reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

kurcze dziewczyny a ja zaczynam sie strachac, bo juz miałam 4 x dzis bolesne chyba skurcze....czy to te przepowiadajace? one bolą? bo to tak czuje najpierw jak na miesiaczke i zaczyna sie wzmagac i potem przestaje...ostatnio mi gin powiedział ze raczej urodze po terminie (to było w ostatnia srode) a tu jakies bolesci brzuucha sie zaczynaja...wiec juz sama nie wiem. Do tej pory byłam taka zupełnie w dobrym stanie i nawet sie nie bałam wogóle ale teraz kurcze sama nie wiem...czy sie bac ze sie cosik zaczyna czy nie?

Dzieki dziewczyny, bede obserwowac. ;)
Ja oczywiscie trzymam kciuki za wsio i za wszystkie, które tego potrzebuja.
Ja zaczełam dzis znowu prać i segregowac rzeczy dla dzidzi bo sie ździebko przestraszyłam.

Mnie tez tak potrafi zabolec... i brzuch sie stawia.. Nie martw sie, to na pewno te przepowiadajace :-)

Dagna - zadzwon do zony tego "szafiarza" i powiedz ze jestes w ciazy i zeby moze go przekonala do roboty - bo chcesz sobie wszystko poukladac. No co za typ...
Ja juz o moim malarzu pisac nie bede - juz wiem, ze mu powiem: ADIOS, czas minal.. mogl sie chociaz odezwac i powiedziec: przepraszam, ale nie dam rady. A ten nic. Ja rozumiem, ze moze my przy koncowce ciazy mamy moze troche egoistyczne posrzeganie swiata i chcemy wszystko "na juz".. ale skoro place - żądam :-)

reklama
No mi sie brzuch nie obniżył ewidentnie bo nadal ciężko mi oddychać i ucisk na żołądek mam.
Wczoraj brat przywiózł mi karuzelkę Fisher Price na pilota (de facto kupiliśmy ja z T. bratanicy na chrzciny i teraz wraca do mnie ) i dwa worki ciuszków ale segregacje musze zrobić. Do tego komplet nieużywanej pościeli do wózka chyba bo taka malutka.
.
Ja tez mam taka karuzelke z pilotem chyba te sama. To takie latajace misie-motylki i do tego cicha muzyczka, odglosa natury i motylki na suficie?

no to sobie poczytalam:)

Olcia - nie wiem czy pijesz kawe w ciazy, ja rzadko i dlatego wywoluje u mnie bardzo pozytywne efekty:)tzn. wizyta w toalecie murowana
No wlasnie kawa czyni cuda ja pije czasami 2 kubki.

Dzieki dziewczyny, bede obserwowac. ;)
Ja zaczełam dzis znowu prać i segregowac rzeczy dla dzidzi bo sie ździebko przestraszyłam.
No czas najwyzszy bo potem z silami roznie bywa.

Tosia - , kciuki zacisniete:)

malgos lekarz na ostatniej wizycie powiedział ze mały ma górna wargę większą od dolnej i zadartą:zawstydzona/y: ale nie był pewny, to nawet nie było usg 3d tylko te zwykłe, teraz usg nie robił i dobrze bo jakby się potwierdziło to znowu bym cała noc przeryczała a tak nie wiem, zobaczy się jak się mały urodzi, i tak to juz niczego nie zmieni, a kochac będę całym serduszkiem niezależnie od tego.

kalcha no nie masakra, dzwoń jeszcze raz do żony heheh a może i tak byc że mężulek się szlaja- tu niby w robocie a tak naprawde kochankę obraca:-D

przez ostatnie 20 minut wyprodukowałam posta i mi go wcięło.... a niech to szlag...
Więc teraz w skrócie:

Ja dziś po wizycie: wyniki ok. Jestem HAPPY bo Dzidzia ma główkę na dole - tak mi się wydawało ze się obróciła i dobrze czułam, więc niepotrzebnie się martwiłam przez ostatnie 5 tygodni.. Wymaz na paciorkowca będę miała za 2 tyg bo giinka powiedziała że przed 36 tyg ciąży nie jest on wiarygodny.

Mój dziad od szafy wreszcie dotarł! A już miałam zadzwonić do żony i powiedzieć, że jestem z nim w ciąży ;-) przynajmniej by go trochę pogoniła, najpierw ja kapuśniakiem przed wyjściem a potem ona by go do kibelka nie wpuściła ;-)
I zemsta byłaby słodka... :-)

Onionek - ja bym go już dawno całkiem pogoniła - tak jak Ty malarza, gdyby nie to, że boję się, że zostałabym z takim bandżajem do porodu, my starą szafę wyrzuciliśmy i nie mamy gdzie trzymać rzeczy - a znając moje szczęście do fachowców - inni byliby tak samo słowni jak ten, eh!

Guusia - gratulacje udanej wizyty (chyba zapomniałam pogratulować)!

Olgadom - też gratuluję, fajnie, że dzieciątko już ułożone tak jak być powinno!

olgadom gratki udanej wizyty, to dobrze ze dzidza się przekręciła, cesarki nie będzie.
a ten wymaz na paciorkowca to GBs czy jakoś tak ?( nie chce mi się grzebac i szukac karteczki) bo dostałam i kazał mi zrobic, ale kazał się w razie czego wynikiem nie przejmowac, bo podają wtedy cos przy porodzie.

dagna dziekuje
no nareszcie ten "fachowiec" się zjawił, takżę teraz tylko czekac aż się wyrobi z tą szafą bo chcem zdjęcia efektów zobaczyc:)

Ostatnia edycja:
chwilka i juz nowe posty:)
ja tez popralam, pierwsza partie:)porozwieszalam i siedze i patrze:)tak slodko te malenstwa wygladaja na suszarce:)

u mnie tez glowka napierala na szyjke, a teraz to juz tego pewna nie jestem...nie bedziemy sie martwic:)

Guusia - madre podejscie, tak samo mi powiedzial Kochanie ostatnio, jak trzeslam sie ze strachu przed usg, ze i co teraz?juz sie nic nie zmieni, i tak bedzie nasze i najbardziej kochane...choc wszystkim nam zycze, zebysmy mialy piekne i zdrowe bobaski:)ale kochac bedziemy rownie mocno, bez wzgledu na wszystko...

Guusia nie martw sie..co ten lekarz moze stwierdzic po takim zwyklym usg..co innego gdyby to bylo 3/4d. Ja jak patrze na zdjecia z usg to moj maly wyglada z profilu jak malpka a nikt mi nie wmowi ze z mapla spalam hehe..glowa do gory.

Ogladom jaka ulga ze dzidzia ulozyla sie tak jak powinna:)

Dagna a jednak dotarl..a ja juz watpilam.

reklama
Ja jak patrze na zdjecia z usg to moj maly wyglada z profilu jak malpka a nikt mi nie wmowi ze z mapla spalam hehe..glowa do gory.

:-):-):-) strasznie mnie to rozbawiło!

Dotarł dziewczyny i zasuwa! Powiedział, że nie chce się nawet tłumaczyć, bo jest mu cholernie głupio i, że miał wypadek, ktoś go stuknął jak wyjeżdżał. Ja też bym go kurcze stuknęła. Już mu nie wierzę ;-)

Do góry