reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Moja Julka je co 3-4 godz tak ok 130ml, zdarza się że zje 80-100ml. Raz tylko pochłonęła 180 ale później część ulała. Właśnie zastanawialam się czy to nie za mało :/ Niby lekarka ostatnio nic nie mówiła na jej wagę (5630gram -> przy urodzeniu ważyła 2930 wychodzi prawie 170gram na tydzień)
moja je tak samo i mniej więcej tyle samo :)

Hejka!ale straszna pogoda :no:nic tylko spać no i druga kawka już wypita:-)
J a też cały czas ćwicze A6W i też widze efekty brzuch się robi płaski jak wytrwam do końca to będzie kaloryfer jak nic:-)
anecznik-gratulacje!

jak tam mamusie?
witam się z rana
mila spała od 20 do 9 z 3 jedzonkami po drodze no ale spała;-)
anecznik - gratki z okazj obrony!!!
nadika- piękne zdjęcia znad morza
ewela- również super fotki
katarzynajanicka- Kasia, nie denerwuj się. Nie podchodź do tego jak do odrzucenia ciebie. po prostu z butli leci szybciej i nie trzeba się nameczyć. Ty byś tak nie wolała? ;-) każdy od najmłodszego idzie ku łatwiejszemu. Głowa do góry. Butelkowe mamy też są super i nie ma co sobie wrzucać. I tak długo wytrwałaś. Jesli bardzo Ci zależy trzymam kciuki za dalsze cycowanie a jeśli się nie da to nie ma co rozpaczać. Będziesz miała przynajmniej kontrolę ile zjada czy się najada i wogóle
magda_m- ładniutkie foto
piszecie, ze wasze maluchy się już przekręcają...ach...a moja nic z tego...leń jakiś czy coś jest nie tak? A czy wasze szkraby łapią już podawane zabawki obiema rękami i trzymają?
Bo moja tylko sięga do wiszących i trąca je sobie łapką- i to tylko lewą zazwyczaj;-(
paula- jaki uroczy uśmiech;-)
Agi78- fajnie, że już jesteście razem w UK. Teraz możecie już się przyzwyczajać i zaklimatyzowywać u siebie;-)
agast- jakie urocze przysypianie
ewela- te pasy to lipa- nic nie pomaga, twister jest ok, ale trzeba być systematycznym

Hejka!ale straszna pogoda :no:nic tylko spać no i druga kawka już wypita:-)
J a też cały czas ćwicze A6W i też widze efekty brzuch się robi płaski jak wytrwam do końca to będzie kaloryfer jak nic:-)
anecznik-gratulacje!

ale twoj jest pewnie juz po porodzie byl prawie plaski , a moj o jesuuu kak w 4 miesiocu ciazy :szok:

Witajcie Mamuski:)
w nocy Filipa dopadł jeszcze katar, nos zapchany, kaszlał co jakiś czas, o 4 nie wytrzymałam, obudziłam go, oczyściłam nos, podałam kropelki i cyca i zjadł, następne karmienie też z cyca było, dzis choć by nie wiem co nie podam butli, najwyżej moje ściągnięte mleko łyżeczką, a jak będę gdzieś w sklepie kupie nakładki, w realu widziałam Avent, nie wiem czy są dobre, ale spróbuję

chirurg mnie nie pocieszył dziś i najprawdopodobniej Filipa czeka zabieg jak będzie miał ok roku
pani dr za to powiedziała, że Fifi ma stulejkę, i po kąpieli mamy lekko naciągać skórkę, może się poprawi
jak nie to niech mu to zrobia razem z jąderkiem, bo mój brat miał zabieg w wieku kilku lat i ciężko to zniósł, ryczał ze dwa dni, może im mniejsze dzieciąto tym lżej, poza tym przy jednum bólu by się obyło

13 pażdziernika kolejne USG brzuszka, zobaczymy czy jadro nadal w miejscu stoi

pogoda dziś do bani u nas, więc tylko małuski spacerek zaliczymy i leżakowanie w domu
miłego dnia :)

Kurcze ale pogoda :-(
Szymek już drugi dzień jest w domu bo kaszle i ma goraczke , ja też cherlam jak rozrusznik starego auta ;-( , mam nadzieje ze te przeciwciała w mleczku ochronią Kacperka ;-)

U mnie też Kacperek też jakoś się nie spieszy z obracanie, kiedyś tam mu wyszło ze 3 razy i to wszystko, ale poczekamy. Zabawki łapie dwiema rączkami i potrafi je utrzymać chwile i patrzy na nie a potem je pakuje do buzi :-)

Kasiu - trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy :-)
Gosiu - mam nadzieje że wyniki wyjdą dobre i żeby pobieranie krwi poszła szybko i bez płaczu :-)

reklama
Karo Erykl lapie obiema raczkami i ciagnie w dol , ale jeszcze niedawno robil tak samo czyli tylko tracal lapka.

Kasia dlaczego stwierdzili juz stulejke wogole sie nie da odslonic napletka ?? z czasem wszytsko samo puszcza u kilkuletnich dzieci z dowswiadczenia wiem ze im szybciej tym lepiej bo Olaf 2 latek mial zabieg i byl tydzien wyciety z zycia, ale Filipiek to chyba za maly na stwierdzenie ze nie jestes w stanie tego zrobic sama

Do góry