reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Aniuprzemka gratuluje dziewczynki!!!!!! :)

Soniu
straszny ten lekarz!!! Ja w 5 tyg. ciazy poszlam do internisty bo strasznie bolalo mnie gardlo, wchodze do gabinetu a tam siedzi babinka, ok. 70 lat opatulona w jakąś welnianą kamizelkę ( a to byl czerwiec i 35 stopni w cieniu:) i mowie jej ze jestem w ciazy i bardzo boli mnie gardlo. A ona krzyczy do mnie, ze nic nie slyszy i nie rozumie co ja do niej mowie ;)

reklama
hihi angelka wyobraziłam sobie ta Twoja internistke :-D

w internecie o tym Murawskim pisza, ze dziad chamski

ja farbuję włosy na blond i nie wierzę, ze coś moze być nie tak, pełno moich kolezanek w ciazy farbowało włosy, nawet tleniły i dzidzie piękne, słodkie i zdrowe

Też mam takie zdanie ja 2 dni temu robiłam pasemka i super mi w ciąży wyszły nie ma co wierzyć w zabobony jedynie co może nie tak wyjść to kolor.pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

Nie nakrecajcie się tak z tą glukozą, bo wcale nie jest tak strasznie. Zabierzcie ze sobą przekrojoną (!) cytrynkę i całość wypijcie na raz, bez "delektowania się". Wychodzi tego niecały kubeczek 0,2, więc bez przesadyzmu, nie takie świństwa w ustach miałyście ;P [A przekrojoną dlatego, że nie zawsze piguły chcą użyczyć swojego noża od kanapeczek ;) ]
Ważne by być na czczo i nie łazić nigdzie między pobraniami, bo to fałszuje wynik, więc warto zabrać jakąś książeczkę czy coś na zabicie czasu.

Zabobony o farbowaniu włosów to pozostałość po czasach gdy farby miały w sobie dużo amoniaku, a akurat wdychanie tego paskudztwa nigdy nie było wskazane. Jeśli farba jest dobra gatunkowo to nic się nie powinno dziać. Ewentualnie kolor może nie wyjść, ale to już sprawka naszych hormonów ;)

Aniu gratuluję córeczki!
Co do krzywej cukrowej, ja piłam z cytryną, a i tak zwymiotowałam jak wróciłam do domu, całe szczęście, że to było już po drugim kłuciu. Nawet z cytryną jest to paskudne. Teraz przy moich skłonnościach do wymiotów nie wiem jak to bedzie.
Sonia, no wizyta u lekarza super przyjemna, dobrze, ze to jednorazowy incydent :-) A tym brakiem czucia ruchów nie należy się przejmować, teraz dziecko ma jeszcze dużo przestrzeni, więc nie zawsze musisz czuć.

No i pochwalę wam się, moje dziecko juz trzeci dzień idzie do przedszkola z usmiechem na ustach i nie chce z niego wychodzić. Po 7 dniach pobytu (miał przerwe na katarek) udało mu się zaadoptować!

Ostatnia edycja:
Hej,
czytałam, że nie można się farbować w ciąży.. chciałam sobie zrobić jutro pasemka..lecz chciałam najpierw was zapytać o radę. Czy coś o tym słyszałyście?

obalmy mit))))jestem fryzjerka prowadze swoj salon i farbujemy klientki w ciazy,,,,,,,sama rowiez co miesiac mam farbe na wlosach.....kosmetyki do farbowania sa nisko amoniakowe w tych czasach(sklepowe niestety nie)a nawet bezamoniakowe wiec bez obaw nic nie grozi dzidzi podczas zabiegu farbowania.

reklama
Crazymama sprawdz z lekarzem bo to standardowy test i robia kazdej kobiecie w ciazy.

Mi z chlopakami powiedzieli ze mam robione tylko dlatego bo normalne badanie wyszlo mi zle.Teraz mam wizyte na poczatku pazdziernika i obiecuje ze bede dobra mamusia i sie dopytam.Bylam przekonana ze teraz bedzie tak samo jak wtedy.A moze lekarka sobie zlekcewarzyla?? Z drugiej strony to wcale nie byloby az takie zaskakujace bo o tym ze spodziewam sie blizniakow dowiedzialam sie w 16 tyg. a to ze szybciej rosne niz inne kobitki w ciazy wyjasniala tym ze pewnie za duzo pochlaniam...
W kazdym badz razie dzieki napewno sprawdze.

Ostatnia edycja:
Do góry