reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

alcia, malgos pewnie ze tak, nie ma co się matwic, ja tam na zdjęciach też tych dziwnych usteczek nie widzę, i mój mały też jak małpka wygląda hihi ważne tylko żeby był zdrowy, ale powiem ze juz nie mogę się doczekac żeby zobaczyc jak nasze maleństwo bedzie wyglądało i do kogo będzie podobne :)

dagna stuknął? hahhaa dobre wytłumaczenie, idź i auto luknij czy stukniete :D śmiechu warte

reklama
Olgadom - gratuluję udanej wizyty i ułożenia dzidziola :) Co do wymazu to co lekarz to inne podejście - mi mój robił w tym tygodniu.

Dagna - to widzę, że mamy takie samo szczęście do fachowców - co kolejny to lepszy! :) My, jak już się uporaliśmy z wykończeniem mieszkania to się śmiałam, że znajomi jak chcą wiedzieć kogo nie brać do roboty to mają do nas dzwonić :D

A dodam tylko tyle, że fachowcy robili nam: kuchnię, szafy i rolety - resztę sami. Hihihi, to mówi chyba samo za siebie :)

olgadom gratki udanej wizyty, to dobrze ze dzidza się przekręciła, cesarki nie będzie.
a ten wymaz na paciorkowca to GBs czy jakoś tak ?( nie chce mi się grzebac i szukac karteczki) bo dostałam i kazał mi zrobic, ale kazał się w razie czego wynikiem nie przejmowac, bo podają wtedy cos przy porodzie.

dagna dziekuje
no nareszcie ten "fachowiec" się zjawił, takżę teraz tylko czekac aż się wyrobi z tą szafą bo chcem zdjęcia efektów zobaczyc:)
Guusia, na HBS dziś miałam pobieraną krew, ty masz pewnie na to skierowanie. Paciorkowiec to o ile dobrze pamiętam jest skrótem PGB...
Olgadom - gratulacje :-) Dobrze, ze mala zmienila polozenie
Onionku, ciekawe, czy trafiłaś w 10 z płcią mojej dzidzi :-)
Dotarł dziewczyny i zasuwa! Powiedział, że nie chce się nawet tłumaczyć, bo jest mu cholernie głupio i, że miał wypadek, ktoś go stuknął jak wyjeżdżał. Ja też bym go kurcze stuknęła. Już mu nie wierzę ;-)
Dagna, no nareszcie. Teraz będziesz cieszyła oko piękną szafą-ja jestem zakochana w tych szafach, sama mam 2 i co chwilę coś w drzwiach zmieniam, dodaję szkiełka. A ile metrów będzie Wasza miala?

Guusia - oczywiście stuknął w jego dostawczaka, więc przeładował rzeczy na przyczepkę (tiaaaaa)

Marta
- my też własnie wszystko robimy sami, ale na taką szafę nie chcieliśmy się porywać, bo za bardzo skomplikowane toto dla nas.

Olgadom - szafa ma mieć długość z tego co pamiętam 2 metrów, ale będzie tam i szafa narożna i szafa z półkami + ponad te 2 metry półki do końca pokoju na książki (właściwie na 2 ścianach). Jak mu wyjdzie (oby) to wkleję zdjęcia!

ale mnie plecy bola :(((((
taka ładna pogoda powinnam z mała isc na plac zabaw ale brak sił :(

weszlam na sierpniówki i poczytałam o porodach a nie powinnam, znów boje sie jak cholera :((

Dagna, super, że wreszcie sie zjawił..
a ja jak zwykle po chińsku, bo mi sie wydawało, że mam mało czasu umyłam głowę, pomalowałam sie i miałam iść do wanny a tu m zadzwonił, ze ma jeszcze coś do załatwienia i będzie później... kurcze.. a muszę jeszcze pojechac do jednego sklepu, bo mi pani dała zamiast jednej opaski na włoski-dwie, więc muszę jej zwrócić a wydaje mi się, ze sklep do 18-tej :-( a już jedno podejście miałam w sobotę, to mi zamknęli... "a kobieca wiernie czekać..." :no:

Mdłości troszku przeszły ale twarda musze być i jeść. Koniec końców dzwoniłam do gina i powiedział że to na tym etapie sie zdarza że część ciężarnych tak ma i niestety nie ma na to rady innej jak radzić sobie tak samo jak w pierwszym trymestrze.

Dagna widze że wreszcie łaskawcy sie doczekałaś.

Gratuluje udanych dzisiejszych wizyt!

reklama
Gusia gratki z udanej wizyty
Tosia trzymam kciuki

Na jutro mam usg 4d u nowego gina , także zobaczę moje dzieciątko w końcu :-)
Dziwny mam dziś dzień , dziecko mi fika , rozpycha się tak, że aż czasem tchu brak, ąz mnie tak aktywność momentami przeraża, no i brzuch mi się stawia dziś ostro, mam wrażenie że dziecko mi skacze po pęcherzu bo lecę nie jak czuję że chcę siku tylko jak mnie tak naciska , że aż boli i wtedy siuu leci co ma lecieć, a ja odczuwam błogą ulgę.

Dziś kupiliśmy kafle do łazienki hurrraaaaaa:-):-):-) - a co najlepsze pojechaliśmy po te już mamy upatrzone od miesięcy, a wróciliśmy z innymi bo się z miejsca w nich zachwyciliśmy i o dziwo oboje , bo wybór kafli był swego czasu dla nas powodem kłótni. Także B. chyba poczuł presję czasu i łazienkę zaczyna robić yeahhhhhh:-)

a w ogóle ma ochotę na kule drożdżowe nadziewane śliwkami i chyba je upiekę- będzie to wyczyn nie lada, bo plecy mnie bolą ale czego się nie robi żeby łakomstwo zaspokoić;-)

Do góry