reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny. Ja się nie odzywałam tyle czasu bo non stop coś. Moje dzieci są bardzo wymagające i niestety nie mam kompletnie czasu żeby usiąść na BB i z Wami popisać. Ostatnio oparzenie, teraz Jasiowi ząbki wychodzą (2 trójki naraz) a Oluś też ostatnio non stop marudzi. Tylko na rękach i na rękach ...
Piszecie o żłobkach My mamy miejsce dla obu od stycznia ale jak sobie to przemyślałam to chyba wole ich zostawić z nianią. Niby koszt żłobka za obu to jakieś 700zł miesięcznie a niania wyjdzie nas ok.500zł bo u nas jest 5zł/h :-)
No mi urlop macieryński kończy się 28 pażdziernika potem jeszcze 2 tygodnie to do 10 listopada potem urlop to do 10 grudnia i potem podciągne L4 i od stycznia wracam niestety :-(
U nas nocki w miare. Olek budzi się ok. 1 potem 4.30 a potem o 7.30 już wstajemy bo i Jasio się budzi :-)

Eagle Tobie życze szczęścia, miłości na "nowej" drodze życia :-)

Paula no to ja też się ciesze że test negatywny jeśli dla Ciebie to dobra wiadomość :-)

Odezwe się znowu potem bo teraz dzieciaki chcą jeść, pić i wogole krzycza ;p:-)

reklama
avena mój także uwielbia się bawić stópkami i kolankami zwłaszcza jak jest wyrozbierany przed kąpiela lub na przewijaku przy zmianie pieluszki

mi wypadałoby iśc do pracy także jakoś kilka dni przed końcem roku i tak się zastanawiam czy by tego jakoś nie opóźnić np.L4 a w styczniu wybrac jeszcze cały urlop wypoczynkowy za 2011 rok i dopiero wtedy na wychowawczy, ech...kombinuje ale zawsze to kilka tygodni dodatkowej kasy na koncie;-):-)
gratki za pierwszego ząbalka
zyraffka i jak cyce?;-)nadal obolałe ( doczytałam ze juz przeszło ;-))
ja A6W odpuściłam sobie, miałam plan żeby od wczoraj zacząć ale oczywiście na planach się skończyło. może od weekendu zacznę od początku
Anik79 świetnie się Oskarek bawi stópkami i to porownanie fotek ..... ech... jak ten czas szybko leci
a jaki dzielny po szczepieniu i baaardzo duży....mamusia ma co nosić
kreatorka i jak urządzanie czterech kątów?
Klemantinka ooooo to zdolniacha z Jasia, chyba jako pierwszy nasz maluch dokonał tego wyczynu:-)
Asencja szkoda że nie udało sie z powrotem do pracy ale tak to juz jest, że każdy myśli tylko o sobie, a z drugiej strony zostaniesz dłużej w domku z Krystiankiem
koriander, kajdusia super że spotkanie udane, troszkę Wam zazdroszczę
to pewnie piękny widok takie dwie ślicznotki obok siebie:-)
a ja fotek nie widziałam:-(
Eliza_eM super fotki
Lencja i jak Kornelcia, przestawiło jej się ponownie? u nas wrecz przeciwnie już 3 dzień Musiu śpi w południe ok 4-4.5 godz:szok: myślałam że przez to będzie gorzej w nocy spał ale nic takiego nie ma miejsca także śpi jak zawsze
Kasiek1983 ja też uwielbiam taki śmiech malucha
Milka dobrze że z oczkiem juz lepiej i czekamy na powrót w środę:-)
gosiagro twój tekst o dodatkowych dniach wolnych 2+2 to prawie tydzień dodatkowego wolnego = mistrzostwo świata, super tak mi sie spodobał:-)
hefi my także możemy podesłać kilka godzinek snu dziennie:-)
MagdaM to do Was też kilka posyłam:-)
cobra18 oj to się dzieje u Was, ja także bym była na mojego bardzo:wściekła/y: gdyby taki numer wyciął z naprawą nic nie wartego auta, trzymam kciuki żeby sie poukładało
ewela i jak Twoja depresja? przeszła bo jak nie to my ją tu zaraz:angry::wściekła/y::crazy: i powróci Ci dobry humor, a co do facetów może poprostu pogadajcie, powiedz mu wprost co Ci na serduchu leży, do nich trzeba wprost i duzymi literami mówić bo czekac aż się sami domyślą to....
u nas też było dziwnie...dawno dawno temu ja bardzo chciałam i nic, długo długo nic, później mój chcial i też nic....w końcu stanęło na cywilnym, a kościelny dopiero w minioną sobotę;-) życzę żeby i Wam się ułożyło tak jak bys chciała
magdziak Wam także życzę Tego Pięknego Dnia:-)
paula24211 oj to i Was się dzieje, i atrakcji nie brakuje ale dobrze że po Twojej myśli się skończyło
paulka82 witamy po przerwie, zaglądaj częściej zebyśmy mogły znowu Was mylić:-D
na naczyniakach się niestety nie znam ale trzymam mocno kciuki żeby było dobrze
Igunia tez smieszka widze
Kasiulka_1980 jaka Hania duża:-) i uśmiech cudowny
emalia piękne porównanie chłopaków

i nie udało mi się wszystkiego ogarnąć....
powyciągałam nieco starych postów a co....:-D

za chwilkę ciąg dalszy:-)

gosiagro tak na szybko
z nowym-starym:-D przeżywamy chyba kolejny miesiąc miodowy
moze daruję Wam szczegóły sypialniane;-) ale także pod każdym innym względem jest jakos inaczej, lepiej, aż dziwnie jakbyśmy mieli po 15 lat a nie 2 razy tyle i szczeniacko w sobie zakochani:-D:tak:

kajdusia - aż się rozmarzyłam czytając o tej hadze przyjęli Was po królewsku:-)koriander podzieliła twoje zdanie co do spotkania, ale ja się na fotkę nie załapałam, jak się lognęłam na bb to już była skasowana. A z bardziej przyziemnych rzeczy to jak tam kotek????

Paula - najważniejsze że po Twojej myśli

zdec - też mi się wydaje że zapchanie małej nie da za wiele, ja tak próbowałam już 'dawno' mała może miała ok 1,5 m-ca na noc mm dostała kilka razy bo schizowałam że pokarmu mało i budziła się dokładnie tak samo, a nocki zaczęła przesypiać sama.

Eagle - a jak po chrzcinach??

U mnie żłobki owszem dla takich maluchów ale dostać się do nich graniczy z cudem, a jak już jedno z rodziców nie pracuje to chyba szanse żadne. i tak jak Anik pisze zapisują dzieci które są w drodze - paranoja:-D Iga przespałą od 20-6 więc super, ale ja nie bardzo wyspana bo oczywiście poszłam spać przed 2:-Dto czas na kawę.

Masakra. To była ciężka noc:( Wstawałam od północy co godzinę:( Na szczęście teraz dziecię jeszcze śpi:(
KUpiłam wczoraj kleik ryżowy, niby jest napisane że od 4.miesiąca, ale dziewczyny sądzicie że mogłabym już go podać? Może mała się nim bardziej naje wieczorem niż mlekiem:(

Zdec ja mojej zagęszczam juz kleikiem bo tak to chciała pić co godz a teraz nawet je co 3;)I to nie prawda ze po mm dzieci śpią dłuzej u mnie nic sie nie zmieniło czy cyc czy mm nie śpi w dzień:(

cześć Dziewczyny ja tylko na chwilkę.
Noc u nas wyjątkowo dobra:)))

Pogoda fatalna nie wiem jak przeżyjemy bez spaceru tym bardziej że mąż całą dobę w pracy :((((

Jeśli chodzi o żłobki to nie ma czegoś takiego jak zapisywanie jeszcze nienarodzonych, dziecko musi mieć datę urodzenia, PESEL imię i nazwisko zeby zapisać do żłobka.
My oddajemy Łukaszka od września 2011 bo wracam do pracy. Miejsc w żłobku bardzo mało, mam nadzieję ze dla nas starczy bo nie wiem co zrobię jak się nie dostaniemy. Ostatnio z tego co się orientuję zmieniły się przepisy i mogą powstawać żłobki prywatne ale nie słyszałam żeby w Świnoujściu ktoś chciał otworzyć a szkoda, zresztą nie wiem czy byłoby mnie stać na taki.
Łukasz leży na macie ale już zaczyna marudzić więc nie popiszę:(( Może jak pójdzie spać.

Masakra. To była ciężka noc:( Wstawałam od północy co godzinę:( Na szczęście teraz dziecię jeszcze śpi:(
KUpiłam wczoraj kleik ryżowy, niby jest napisane że od 4.miesiąca, ale dziewczyny sądzicie że mogłabym już go podać? Może mała się nim bardziej naje wieczorem niż mlekiem:(
ja fifiemu daję, efekt taki, że jak dam ok 18 kleik i potem o 20:30 to dłużej rano pośpi, tako godz dlużej

Witam.
Paula-cieszę się,że ty się cieszysz :)
Hefi- my byliśmy w naszym wrocławskim Aqua parku. Tam jest taki duży brodzik dla małych dzieci z cieplejszą wodą. Warunki są dobre, bo są przebieralnie rodzinne i koło brodzika też jest pokoik dla mamy z dzieckiem. Jasiek był zadowolony. Zresztą ja z nim wchodziłam też do drugiej części aqua bo mu się bobęlki podobały w takich śmiesznych jakuzi. Polecam.
Baseny rekreacyjne • WPW

Alusia- to faktycznie mały cierpi jak trójki wychodzą, niby to są najgorsze zęby

Idę coś porobi , bo w domu sajgon :)

Mojemu Jaśkowi coś się porypało. Jak jadł kaszkę ze smakiem i musiałam mu więcej robic niż na początku tak wczoraj wieczorem i dzisiaj rano buzie zaciskał i nie chciał jeśc. Za to na cyca to aż się uśmiechał.Ach te dzieci, za nimi się nie nadąży.

Kajdusia
- super ,że wyjazd się udał. Wrzucaj fotki, bo ja chyba też przeoczyłam.

reklama
kurcze, laski chyba musze brac kartke i zapisywac co ktorej odpisac
juz mi z glowy wywialo

tak na szybko co pamietam
perfecta napisz prosze co to za plytki z joga,jakis czas temu chcialam sie za to zabrac ale w zaciszu domowym lepiej niz w studio, przynajmniej na razie
koriander do spacerowki chyba bedziemy sie przesiadac gdzies za miesiac, dwa, jak tylko Jas zacznie sztywno siedziec bo gondolka mala sie robi, szkoda ze nie przezimujemy w gondoli ale kupie spiwor z owczej welny i bedzie mu cieplo
AniaCh to chyba dobra konsystencja skoro jest jak ciasto drozdzowe a sluzu bys nie przeoczyla, widac go jak jest,
moze za czesto zmieniasz mu mleko i nie moze sie przyzywczaic? mi Jas do nowego przyzwyczajal sie 2 tygodnie
dodatkowo podawalam mu lakcid jako oslone na jelitka, moze to wam pomoze
Paula a wiec nie tym razem:)
Paulka sie usmialam jak przeczytalam ze twoja mala zasypia juz przy ksiazeczkach, super, chyba musze na Jasku wyprobowac
Agi ja wlasnie tez mysle o kartkach na swieta z Jasiem w roli glownej, jak ogladalam na ebay i allegro to w Anglii sa swietne ubranka swiateczne
super maja napisy, np. wszystko czego mamy chca na swieta to CICHA NOC
juz zaczynam sie nakrecac na te pierwsze swieta z Jasiem
Emalia ale ten twoj Jas to slodziak, widzialam zdjecia na nk, sliczniutki i tak super wygladal na basenie
a jak sie bawiliscie? jest sens z takim maluszkiem isc? ja sie zastanawiam czy z Jasiem sie nie wybrac
Kajdusiu ty to masz super zawod, tyle przygod, a tego apartamentu po cichu zazdroszcze a zdjecia chcetnie obejrze na zamknietym
Avena teraz dopiero sie zacznie z guzami, stluczeniami itd. nie martw sie, to nie znaczy ze jestes zla mama

o rany chyba odpisalam, a jak cos mi sie przypomni to dopisze
najgorsze jest to ze pisanie postow uzaleznione jest od snu Jasia, jak sie budzi to mi juz wszystko z glowy wylatuje

dzis malz wraca:)

Do góry