reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mam kolejne pytanie. Pisałyście, że czop to taka jakby galaretka. Czy on jest biały, trochę jakby z nitkami?

reklama
Bodzinka bidulo, mam nadzieje ze dadza ci niedlugo spokojnie urodzic;-)ale dziwi mnie to ze w 37tc jest skrajny wczesniak:szok:
Ja wlasnie ze sklepu i tak mnie sklepowa zagotowala ze dopiero teraz dochodze do siebie.Wychodzac ze sklepu Adas mial swoja gume w reku i ten babsztyl przy kasie oskarzyl mnie o kradziez.A ja jej tlumacze ze i tak tu takich nie ma.A ona to prosze dowod zaplaty za te gume.No wariatka jakas, placac za caly koszyk zakupow ukrylabym kradziez gumy za pare groszy:wściekła/y:Juz czekalam az wezwie ochrone ale mnie puscila.

Tunia z pokarmem nie ma żadnych problemów, ja miałam od razu chociaż sie martwiłam że mało więc dzień po cesarce przystawiałam małego ile szło. Leżałam na sali z dziewczynami po cc i żadna nie miała problemu więc nie słuchaj takich bzdur ;-) Może ciężko się dochodzi przez pierwsze 2 dni do siebie ale teraz 4 dni po cc nie czuje żebym ją wogóle miała.

Mamolka własnie mam problem bo Krzyś jak spi nie da sie obudzić :baffled: Mozna robić wszystko a on i tak będzie spał :nerd: więc pozostaje mi laktator - dziękuje bogu ze go kupiłam przed porodem. Jednak to prawda że laktacja rusza najbardziej w 3-4 dobie po porodzie (w przypadku cc).

bodzinka
trzymaj się dzielnie! Niedługo cię juz rozpakują a jak nie to Filip sam się wypcha na świat. Wiele sił dla was!

słomiana_wdowo
twoja ma cieczkę a u mnie sie własnie okazało że będzie miała szczeniaki:baffled: Kiedy gdzie i jak to ja nie wiem.... tak ja wszyscy pilnowali :happy:

Dobry wieczór :tak:

Postanowiłam w końcu na Głównym się odezwać chociaż wstyd przynać ciezko mi być z Wami na bieżąco więc wpadam tylko na watek gratulacyjny zobaczyć która kolejna mama przywitała na świecie swoje maleństwo:sorry2:
A u mnie w domu no cóż choróbsko jakieś sie rozwija byłam z młoda w przychodni bo katarek jej straszny dokuczał :baffled: okazało że to katarek wirusowy i mamy wstrzymać się z chodzeniem do przedszkola i niestety mnie już też ten katarek dopadł aż mnie nos od wycierania boli :baffled:
Ma też Amandzia wysypkę na policzkach ale ona to już alergiczna jest chyba od mandarynek dostała:crazy:

Abgar
mój czop był bez żadnych "nitek" jednolitej konsystencji zbity
...wypadł mi już 3 tygodnie temu a ja nadal w dwupaku:dry:

słomiana wdowa - nareszcie się odezwałaś. zajrzyj na gorącą linie :D

wiolcia dobrze, że już w domku :)

bodzinka &&&&&&&&&&&&&&& niech już ci dadzą urodzić :D

Tunia z rodziną dobrze jest tylko na zdjęciach. jakiejkolwiek współpracy mówię zdecydowane NIE...

tak w ogóle to się śmiałyście gdzieś, że już wiadomo skąd u Wiolci ta zgaga :D jeżeli te włoski się sprawdzają to ja chyba urodzę łysego synusia :d

Ostatnia edycja:
Salomii - wody płodowe ponoć przybierają zapach i smak tego, co zjadasz. Pytałam o to gina, jak mi powiedział, że dziecko je pije i powiedział, że raz przyjmował poród i jak dziewczynie odeszły wody to czuć było intensywny zapach czosnku, a dziewczyna przyznała, że jadła go tego dnia dużo.

Wiola - super, że już w domku. Myślałam, że po cesarce dłużej trzymają. Maluszek słodki - oglądałam zdjęcia i jestem zachwycona bujnością jego czupryny.

Bodzinka - trzymaj się dzielnie. Może dzieciaczek jest jeszcze malutki i dlatego lekarze uważają, że to wcześniak?

cześć kobietki:-)
pewnie już mnie nie pamiętacie:happy: 3 listopada miała wizytę u lekarza i niestety od razu z jego gabinetu trafiłam do szpitala:-( miałam kłopoty z ciśnieniem i przy okazji wyszła cukrzyca ciążowa:crazy::crazy:
dziś wyszłam do domku, mam się zgłosić ponownie 6.12.
Spróbuję nadrobić to co napisałyście przez te prawie 3 tygodnie:tak: choć pewnie najpierw zajrzę na wątki cukrzycowe, bo mam niejakie problemy z ustaleniem diety:baffled:
pozdrawiam cielpło

reklama
Asia1981 współczuje tej nieprzyjemnej sytuacji w sklepie:no::no:
Lwiczka mam nadzieje że bóle szybko przejdą i dobre samopoczucie powróci:confused::confused:
Salomii z tymi woda mi to tez ostatnio sie zastanawiałam czy je rozpoznam bo przecież mogą odchodzić stopniowo a nie chlusnąć za jednym razem:dry:
Antylopka gratulacje dla zdolnej córeczki:tak::tak: to super że tak dobrze języka obcego się uczy:tak::tak:
Bodzinka trzymaj się dzielnie i wracaj do nas z maluszkiem na rękach:tak::tak:
postępowania tego lekarza nie rozumiem przecież w 37 tygodniu to już dziecko nie jest zaliczane do wcześniaków:dry:
Wiolcia super że już w domku z Krzysiem jesteś:-):-)
mam nadzije że ta gestoza szybciej Ci mnie niż po tych 3 tygodniach:tak::tak:

Do góry