reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Co do tego przetrzymania mojej w dzień to niestety się nie da:(
Jak nie pójdzie spać wtedy kiedy chce, to jest afera.... krzyczy... masakra i wtedy to tylko noszenie na rękach pomaga, a przecież nie będę jej nosiła cały dzień.... dlatego tyle z nią chodzę po dworze...
Czasem jest tak że śpi 2h na dworze, wracamy do domu nakarmię ją, chwilę się pośmieje i znowu krzyczy że chce spać i oczy trze. A jak jąwtedy do łóżeczka to krzyk. Więc znowu na dwór;(

Właśnie ciekawe co u ewus:) Co do love story to nie znam tej historii a pewnie w gąszczu postów teraz tego nie znajdę:( Poczekam aż się pojawi i opowie;)

reklama
Dziękuję Kochane jeszcze raz za wszystkie życzenia babyboomowe, nklasowe i facebookowe:-D:-D

paula - płaszczyk upolowany?
Agi - biedna Polcia się nacierpi:-( a koleżanka Agatka pierwsza klasa:-D
Eliza_em - Maja jak miała 4 m-ce i tydzień to ważyła 7 kilo u mnie nie mierzą, ale ciuszki nosi 74
karo - miłej wizyty u koleżanki:tak:
agast - super, gratuluje, teraz już będzie tylko lepiej! Maja dzisiaj po raz pierwszy dostała dynie, na początku się krzywiła a potem wcinała, ze hoho:-D
athena - nie pomogę z kredytem, my tez teraz brać zamierzamy na nowe mieszkanie, ale tej kasy nie zobaczymy nawet, bank przeleje deweloperowi
Kasiek - dzielnego masz synka:tak:, mam nadzieję, ze u neurologa wszystko wyjdzie ok; mam nadzieje, że się da jakoś chodzić w zimie, zobaczymy jaka będzie
ewelinka - dobrze, ze chociaż dokumenty są!
zyrraffka - jeszcze nie montowałam spacerówki i za bardzo nie pamiętam ile tam miejsca

Dziewczyny nie wiem czy wyszukuję sobie problemy ale zastanawiam się nad tą moją spacerówką i jak włożę do niej śpiworei i łukasz będzie w kombinezonie to boję się, ze może być mu ciasno :((((((( jak to jest u Was?? macie może jakieś zdjęcie?

agi- biedna Polcia, niestety nie znam się na biegunkach więc nie pomogę:((( duzo drówka zyczę, informuj nas jak się czuje

my przesiedliśmy sie w tym tygodniu do spacerówki (mamy Tako jumpera) - mam włożony kocyk, na to śpiworek i okrycie na nóżki. Dzisiaj z mały był ubrany w kombinezon i zapakowany w to wszystko i nie było za mało miejsca - za to miał cieplutko - a wiało jak diabli

Ale nasza mała dzisiaj maruna :/ normalnie nie wiemy co się dzieje :( nawet jazda autem tak średnio działała ...
Dlatego niebardzo mam czas na odpisywanie... :(((

Dzisiaj kupiłam fajny bajer do suszenia butelek 65357_30_01.jpg

witam się i ja wreszcie na spokojnie i juz w domu

ech...juz mam dość tych zakupów, 2 dzień z rzędu ale najważniejsze że dzieciaki obkupione, jeszcze tylko Asi chciałam kupić jakieś kozaczki na zime ale to może następnym tygodniu bo jutro to juz mi się nie chce
nawet mojemu coś się dostało i kupił sobie buty i sweterek
a ja....upatrzyłam sobie kozaczki i może podjade kiedys sobie je kupic
i nawet już torcik dla Asi zamówiony na wtorkowe urodziny, mam nadzieję że tylko prezent zdąży dojść przed urodzinami:tak:

dzisiejsze kursowanie nieco mnie wymęczyło, mama zajęła się dzieciakami a i tak co 2 godz trzeba było wracać do domu na karmienie
dlatego też chyba pomalutku wprowadze małemu butlę tak żeby w razie czego mógł mu ja ktos podać zamiast cyca, dodatkowo wczoraj wieczorem chyba już nieco pustawo się robiło w cycach i Tomus sie troszke denerwował a jadł co godz.
nie chciałabym przestać karmic cycem ale mieć jakąś alternatywę i chyba poczekam do przyszłego tygodnia i pomalutku spróbujemy

kajdusia super że zguba się znalazła, kicia chyba wie gdzie ma swoją rodzinkę i Was juz nie opuści:tak:

przepraszam że nie poodpisuje wszystkim ale dziś to by juz było za dużo;-)

gratuluję wszystkim dzielnym maluszkom po szczepieniu

Boziu jak moja maleńka się dziś męczy...:-:)-:)-:)-(Te ala kupki są co godzinę albo jeszcze częściej...Dupcie to już ma tak odparzoną....że szok....Smaruje bepanthenem...a jak leży z gołym tyłkiem troszke mąką ziemniaczaną....Ale za chwilę znów jest kupa i tak w kółko....Jak dotykam jej pupy to tak smutno skomle bidulka....aż mi serce pęka....Gdybym mogła wzięłabym to na siebie...Prawdopodobnie to ten przeklęty wirus ale niestety tu lekarze nic nie chcą jej dać tylko każą to przeczekać!!!A to może trwać od 5 do 10 dni.... Aż mnie krew zalewa...a ja nie wiem czy mogę coś jej dać czy nie....wrrrrrrrrrrr....:angry::angry::angry::angry::angry:
Teraz mała śpi juz od godzinki na szcęście...I na szczęście je normalnie i pije wodę....i ogólnie jest bardzo dzielna....bo jeszcze do tego wszystkiego te dziąsła jej dokuczają....Ale jak się bawimy z malutką to jest pogodna i uśmiechnięta....no i ciaglę Agatka przy niej jest:-)....Ach...czemu takie maluszki tak cierpią!!!!:-:)-:)-:)-(

Agi koniecznie dawaj jej duuuzżżżo piććć!!! Jezu co za lekarze no! Kochana obserwuj ją czy się nie odwadnia i pić pić pić dużo dawaj. Trzymam kciuki by było dobrze Trzymajcie się

wybaczcie, ale dziś nie poodpisuję... mam słaby dzień...
Poszłam do lekarza, bo migdały mam już tak zawalone, że od kilku dni pluję ropą i krwią, oczywiście dostałam antybiotyki....
później skoczyłam do mojej pracy, gadałam z dziekanką na temat moich nadgodzin, no tak mnie wredny babsztyl zdenerwował, że później kumpela mnie "reanimowała" tak mnie wzięło na płacz :-(
poza tym nadal nie mogę dojść do siebie po tej decyzji jury, wychodzi na to, że całe środowisko muzyków i melomanów w Polsce i na świecie są głusi, polityka prorosyjska? - niekoniecznie, gdyby wygrał każdy inny Rosjanin byłoby ok, ale ona była najsłabsza :-(
do tego wszystkiego Jarek K dolewa dziś do ognia, no wnerwia mnie ten facet, przekonuję się, że on jednak jest psychiczny...
ehhhh:-(

Mam nadzieję, że dziś Lech Kolejorz poprawi mi trochę nastrój, choć trudno w to wierzyć :baffled:

Gosiagro
- Ściskam Cię Kochana urodzinowo, życzę radosnych rodzinnych dni zawsze w zdrowiu!!!

Czy Małgoś jest tu jedynym dzieckiem, które jeszcze nic nie jadło i nic nie piło poza mlekiem mamusi?:baffled:

Ostatnia edycja:
eagle wprowadzasz butlę a jakie mleko planujesz podawać?
chce pozostać przy cycu a butlę podawać raz na jakis czas w razie jakiejś awarii lub dłuższego wyjścia lub tak jak dziś żebyśmy nie musieli kursować co 2 godz do mojej mamy nakarmić Tomusia
a szczerze mówiąc nie chce mi się bawić w ściąganie laktatorem :(
myślałam nad Bebilon 1 w zielonym pudełku bo nie mamy problemów z kupkami ani kolkami ani żadnych innych

reklama
Czy Małgoś jest tu jedynym dzieckiem, które jeszcze nic nie jadło i nic nie piło poza moim mlekiem?:baffled:
o to samo pytałam kilka dni temu
my także póki co tylko i wyłącznie na cycu hodowani;-):-)
może z 5 razy próbowaliśmy podać herbatke z butli w zastraszającej ilości 10-15 ml

teraz sie zastanawiam czy od przyszłego tygodnia nie spróbować z mm

jakos tak myślałam o Tobie wczoraj jak wszedzie mówili o finale konkursu :)
a dziś chyba także będę bo mój ma zamiar meczyk ten właśnie oglądać :D

Do góry