reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

heja...
moje dziecie dzis spokojne prawie aniolek, nocka spoko pierwsza pobudka przed 7 butla i spanko do 9 :) jak ja kocham kiedy ona tak ladnie spi :tak:
w domu cisza jak makiem zasial :szok: ja nie wiem ale jak chlopa w domu nie ma to jakos wszystko sprawniej mi idzie i mam wiecej czasu dla siebie:tak:i dziecie mi dluzej w dzien spi...

widze ze konkurs organizujecie ktora mlodsza ktora starsz - ja pewnie bede gdzies po sroku '85 szalony rocznik(przynajmniej tak mysle) hehe:rofl2:

rozgladam sie dzis za chodzikiem ew. skoczkiem dla malej na gwiazdke i natrafilam na artykul Chodziki i skoczki - Ostrożnie z tym sprzętem / Bobopedia / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl. i nie wiem juz co o tym wszystkim myslec zawsze myslalam ze to fajna sprawa i pomaga dziecku nie jako w cwiczeniu miesni nozek ale teraz..hmm no wlasnie co wy o tym myslicie jestescie za czy przeciw?

no nic zmykam me dziecie wola.. :)

solenizantom zycze duzo zdrowka i usmieszkow na twarzy :)

reklama
Mala mi zasnela, ciekawe czy jeszcze bedzie sie budzila przed "nocnym" snem..

ewelinka ty to masz talent :-D:-D jak ty ta dziure wygryzlas :-p

magdziak moje zdanie na temat chodzika to moze i wycwiczy dziecku miesnie nozek ale moze zmarnowac kregoslup na cale zycie wiec zdecydowanie nie, lepiej juz popychacz jak musisz cos w tym stylu kupic bo jest on dla dzieci ktore juz samodzielnie stanely

Perfecta cudenkko ta chatka z piernika kto robil za Babe Jage? :-p

karo pytalas o piernik z calym sercem polecam staropolski z tego przepisu trzeba go juz robic bo musi ok 5 tyg lezakowac ale rozplywa sie w ustach mmmmmm chyba w ten weekend go upieke ale u nas ciezko z przechowywaniem jakis sejf by sie przydal

przepis na pyszny piernik mniam

Ostatnia edycja:

śliczne, zdolniacha z Ciebie:tak:

I druge pytanie: przez jaki smoczek przejdzie każda kaszka? Macie już jakieś sprawdzone?

my mamy smoczek Aventa trójprzepływowy

rozgladam sie dzis za chodzikiem ew. skoczkiem dla malej na gwiazdke i natrafilam na artykul Chodziki i skoczki - Ostrożnie z tym sprzętem / Bobopedia / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl. i nie wiem juz co o tym wszystkim myslec zawsze myslalam ze to fajna sprawa i pomaga dziecku nie jako w cwiczeniu miesni nozek ale teraz..hmm no wlasnie co wy o tym myslicie jestescie za czy przeciw?
[/SIZE]

ja nie zamierzam używać chodzika

Cześć!
Łukasz tak się trząsł za swoim tatusiem, ze tatuś się zlitował i zajmuje się dzieckiem:)))

Dzisiaj Łukasz rano pobijał rekordy marudzenia, nawet zęby myłam z Łukaszem na rękach:no::no::no: ale teraz jest znośny:-)

kalwa ja obcinam teraz jak Łukasz nie śpi, bo bym go napewno obudziła. Na początku mąż go zagadywał a teraz bez tego da się obciąć

perfecta- jestem pod wrazeniem, przepiękny domek

cobra- wkońcu się odezwałaś ale coś mało:) współczuję problemów!!

nie doczytałam ostatniej stronki później się tym zajmę :) uciekam

no nic zmykam me dziecie wola.. :)

solenizantom zycze duzo zdrowka i usmieszkow na twarzy :)

Jestem przeciwna, za dużo się o nich naczytałam... ponoć szkodzą. Wypowiadali się kiedyś w tej sprawie ortopedzi. Zwróc uwagę, że większe firmy np fisher price nawet nie robią takich chodzikow ;-)

Znowu musiałam Emilkę przebierać i zapierać ubranko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kiedyś myślałam, że to wina pieluszek, ale już chyba większość przetestowałam i jak do tej pory żadna nie była w stanie utrzymać każdej kupy mojego srajtka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Chyba powinnam zacząć pieluchy dla dorosłych zakładać Emilce ;-);-);-)

eee dla mnie juz prezentu nie starczyło
Dla mnie też nie :no:
Głowa do góry, na pewno będzie lepiej:tak::tak::tak:Emilka też mi się o 4ej budziła, a potem nagle się na 6 przerzuciła :tak: (ech, a dla mnie to i tak za wcześnie...)
ewelinka super czapa, a jaka pod nią mała urocza pyzunia :-) Dla mnie było szokujące, jak widziałam chowających się po krzakach i popalających mniej więcej 8latków, a jeszcze bardziej, jak jeden z nich podszedł do jakiegoś chłopaka (ok.20lat) akurat palącego i poprosił o papierosa!!!:szok:
perfecta :szok::szok::szok::szok::szok: jak ja ci zazdroszczę takiego talentu!!!! spod moich rąk to nigdy nic tak ładnego nie wyszło i pewnie nie wyjdzie :no::no::no:Jak ty taka zdolna jesteś, to może będę ci podrzucać prezenty do pakowania- zawsze mam świetne pomysły, ale z wykonaniem gorzej :wściekła/y:
Agi78 Uściski i całuski dla Polci, niech ma jak najwięcej powodów do radości :-):-):-)
Jakoś przeżylam ten pierwszy dyżur. Odzwyczaiłam się od pracy i dlatego ciężko było, sporo zmian i czułam się tak jakbym do zupełnie nowego miejsca szła.
Karolina z tatusiem szczęśliwa, wogóle się nie przejęła że mamy niema. A ja cały czas tylko myślałam co robi, czy aby je.
Dzielna dziewczynka :tak:Pokazała, że mamusia może być o nią spokojna :-)
kajdusia widać, że rodzinka szczęśliwa ze sobą :-)
Jutro i w niedziele wesele więc nie piszcie za dużo bo kiedy ja Was potem nadrobie ;)
Udanej zabawy :-)
My mamy zaproszenie na weselicho w czerwcu do chrzestnego Emilki. Poprawiny wypadają w małej urodziny, więc chyba będzie trzeba połączyć imprezy ;-)
emalia82 zagłosowane
kalwa u nas obcinanie jest, jak mała nie śpi i wymaga dużej cierpliwości, dlatego wolę, jak P. to robi :tak:
magdziak nie będziemy chodzika używać, bo one bardzo obciążają kręgosłupy dzieciaczków, moja siostra mówi, że w UK to nawet głośno jest o tym, żeby nie stosować chodzików
My już po wizytach u lekarzy :-) U ortopedy wszystko ok, mała grzeczna, stawy i mięśnie w porządku i była to nasza druga, i ostatnia wizyta :-)
Na szczepieniu trochę gorzej, bo Emilka była zmęczona (przez wizyty u lekarzy ominęła ją jej długa 2-3h drzemka po toalecie porannej), wybudzono ją pewnie z przyjemnego snu i od momentu wyjęcia z wózka do chwili wyjazdu z przychodni przez większość czasu płakała :-(
Ale za to jak do tej pory jest wszystko w porządku i mała nie krzyczy, jak to było po poprzednich szczepieniach :-) I mam nadzieję, że już nic się nie będzie dziać, teraz maluszek grzecznie śpi :-)

no to sie naczytalam na rozynch portalach i doszlam do wniosku ze ten chodzik to faktycznie smierdzi ze tak to ujme...
dzieki dziewczyny za opowiedzi:tak:
teraz juz wiem ze chodzik nie dla zuzi:tak: kwestia prezentu gwiazdkowego nadal nie rozwiazana:sorry:

koriander - wrzuć przepis do wątku gotujących, potem go będzie ciężko znaleźć a wygląda na smakowity, tylko gdzie ja w bloku chłodne miejsce znajdę, chyba tylko lodówka mi zostaje..
madziak - ja jestem przeciwna chodzikom, kiedyś znalazłam faja stronę, która mnie tylko w tym utwierdziła: Chodzikom mówimy NIE! - Bartoszek Rehabilitacja - Onet.pl Blog

Mieliśmy fajne plany na długi nadchodzący weekend,, mój W. miał wziąć kilka dni wolnego z pracy i na prawie tydzień mieliśmy wybyć do teściów. We wtroek rano mielismy wyjeżdżać ale nie pojedziemy bo W. mia stłuczę w drodzę powrotnej z pray. Jakaś pipipi za kierownicą tuż przed skrzyżowaniem postanowia zmienić pas i nawet nei spojrzała na to czy ma pas obok wolny i wjechała mu centralnie pod koła.. Na szczęście nie było zbyt dużej prędkości i nikomu nic się nie stało ale nasze auto wylądowało na lawecie i możemy o podróży w najbliższym czasie pomyśleć. A dziś rano odebraliśmy auto po konserwacji podwozia, po prostu brak słów...

A moja Nelcia to chyba jest meteopatką, jak jest taka pogoda jak dziś, wczoraj ona przesypia nawet i po 3-4 godziny jednym ciągiem na spacerze... .

no to sie naczytalam na rozynch portalach i doszlam do wniosku ze ten chodzik to faktycznie smierdzi ze tak to ujme...
dzieki dziewczyny za opowiedzi:tak:
teraz juz wiem ze chodzik nie dla zuzi:tak: kwestia prezentu gwiazdkowego nadal nie rozwiazana:sorry:

Jak chcesz coś z tego typu sprzętów to może jeździk? Fajny, lubiany przez dzieci i nie sprawia żadnych ortopedycznych problemów

reklama
Do góry