspokajająco, nie jest też zbyt ciężki.

reklama
Do góry