reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

HEJ HEJ
MAM SZAFY!!!
tak się cieszę facet wczoraj robił do późnego wieczora, dziś jeszcze kończył ale już poszedł ja juz je wyczyściłam i zrobiłam fotki zaraz wrzucę na wątek remontowy.

JAK się obudziłam to też mała się nie ruszała, hustałam brzuchem, głęboko oddychałam no to się przekręciła, teraz też tak powolutku daje o sobie znać.
Zapowiada się upał, a ja ma tyle roboty....

reklama
Witam kochane

Ja nadal u rodziców, siedze sama z małą, jeszcze śpi, ale juz się wierci to pewnie zaraz wstanie, wczoraj już była grzeczna, w dzień się ze mną przespała 2,5 godziny więc wieczorem tak nie marudziła, wczoraj znów miałam pełne ręce roboty, i położyłam się o 12, ale dziś mam luźny dzień bo porobiłam wszystko i zostaje mi tylko opieka nad brzdącem:-)

Dziś mija tydzień jak mojego S. nie ma:-( smutno mi strasznie bez niego, a wczoraj jeszcze mówił ze mają tam roboty na nie miesiac- jak było mówione tylko około 2, ale przyjadą w między czasie, mam nadzieje że się domyśla i przyjadą jak urodze a nie wczesniej:sorry:więc wychodzi na to ze będe z maluszkiem później sama- no nie licząc wtrącajacej się teściowej- ale nie dam się nie będzie mi swoimi zacofanymi radami rzucała.

Gaja życzę udanej wizyty:tak:

monia to super ze szafy juz skonczone- lece zobaczyc na remontowym jak się prezentują

taka ja - wszystkiego naj z okzaji urodzin, spóźnione ale szczere:-)

Życzę wszystkim udanych dzisiejszych wizyt i miłego dnia

Hej laseczki!
Trudna noc za mną. Nie mogłam sobie miejsca znaleść przez ten ból. Ale za to rano obudziła mnie super wieść i aż chce sie żyć.
O 20 mam wizyte i jak zwykle chodze podenerwowana. Pewnie z małą wszystko gra ale ja musze sie pomartwić i ciśnienie se podnieść.

Miłego dnia wszystkim!

Witam dziewczyny,
wczoraj wieczorem wróciłam od brata, dzieci zachwycone pięknie sie bawiły i żadnych kłótni nie było - to ja rozumiem :)
Ja z kolei zmęczona bo jakoś w nie swoim łóżku zawsze gorzej mi sie śpi :/
Ale za to jak wróciłam to leżała paczka z wyprawką dla małego zamówioną przez bratową, cudna kremowa w paseczki :) Także do szpitala jest :)
A dziś mam wizytę na 12.30 także jeszcze troszkę i trzeba będzie się szykować :)

Gaja Udanej wizyty życzę!!! :tak:

taka ja 100 latek!!!;-):-)

monia pokaż fotki tych szaf! Co do ruchów, to ja przy Hubercie też dużo mniej czułam, w następnej ciąży będziesz już czuła dużo więcej ;)))
:tak:

Wiecie coo... umieram:-:)no::-p mam mega zajady i niemogę otworzy buzi, na dodatek na języku porobiły mi się pleśniawki czy cuś i końcówka języka mnie boli.. umieram normalnie. Co na zajady? Witamina B6? posmarowałam sobie sudocremem bo wyczytałam w necie że pomaga je wysuszyc.
Co mam zrobic z tym dziadostwem??

Hejka Brzuchatki!

Wiecie co wczoraj położna na moje pytanie do kiedy istnieje szansa, że mały zmieni położenie powiedziała, że do końca 8 miesiąca. A z nóg zwaliła mnie tekstem, że jeśli chcę zwiększyć szanse to powinnam się jak najwięcej huśtać na huśtawce. Słyszałyście o czymś takim. Czy to kolejny zabobon?
Ja to słyszałam, że są pewne chwyty, które znają położne i lekarze, które moga ewentualnie pomóc przekręcić dziecko. Ale ta huśtawka
a020.gif

w piatek mamy swoje pierwsze KTG i zgroza bede lezala az godzine bo po 30min na jednego maluszka..... ciekawe jak ja wyrobie z lezeniem w jednej pozycji przez godzine no ale nic jakos trzeba.....;-)
Ja na ostatnie KTG wzięłam sobie książkę
a090.gif
. Samo KTG jest całkiem fajne, zwłaszcza jak Bejbik nabierze ochoty na zabawę. Zamiast serducha słychać na cały gabinet BUM, TRZASK hehe

MAŁA waży 3100g:szok:,
Wow, super, że wiesz ile waży. Ja ostatnią wagę Małego miałam podaną 18.czerwca. teraz we wtorek to dosłownie zmuszę lekarkę do zważenia i zmierzenia Bejbika
a010.gif

Mam pytanko, takie z tych głupich, tylko sie nie smiejcie, prosze? Jak bym chciała wstawic zdjecie to czy musze miec je zmienione w jakims programie, czy moze byc takie sciagniete prosto z aparatu.
To też zależy jaki masz aparat i w jakiej jakości (czyli potem przełożeniu na wielkość np. w MB) potem zrzuca je na kompa. Ja na przykład jak zrobię zdjęcia w najlepszej jakości to potem maja po 2,5 MB i na pewno nie weszłoby normalnie na forum.
Zmniejszyć można albo po prostu Paintem - jak się nie ma żadnego programu ale polecam też IrfanView.

Zgadzam sie w 100%. Ostatnio piszesz że masz dużo stresu. A może spróbuj maślanki? Mi pomaga jak sie kanalik zatka.
Dokładnie. Maślanka też świetnie działa!

cześć dziewczyny!
ja tylko na chwilę....to co odstawiła dzisiaj moja teściowa przeszło moje najczarniejsze koszmary:-:)-:)-(
Teściowe to chyba już tak mają i tyle. Nie przejmować się!
Ja wiem, że moja na przykład ma bzika na punkcie sprzątania i czystości. Okna myje co trzy tygodnie
c035.gif
A jak mnie wnerwi robię sobie inspekcję w jej mieszkaniu, zwłasza w łazience - oczywiście dykretnie - i często dochodzę do wniosku, że ona chyba już niedowidzi i wcale nie ma tak czysto. Od razu mi lepiej wtedy.

Hejka z rana
kurcze ale ta mala mnie straszy cos ostatnio bardzo malo sie rusza,a z rana to juz wogule gdzie wczesniej mnie budzila,nawet teraz niby z raz kopnela odkad wsatlam (od 6tej) ale nic wiecej a skad ja mam wiedziec czy wszystko w pozadku...
Mój Mały wczoraj prawie cały dzień się nie ruszał ale to była wina pogody. Niskie cisnienie i zbierało się na burzę. Sama byłam strasznie senna. Jak juz się wypadało wieczorem to zaczął szaleć aż do nocy!

Wczoraj w Aldi kasjerka do mnie - a za mną ludzie:
- Ile pani jeszcze zostało?
- Trzy tygodnie.
- Ale z pani biedna kobieta!
- Dlaczego? Przecież nie ma upałów? Pogoda jest idealna.
- Ale jest duszno (wcale nie było duszno)... a to jeszcze gorzej... - pokręciła głową z mina jakby ktoś umarł.
Aż się głupio poczułam, jak jakaś upośledzona dosłownie.

Pozdrawiam!

Witam:-)
Dość długo mnie nie było, ale starałam się Was poczytywać co jakiś czas. Urzadziliśmy się już, kupiliśmy wszystko to co jest niezbędne dla maluszka i zamówiliśmy wczoraj wózek:rofl: Ma czekać na nas w sklepie, bo moja mama jest bardzo przesądna i nie mam ochoty się z nią kłócić, że to bez znaczenia kiedy się kupi wózek, czy przed czy po urodzeniu dziecka. Brzuszek mi się już obniżył i troche mnie to przeraża, bo to zwiastuje,że zbliża się godzina 0:szok::rolleyes2:
Sara ja też tak mam że czesto budze się o tych samych godzinach tzn. 3 i o 6 rano:baffled:
Mycha na moje posty też mało kto odpisuje, ale tłumacze sobie, że jest nas tak dużo na forum,że nie da rady wszystkim odpisać:happy:
Kasik nie pamiętam czy mi pisałaś w którym szpitalu będziesz rodziła w Piotrkowie czy w Łodzi??
Taka ja przyłanczam się do życzeń:happy:
Monia super,że już masz szafy:)
Coś jeszcze miałam napisać, ale jak zwykle wyleciało mi z głowy...:-)
Miłego dnia i udanych wizyt

MAMY KOLEJNEGO WRZESNIOWEGO BOBASKA:))))))))))))))
znowu mnie ciarki przeszly, ale taki duzy chlopak, najwyzszy czas byl na niego:)ciesze sie jak glupia!jak by sie moje urodzilo:)ale takie to nasze forum..placzemy i smiejemy sie razem:)

Mycha, jak oprocz zajadow masz plesniawki, to chyba masz wyjalowiona jame ustna...cos mi sie kojarzy, ze Skrzat miala takie problemy i chyba leczyla antybiotykiem?jak to bylo Skrzacie?witamina b6 na zajady ja najbardziej, a o Sudocremie nie slyszalam, ale na pewno nie zaszkodzi...

reklama
Do góry