reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

w sumie to ze 250 ml, w 4 pojemniczkach 2x40, 2x60-80, sama już nie pamiętam, ale wypił tylko 100 ml z butli, co dała moja mama, potem dostał po kąpieli cycolka i spał do 7:30 :) a reszta mleczka rozmrożona się niestety zmarnowała

czy dobrze kombinuje, że rozmrożone mleko może stać w lodówce do 24 godz?
Raczej tak jak nie krócej;)

reklama
Koriander Hehe, mam dwóch chrześniaków i nie wpadłam na to, żeby zbierać dla nich na pielgrzymki :-D:-D Ale tak na serio według koscioła chrzestni mają "w razie czego" dopilnować, żeby dziecko rosło w wierze chrześcijańskiej. Dla mnie kryterium wyboru było takie, żeby to były osoby pewne i bliskie, a nie np koleżanki z którymi urwie się znajomość za kilka lat, lub kuzyni z którymi spotyka się na weselach... Według mnie to ktoś taki kto kocha i będzie kochał swojego chrześniaka :tak:
Znam termin swojego występu- 15 października, swoją drogą znasz takie festiwal filmowy Shoot-me? :baffled:
Ale Wam zazdroszcze tej parady okrętów, a jeszcze bardziej tych koncertów- cudowne te holenderskie tradycje!

Własnie też ostatnio myślałam o Cobrze i naszej śmieszce Czarnej Wiedźmie...
-
Lena- ja robię zapasy, ale bez wyraźnego powodu, jak później coś wyskoczy to będzie... odciągam sobie raz dziennie wieczorem ale tylko z jednego cycka 60ml , drugiego dnia dokładam i wtedy zamrażam, czyli w dwa tygodnie produkuję 7 porcji 120g, na pewno jeżeli będziesz odciągać chociaż z dwa razy dziennie to dasz radę :-)
Milka- kurcze, za dobra jesteś, ja bym się za żadne skarby nie dała zaciągnąć w czasie macierzyńskiego do pracy...:baffled:

Dziewczyny w opiece nad naszymi dzieciaczkami jesteśmy już pewnie ekspertkami, ale mały instruktaż zawsze się przyda:-D:-D
Instrukcja obsługi niemowlaka :) | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie

Witam i ja, my caly weekend spedzilismy w porcie ogladajac okrety (maz), przystojnych marynarzy (ja) i ciagnac cyca (Lila) a wieczorami piekne koncerty na wodzie muzyki klasycznej, super bylo

właśnie podziwiłam twoje wcześniejsze zdjęcia, cudne, zazdroszczę:tak::tak:, fajnie, że weekend się udał

Obowiązkiem rodziców chrzestnych jest:

-
dawanie przykładu dziecku poprzez prowadzenie autentycznego życia chrześcijańskiego,
-
pomaganie rodzicom w chrześcijańskim wychowaniu dziecka,
-
modlenie się za chrześniaka,
-
kupowanie odpowiedniej do wieku dziecka lektury religijnej,
-
zabieranie na pielgrzymki do sanktuariów,
-
w razie nie wypełniania obowiązków chrześcijańskich przez rodziców zwracają im uwagę.

dobre:-D:-D:-D:-D:-D

Milka - tez jestem w szoku jak szybko Maja z ubranek wyrasta, teraz nosi już 68:szok:, a pajacyki tego rozmiaru już wydaja mi się małe:szok::szok:; fajnie, że wakacje się udały:tak:, mam nadzieje, że uda się pogodzić prace z opieką nad synkiem?

Kasia u mnie na razie dieta nie pomaga albo dalej jem cos z ukrytym mlekiem albo to co innego skora dalej nieladna no i kupy w wiekszosci zielone... zaczynam sie zastanawiac czy to nie jajka ich tez wszedzie pelno

co do chrzestnych jestem tego samego zdania co Kajdusia maja byc obok i kochac no i w razie czego zastapic...Mialam problem z chrzestna bo bratowa jest juz u Ola ale wybor inny do bani albo nie utrzymujemy kontaktu poza urodzinami albo jak juz relacje sa fajne i co dzien jestem na Gg to mieszkaja 300 km od nas wiec chrzestna raz w roku na zywo tez odpada. Efekt koncowy chrzestnymi sa moj brat i bratowa i wiem ze to dobry wybor widujemy sie bardzo czesto a swoimi dziecmi na wzajem sie bardzo interesujemy i czesto spedzamy z nimi czas.

No teraz mam chwilkę;-)
Powiem wam ze z trójkądzieci mało czasu zostaje na przyjemnosci ale czytam was prawie na bierząco;-) gorzej z pisaniem:dry:
no ale cóż...:-)

Miki grzeczny tylko cos mu sie porobiło z cycem:/ mam problemy z tym by "zaczoł doic cyca" jest tak ze głodny ssie juz paluszki, ja chce przystawic do piersi to on w krzyk... juz wyrobilam sobie ze wtedy musze wsadzic mu smoczka i jak zacznie ciągnąc to szybko podmienic mu gona piers:/ a jakto nie wyjdzie i krzyk jest dalej to musze wstac, wziac go na rece i takim spodsobem z cycem na wierzchu go pokarmic troche (oczywiscie najpierw uspokoic, potem wcelowac cycem w buzke i dopiero karmic jak złapie:dry:) nie wyobrazacie sobie jak to msi wygladac:/ no niewiem o co mu chodzi, i nie jest tak codzien... ehhhh.... a tak to jest w sumie dobrze, rosnie, wyrasta z ubranek:-) musze go zwazyc i zmierzyc:-) ciekawe ile juz ma...
pozdrawiam was:*
Dobranoc i do nastepnego razu:-)

Koriander Hehe, mam dwóch chrześniaków i nie wpadłam na to, żeby zbierać dla nich na pielgrzymki :-D:-D Ale tak na serio według koscioła chrzestni mają "w razie czego" dopilnować, żeby dziecko rosło w wierze chrześcijańskiej. Dla mnie kryterium wyboru było takie, żeby to były osoby pewne i bliskie, a nie np koleżanki z którymi urwie się znajomość za kilka lat, lub kuzyni z którymi spotyka się na weselach... Według mnie to ktoś taki kto kocha i będzie kochał swojego chrześniaka :tak:
Znam termin swojego występu- 15 października, swoją drogą znasz takie festiwal filmowy Shoot-me? :baffled:
Ale Wam zazdroszcze tej parady okrętów, a jeszcze bardziej tych koncertów- cudowne te holenderskie tradycje!
Ladnie to ujelas, odnosnie chrzestnych :tak:
O festiwalu nie slyszalam ale wujek google tak :-D
SHOOT ME FILM FESTIVAL 2010 - DEN HAAG

Dziewczyny w opiece nad naszymi dzieciaczkami jesteśmy już pewnie ekspertkami, ale mały instruktaż zawsze się przyda:-D:-D
Instrukcja obsługi niemowlaka :) | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie

posmielismy sie z mezem :-):-):-)

Milka26 u nas tez zielone kupy sie pojawiaja na zmiane z zoltymi, wg lekarza to normalne, ale skoro u was rowniez zmiany skorne to pewnie alergia na cos, chociaz niekoniecznie skaza bialkowa chyba??

Ostatnia edycja:
Ladnie to ujelas, odnosnie chrzestnych :tak:
O festiwalu nie slyszalam ale wujek google tak :-D
SHOOT ME FILM FESTIVAL 2010 - DEN HAAG

posmielismy sie z mezem :-):-):-)

Milka26 u nas tez zielone kupy sie pojawiaja na zmiane z zoltymi, wg lekarza to normalne, ale skoro u was rowniez zmiany skorne to pewnie alergia na cos, chociaz niekoniecznie skaza bialkowa chyba??
Mojej też czasami się zdarzy zielona kupala;)

reklama
mój dziś w kościele jak kupę zrobił to do wózka zaczęła wypływac z pampera, nie wiedziałam od czego mycie zaczynać, chusteczkami to raczej by nie dało rady tego bałąganu sprzątnac :p

Do góry