reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy maluszkow

coś jest w głosach tatusiów - zawsze jak leżę, a Szymek śpiocha (bo się nie rusza i nic go nie budzi), a wchodzi do sypialni mąż i coś mówi do mnie to od razu dostaję kopa:-)
a już szał ciał jest jak mój P. czyta bobaskowi książki. Cały czas kopie i sie kręci. Ja jak czytam do brzucha to czasami się przeciągnie, ale jak tatuś to radocha pełną parą :-D

reklama
mój bobasek od jakiegoś czasu kopie mnie nad pępkiem i w okolicach żołądka i innych narządów. Czasami odczuwam jego syrki w pachwinach i po bokach. Dzisiaj na wizycie okazało się, że dziecko jest już główką do dołu i dlatego obkopuje mi narządy, a to co czuję w pachwinach i po boku to jego rączki :-) zdziwiłam się, bo powiedziałam lekarzowi, że w pachwinach czuję mocne kopy i wypychania, a on na to, że bedzie miał silne ręce :-D

Moja dzidziunia cały czas leży w poprzek i najczęściej czuję po bokach kopniaki i wyciąganie się :) Jak położę się na boku to od razu protestuje, bo coś tam ugniatam jej pewnie, ale lekarz zabronił mi leżenia na plecach, więc już opanowałam pozycję środkową, trochę na boku a tak trochę na plecach i jest ok :)

Moja dzidziunia cały czas leży w poprzek i najczęściej czuję po bokach kopniaki i wyciąganie się :) Jak położę się na boku to od razu protestuje, bo coś tam ugniatam jej pewnie, ale lekarz zabronił mi leżenia na plecach, więc już opanowałam pozycję środkową, trochę na boku a tak trochę na plecach i jest ok :)

ja też myślałam, że moja leży poprzecznie bo ciągle czułam kopniaki również po bokach pępka - lekarz powiedział, że leży główką w dól a te kopniaki po bokach to rozkraczone nóżki "na żabkę" z główką w dół - wiesz jakie było moje zdziwienie jak mi to powiedział :-)

a nasza mała co rano bawi się z tatusiem, ja wtedy jestem jeszcze pół przytomna, m wstaje do pracy ale jeszcze chwilę poleży i się zaczepiają, nad ranem jest moim zdaniem najbardziej aktywana:p a jak chcę się położyć na lewym boku to zapiera się żeby zostac na prawym( jest ułożona pośladkowo-poprzecznie) że wyczuwam plecki i pupcię, a wieczorem też,z tym że na pęcherzu mi wtedy siedzi i nie mam spokoju, i tak do rana przez całą noc latam do toalety, m obliczył nawet że w ciagu doby zużywam cała rolkę papieru HHAHA , i mam przydział na 3 listki jednorazowo haha :p:p, bo jak robi zakupy to ponoć się dziwnie patrzy sklepowa, że co tydzień niesie całą zgrzewę :p

reklama
No a ja moge sie w koncu pochwalic wczoraj tatus poczuł dzidziusia - pierwszy raz !
Poza tym w koncu od wczoraj zaczełam czesciej czuc dzidziusia , nawet teraz kopie ale musze sie bardziej odprezyc zrelaksowac by poczuc go dłonia... Czyli powolutku do przodu

Do góry