odnosnie "dziedziczenia" predyspozycji do rodzenia to ja juz od dawna mam czarne mysli.. co prawda jestem wyzsza od mamy ale mamy identyczne sylwetki z tym ze ona byla "zdrowa krzepka dziewucha" jak podchodzila do porodu i cala ciaze praktycznie przepracowala bo wysmienicie sie czula, natomiast ja nie mam tej szansy byc "zdrowa i krzepka dziewucha" gdyz fatalnym skutkiem ciezkiego porodu i niekompetencji lekarzy mam porazenie okoloporodowe co z gory stawia mnie na gorszej pozycji, dlatego tez tak cholernie boje sie tej zakichanej pompy prozniowej ktorej tu sie naduzywa i przez co wiele dzieci ma potem spore problemy :/
Salomii pamiętaj o tym, że możesz nie zgodzić sie na próżnociąg
Dziewczyny śpicie na plecach?? Ja muszę bo tak mnie w nocy bolą, że jak się położę na pleckach to przestaje. A powiem wam że wczoraj się rano obudziłam a ja śpię na brzuchuNajważniejsze że Krzyś nie miał mi tego za złe;-)
Wiolcia jak dałas rade przewrocic sie na brzuch???

Salomiiiiiii a mówili Ci może jak radzić sobie z bólem łona??
;(((( dziś to już wyjątkowo mnie napier..... za przeproszeniem ;(
miałam się o to zapytać gin w zeszłym tyg jak byłąm na wizycie i co?? oczywiście zapomniałam....
Ja wczoraj stałam w kasie pierszeństwaTak kochane STAŁAM!! w kolejce ze 20 min i *****.... zapytałam tylko pana w kasie czy kasa nr 45 mu coś mówi.... zrobił tylko wielkie oczy bo jak ja się mogłam odezwać.... I zamiast dowidzenia to mu powiedziałam że postać to ja sobie mogłam w każdej kasie:/ .... ehhh naprawde jak tak dale pojdzie to ci kasjerzy beda sobie musilei specjalizacje z odbierania porodów robić..bo jak tak dalej pojdzie to im tam wezme któregoś dnia i urodze
przypuszczalnie nie tylko ja...
Kochana, w kasie pierwszeństwa sie nie stoi, tylko przechodzisz przez wszystkich ludzi, podchodzisz do kasjerki, wypinasz bebol i mówisz, że jesteś w ciąży. Wykładasz towary na tasme nawet gdyby ktos musial z niej cos sciagnac
ja wiem, ze to czasem glupio, ale ktos te kasy po cos stworzyl. Jak rozmawialam kiedys z kierowniczka kas w moim markecie to dowiedzialam sie, ze generalnie to mozesz tak zrobic w kazdej kasie, nie musi byc ona z pierwszenstwem i kasjerka tez ma obowiazek obsluzyc ciezarna poza kolejnoscia. a ludziom to sie nie mowi bo slepi sa, patrza pod nogi a nie na gore gdzie obrazek wisi