reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

czy szczebelka z łózka te wyjmowane macie już wyjęte żeby maluch sam wchodził?? może to pomoże w przyzwyczajeniu spowrotem do spania w łóżeczku co???

Raczej w uciekaniu z łóżeczka :D Ja mam wyjęte bo A musiał źle skręcić łóżeczko i się te szczebelki trzymać nie chciały :/ ale ta strona stoi przy ścianie zabezpieczona kocem... może odwrócę i zobaczymy :)

reklama
Dziewczyny ja od wczoraj jestem w szoku, aż się boję pisać żeby nie zapeszyć..Wczoraj Alicja wdzień dwa razy usnęła w wózku w domu - musiałam chwilę pojeździć nim po przedpokoju, ale nie było nawet jednego jęku...
A wieczorem... położyłam sięznią standardowo w mojej wiszącej pozycji, chwilę possała i zaczęła po mnie skakać, wiec sięwygramoliłam od niej, siadłam na moim łóżku i patrzę. A ona sobie spaceruje po łóżeczku w tą i z powrotem i wstaje i wygląda, Jak zaczynała stękać to ją kłądłam, a ona znowu raczkiem po łóżeczku. I tak położyłam ją z 5-6 razy - nic nie płakała, ani nie jeczała. W końcu za którymś położeniem zaryła główką w kąt wymoszczony ochraniaczem i usnęła. SZOK!!!!!!!W nocy bbudziłą się kilka razy już standardowo ale samo zaśniecie mnie zszokowało - bez cycka !!

Dziś rano znowu dała się uśpić w wózku, popołudniu już nie, płakała i usnęła mi na rękach jak tylko dałam cyca. Wieczorem znowu skakała po mnie i usnęła na rękach przy cycku, ale pozwoliła się odłożyć jak jeszcze nie spała mocno i śpi już prawie 3 godziny...

Wiem, że to jeszcze nic, ale jakoś podbudowana jestem, że Alutka już ni est taka od tego cycka strasznie uzależniona....

Agrafka - super, liczy sie kazdy postep! Pisz jak dalej...

A u nas sukces: kochane, oglaszam ze zakonczylam calkowicie karmienie 3.11, hurraa! Mala mi raz tak pogryzla sutki, ze jednej nocy powiedzialam dosc, no i potem to juz nie bylo sensu dawac. Teraz to wyglada tak: mala je na noc kaszke na gesto lyzeczka ze 100-120ml mleka (ale je coraz wiecej wiec pewnie na dniach dojdziemy do 150ml:), zasypia na kolanach (ale nie tylko u mnie, mama czy maz tez moga ja uspic), potem odkladamy do lozeczka albo lozka bo wciaz spi z nami i systematycznie mamy pobudke w nocy m.3-4, niestety wtedy nie chce pic tylko budzi sie z krzykiem i zaczyna skakac i sie wiercic, czasem daje sie ''uglaskac'' i zasypia od razu, czasem trzeba ja wciaz na rece i uspokoic i zasypia po pol godziny, no i potem budzi sie dopiero o 7, lekko rozbudza je kaszke na gesto (z ok. 90ml) i dalej zasypia, budzi sie dopiero o 9.30-10. W dzien mamy jedna drzemke na spacerze albo sporadycznie w domu (jak pada) i to jest 1-1,5h.
Powiem wam, ze odzylam, czuje sie lepiej choc piersi jeszcze lekko obolale, na druga dobe przyszedl mi nawal i musialam sciagac, teraz jeszcze sciagam raz na dzien jak sie przepelni troszke, ale mysle ze to kwestia kilku dni tylko. Wysypiam sie w nocy, a najwiekszy plus jest taki, ze mala zaczela w koncu normalnie jesc, je wiecej i je wszystko prawie.

No wiec teraz pozostalo nauczyc spania w lozeczku cala noc no i pozniej zasypiania samodzielnego hehe:) ale nie chce jej wszystkiego odbierac na raz.

Mam pyt. do was: ile wasze dzieci jedza kaszki na noc? Ile jedza kaszki rano? I o ktorej dajecie potem znow sniadanko?
Bo u mnie teraz jak je o 7 rano kaszke to potem ok. 10.30 je ze mna sniadanie - kanapeczke z herbatka. A moze to juz dla niej drugie sniadanie?

Pianistka moja nie je kaszki ale tak:
22.00 - mleko ok 200ml (przez sen)
6.00- mleko ok 200ml (przez sen)
10.00- śniadanie

Agrafka - to dobry znak :) Alusia jest już duuuża i może da sie latwo przekonac , ze cycuś to nie wszystko :)
Pianistka to co jakbys od nowa zycei zaczynała? :)
Co do kaszki to mały dostake porcje 150 ml wody i 4-5 łyzek kaszki. Tak jak dajesz malutkiej śniadanko wydaje mi sie ok :)

reklama
Ja nie pomoge co do tej kaszki bo Marcel w ogóle ich nie je na gesto. Butle dostaje pomiedzy 19-21 zalezy jak chce brykać jest to 240 ml z 2 miarkami [takimi od mleka] kaszki ryzowej a rano je tez pomiedzy 7 a 9 mleko z 2 miarkami kaszki glutenowej no i tez 240 choc nie zawsze wszystko, ta kaszka bardziej go syci chyba

Ilona.......to samo myslalam......hahaha...kiedy on pojdzie spac na noc bo tez wlasnie padl ;/

Do góry