reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
maćku, pewnie jak przez to przejdę też tak powiem :tak:
Kochana nie zabezpieczamy się od dwóch lat jednak nigdy nie pilnując dni płodnych, a tak patrząc na to może od jakiś dwóch trzech miesięcy;-) Miałaś może robione te badanie??

mama05 nick jakoś sam się wziął nie wiem skąd już go używam od kilku lat na różnych portalach:tak:, a jak tam u Ciebie w tych sprawach:-)

Dobrze że tu trafiłam, bo JESTEŚCIE WY :-) z rodziną wolę się takimi nowinkami nie dzielić :sorry:

reklama
:szok::szok::szok::szok::szok:Matko kochana to takie dziwne choroby istnieja??? a objawiaja sie jakos??
he he nawet nie myślałam...
malpajaja nie miałam robionej drożności bo moj lekarz stwierdził ze nie ma takiej potrzeby bo sa drożne a na jakiej podstawie to stwierdzil to nie wiem:no: Ja ci powiem ze tez sie ciesze ze jestem na forum, wiele rzeczy sie dowiedziałam, tak jak teraz o chorobach brrrr:szok::szok::szok::szok::szok:ale i słowa wsparcia sa czymś, czego nam brakuje ze strony bliskich, ja ze swoim wole nie rozmawiac tak w prost normalnie bo on za szybko łapie doła, to ja jestem ta silniejsza...:-)
maćku staramy sie juz 7 lat, ale przez jakis okres 4 lat moj K wyjezdzał na kontrakty, wiec leczenie było bardzo chaotyczne wyjezdzal na 3 miechy a wracal na 1 miesiac wiec nie zawsze trafilismy w cykl. A armię sprawdza od ostatniej wizyty u lekarza prywatnego czyli od 2 lat i jak na razie jest ok.Bierze tez razem ze mna folik wiec to tez cos daje:-)

Ale o co Ci chodzi?:dry: Przeciez dopiero w tym cyklu mialas Hsg i jeszcze nie wiesz jaki byl tego skutek. Moze mialas posklejane jajowody i dzieki badaniu sie przepchaly. :tak: Teraz ladnie zabieramy sie za dreczenie meza;-)
Dreczenie już rozpoczęte:-D:-D zobaczymy co z tego wyjdzie, daje sobie 3 mięsiące bo podobno po HSG jest łatwiej zajść w ciąże przez taki okres. Cały czas mam nadzieję że to z posklejanymi jajowodami miałam problem i że teraz będzie już dobrze, ale na efekty będę musiała jeszcze poczekać;-);-);-).
malpajaja ja jestem świeżo po HSG no i dla mnie był to nieprzyjemny zabieg, ale każda kobieta przechodzi to inaczej. Na pocieszenie powiem Ci że trwał on z 10minut i dało się przeżyć,a efekty mogą być naprawde cudowne, wielu dziewczynom udało się po tym zabiegu w bardzo krótkim czasie zajść w ciąże:happy::happy:

Iza mam nadzieję że lekarz u Ciebie się nie pomylił:tak: właśnie ja też wolę nie rozmawiać ale nie z mężem z innymi ;-)

andzia 25- a to w szpitalu robią i pod narkozą czy jak??? Kurczę napisz mi proszę jak to przebiega :-)

amalfi- witam :-) jak u Ciebie ze starankami??

andzia25 mam nadzieje ze ci sie szybko uda teraz.
iza.malami Jezu az tak dlugo? 7lat? Nie wszystkie mamy tyle czasu. A co jeszcze bierzesz oprocz fiolika?

Miałaś może robione te badanie??

Dobrze że tu trafiłam, bo JESTEŚCIE WY :-) z rodziną wolę się takimi nowinkami nie dzielić :sorry:
Mialam.
Ja z blizsza rodzina sie dziele... Z dalsza niekoniecznie...:sorry:

:szok::szok::szok::szok::szok:Matko kochana to takie dziwne choroby istnieja??? a objawiaja sie jakos??

malpajaja nie miałam robionej drożności bo moj lekarz stwierdził ze nie ma takiej potrzeby bo sa drożne a na jakiej podstawie to stwierdzil to nie wiem:no:
maćku staramy sie juz 7 lat, ale przez jakis okres 4 lat moj K wyjezdzał na kontrakty, wiec leczenie było bardzo chaotyczne wyjezdzal na 3 miechy a wracal na 1 miesiac wiec nie zawsze trafilismy w cykl. A armię sprawdza od ostatniej wizyty u lekarza prywatnego czyli od 2 lat i jak na razie jest ok.Bierze tez razem ze mna folik wiec to tez cos daje:-)
Niestety takie choroby istnieja i nie daja zadnych objawow. I czlowiek nie moze sie nawet domysluic, ze je ma...:no:

Widze, ze Twoj lekarz jest tak "madry" w kwesti droznosci jak moj w w sprawach tarczycy (uznal, ze moje wyniki sa oki, a endokrynolog zdiagnozowal niedoczynnosc):baffled:

A folik chyba nie poprawia parametrow, tylko zapobiega ewenualnym wadom plodu.

Dreczenie już rozpoczęte:-D:-D zobaczymy co z tego wyjdzie, daje sobie 3 mięsiące bo podobno po HSG jest łatwiej zajść w ciąże przez taki okres. Cały czas mam nadzieję że to z posklejanymi jajowodami miałam problem i że teraz będzie już dobrze, ale na efekty będę musiała jeszcze poczekać;-);-);-).
malpajaja ja jestem świeżo po HSG no i dla mnie był to nieprzyjemny zabieg, ale każda kobieta przechodzi to inaczej. Na pocieszenie powiem Ci że trwał on z 10minut i dało się przeżyć,a efekty mogą być naprawde cudowne, wielu dziewczynom udało się po tym zabiegu w bardzo krótkim czasie zajść w ciąże:happy::happy:
Bardzo dobre podejscie:tak: Trzymam kciuki!;-)

Ja nie twierdze, ze Hsg bylo mile. Ale jak dla mnie bylo o wiele mniej straszne, niz to opisuja niekore dziewoje na forum. A nie mam zbyt wysokiego progu bolu;-)

macku własciwie to nir wiem na jakiej zasadzie to sie wszystko sprawdza, bo na prosty rozum gdybym miala niedrożne jajowody to nie było by widac jajeczek, bo by sie nie przedostały, a mój lekarz je widzial i pękały po clo wiec chyba dlatego nie robił drozności. pamietam ze kiedys na poczatku cos wspominał , ale jak pojawiały sie jajeczka to przestał... wiec nie wiem jak to tak na prawde działa.
Tak kochana 7 lat, ale weżmy pod uwage ze nie od poczatku leczylismy sie u andrologów, na poczatku normalnie tylko do gina chodziłam, ale on nic nie widział złego, w koncu sie wkurzyłam i szukalam dalej, az znalazłam lekarza ktory powiedzial co jest nie tak. Poza tym moj K wyjezdzał wiec to tez było tak wiesz.... bez skutów. No ja ma 32 lata i tez zbytnio czasu nie mam:(((

Aha jajo chyba dzis pęka:)) bo boli jak ...... no a ja w pracy 11 godzin masakra, ale męzulek bedzie czekał:-D, troche mnie to wkurza ze w szystko tak jak w zegarku...., nie powiem przytulamy sie kiedy tylko jest na to ochotka. no ale....

reklama
iza.malami no ja tez po 30tce wiec czasu brak. Ide dzis do gina, wiem ze niedziela ale ide prywatnie. Wiec jak chcesz to podpytam jak sie sprawdza ta droznosc jajnikow, moze mi cos powie. Czy da sie z usg

Do góry