reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Ita mi tez sie marzy 40, fajnie byloby wrocic do 38 sprzed 6 lat, walcze o to i jestem ciagle na diecie
na szczescie dieta dziala i mam juz -6 kg:-)
Tymus pieknie wygladal na chrzcie, tez mysle o czyms takim dla Jaska, na swieta mamy podobny komplet tylko kamizelka blekitna z rombami z przodu
Kajdusiu dieta ok, chleb mozna jesc,tylko na sniadanie, zwlaszcza pelnoziarnisty
do tego pelno warzyw i owocow i efekt na pewno bedzie, ja wlasnie na czyms takim jestem
a dla Malgoni to chyba powinniscie kupic prezencik bo Piotrek zdziwi sie ze jej Mikolaj nic nie przyniosl, jeszcze powie ze niegrzeczna byla:-D
Lencja sliczna rozowa chmurka:-) u nas wczoraj w parku tez bylo zatrzesienie ale milo jest popatrzec sobie na te rodzinki z dzieciaczkami, tatusiowie puszczajacy latawce, dzieciaki na jezdzikach, normalnie wiosna a nie zima idzie
Kasiulka wpadka niezla ale coz, tez czlowiek, przeklnac czasem musi:-)
Anik niezle tempo, gratulujemy drugiego zabka
ja juz w buzke mojego dziecka nie patrze bo ja nie wiem jak to wyglada, kreseczki ma od dobrego miesiaca, kropki od 2 a zebow nie ma, jak wyjdzie to bedzie;-)

Jas tez na strajku glodowym, nie wiem co jest grane, on nie jest w ogole glodny
zawsze jadl okolo 180-200 a teraz 100 i to z wmuszeniem
ciekawe o co mu chodzi

reklama
witamy mamusie!

no i miałam pojechać do moich rodziców ale wczoraj wróciłam do domu od teściów... mała się doprawiła i mamy zapalenie ucha i wielki katar;-( także antybiotyk i kurujemy się. W weekend było miło. Milenka dostała od babci super 2 pary spodni i 2 bluzki z HM, dwie bluzeczki z reserved, a ja super dzinsy ze stradivariusa. Nie ma to jak zakupy z teściową;-)
Milenka mimo choroby bardzo grzeczna, ładnie śpi tylko słabo je. No ale i tak dzielnie znosi chorobę.

co do obciniania pazurków- mój mąż się boi także ja to robie średnio raz - dwa w tygodniu
katarzynajanicka- gratuluję udanej imprezy ząbkowej i sukcesów młodego;-) jeju jakie fotki- jaki on silny! super!
anecznik- ja też planuję małą już przenieś do swojego pokoju ale jakoś na planach się kończy;-)
ewela- współczuję zakupów męczącuch
AniaCh- pytałaś o mleko. Wogóle nie pije samego mleka, jak poczuje je w butelce pluje okrutnie.

ale ja wczesniej pisalam na doch innych forach bb ,a do was przyszlam pozniej , kurcze latam po tych stronach,ale nie widze swoich postow

Witam,
Teście wczoraj pojechali :-), było miło :-) Szymonek zadowolony że zobaczył dziadków, Kacperek mimo ze widział ich dopiero drugi raz zareagował bardzo wesoło :-) uśmiechał się od ucha do ucha :-). Ponieważ mamy strasznie dużo ciuszków dla Kacperka, Babcia obkupiła nas pampersami, kaszkami, soczkami,deserkami i obiadkami :-) tak więc mamy zapas na jakiś czas :-).

włąsnie jak to z tymi zębami? bo u nas pierwszy szybko się przebił, a drugi- kreseczka kilka dni jest, ale jakby nie ma postępów, myślałąm, że szybciej pójdzie a tu wolniej, ale w sumie spokojniej, więc może być ;)

biorę się za spzrątanie i zmykam na spacer :) miłego dnia :)

Kasiu - u nas drugi ząbek przebił się po 3 tygodniach
Żyraffka - u mnie też ostatnio Kacperek coś strajkuje z zasypianiem, i każda próba kończy się płaczem :-(, dzisiaj zasnął dopiero w wózku bo w łóżeczku darł się okropnie

zyrraffka - oby wam się z tym mieszkaniem udało, wkońcu zaznasz spokoju:-)

z tym zasypianiem to chyba jakiś bunt pięciomiesięczniaków:-)Oskar tak ladnie sam zasypial w łóżeczku od samego początku, a teraz od kilku dni jest jeden wielki pisk i krzyk. Musi swoje popłakac i pokrzyczeć i dopiero usypia.

reklama
Anecznik -a masz możliwość pójścia na jakieś zorganizowane zajęcia dla maluszków?

Niestety u nas niema takich zajęć :-) miasto ma ponad 100 tysięcy mieszkańców a gorzej niż na jakimś zadupiu, nic się nie dzieje i nic niema.

Dziewczyny mój mąż ma szansę na trochę lepsze stanowisko w pracy i może mieszkanie służbowe, z tym, ze na mieszkanie strasznie długo się czeka. Ja też po powrocie do pracy dostanę sporą podwyzkę więc nawet jeśli wzięlibyśmy kredyt to nie byłoby tragedii:)) Żylibyśmy skromniutko ale jakoś dalibyśmy radę. Jeśli mąż dostałby mieszkanie to nawet pomyślelibyśmy o drugim dziecku, bo bez kradytu stać by nas było. To wszystko nie jest pewne na 100% ale i tak mam lepszy humor i myślę o naszej przyszłości bardzo pozytywnie:)) W grudniu idę na kurs pierwszej pomocy, z pracy mnie wysyłają:) Już sobie wyobrażam męża jak bedzie musiał sam zostać z Łukaszem na kilka godzin hihih ale fajnie:)

Gratuluję i życzę aby się udało :-) Po cichu też strasznie zazdroszczę :zawstydzona/y:

Po co mi wyższe wykształcenie skoro nigdzie pracy nie mogę znaleźć. Chce iść do pracy choćby na pół etatu, ale nic niema, nawet do sprzątania nie potrzebują nigdzie :-(

Do góry