reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :)

Ja musze nadrobic wczorajsze zaleglosci, wiec wpadlam sie tylko przywitac i potem zabiore sie do czytania. U nas masakra. Maz byl u lekarza i ma zapalenie oskrzeli, antybiotyk i L4, a ja sie boje ze sie zaraze! Biedak sie meczy i ciagle kaszle :-( Spi tez na wygnaniu w drugim pokoju... Ja cala ciaze nie chorowalam powaznie a na sam koniec cos takiego mi zagraza... No i mielismy robic remont i co? Heh co za pech :baffled: Teraz lepiej by sie dziecko nie pchalo na swiat bo nie za bardzo sprzyjajace warunki! :-(

Milego dnia wszystkim i kciuki za wizyty zacisniete! Zwlaszcza za te w szpitalu!

reklama
hej:-)
chyba jednak nie dam rady Was nadrobić :-D niby niecałe 3 tyg, a tyle stron!!!
wiecie, najgorsze w pobycie w szpitalu była moja ogromna tęsknota za córką, dzieciaki w tym wieku szybko się zmieniają.
Ciśnienie jest ok, ale ta cukrzyca mnie dobija, jakoś chyba nie jestem za dobrze przeszkolona:baffled: uff, dobrze, że nie mam jej od początku, chociaż może wtedy bym już wyczaiła co i jak:no:
pozdrawiam

Witam:-)Synek juz w szkole wiec chata wolna:-)Trzeba by sie zabrac za prasowanie ale mam strasznego lenia, bo w nocy, tak jak lwiczka, budzil mnie kazdy szmer:confused2:.
Anka wspolczuje choroby meza ale miejmy nadzieje ze do porodu sie wykuruje;-)
Gosiutek kciuki zacisniete no i za pozostale wizytujace.
Ja dopiero w nastepna srode, bo tu wizyty sa co miesiac:cool:
Sunflower tobie moze nie pasowac ale dzidzi jak najbardziej:-D
Milego dnia:-)

dzień dobry,
ja spalam aż do 9.20:szok: obudziła mnie córcia kopniakami, z tym spaniem to się gorzej jak w I trymestrze porodbiło, choć z drugiej strony jak poszłam o 3 na siku to zasnęłam przed 5,

jak się obudzę do reszty do dokładniej przeczytam co tam napisałyście,
u nas brzydko znów, deszcz i szaro, a słońce zapowiadali,

co do bóli brzucha, to mnie juz dłuższy czas boli jak na @ i skurcze mam i twardnienie brzucha mam kilka razu na godzinę, ale gin mówił, że to już normalne na tym etapie wiec nie będę z tym nigdzie latać, jak mi się postawi brzuch to się kładę i odpoczywam

śmigam jeść...

Mam ogłoszenie:
Wymienię głowę na nową - od szyi w górę. W trybie natychmiastowym.

I w ogóle głupia jestem. Już mi wczoraj ładnie oczy się kurowały, zapalenie spojówek jakby mijało samo. Ale siedziałam cały dzień przy komputerze nad zleceniem i wieczorem znowu ropa mi podeszła. Buuu...
Postanowiłam więc przedłożyć rozsądek nad ambicję i Mąż dziś odniósł zlecenie do wydawnictwa. Nie dam rady go skończyć dopóki się nie wykuruję. Jak będzie mogło na mnie poczekać to dobrze, jak nie - trudno. Z głodu nie pomrzemy.

Noc była ciężka przez sklejone oczy i okropny ból ucha. Zastanawiam się, czy to cały czas od kataru, czy już się wdało zapalenie.

Dziś leżę w piżamie i nie mam zamiaru nic robić. No, może obiad. I niech to dziadostwo wyjdzie ze mnie wreszcie, bo się załamię...

ewa - kuruj sie, zebys nie musiala chora rodzic!!!

ja dzis znowu niewyspana, ale to norma ostatnio, wiec nie bede sie rozpisywac ;-) dzis mam wielkie plany - pranie, sprzatanie i balet z dzieckiem. ale chyba juz oststni raz jade na ten balet, bo sil nie mam ...

milego dzionka :-)

Dzieńdoberek :-)

Ja z wypiekami na twarzy wchodzę a tu wieści od olci ni ma....
No i co z missiiss??????!!!!!!!!!! cwietka skrobnij do nie esa bo zdaje się że masz numer.
No i pozostałe terminówki - meldowac się!!!!!!!!!!!!

U na stez buro i szaro, wieje do tego a w czw. zapowiadają już śnieg;//
Nie mam pomysłu na obiad! ...

ewa - kuruj sie, zebys nie musiala chora rodzic!!!

Jakbym miała rodzić w takim stanie, to chyba bym się rzuciła tam na kolana i błagała o cesarkę...

Miałam dziś mieć ktg, ale dzwoniłam, że nie dojadę. Więc następna wizyta za tydzień. Oby już w zdrowiu... Póki co nie odstawiam magnezu. Może nic by się nie stało, ale trochę się boję.

Biorę się za druty i słuchanie "bajki" jak to mówi mój Mąż, czyli Dana Browna ;) Genialnie odmóżdżająca książka ;)

ewa jeśli jest ropa, i masz wydzielinę z nosa/gardła ropną to może lepiej przeleczyć się antybiotykiem,żeby Ci zadne świństwo na te Twoje biedne płuca nie zeszło:baffled:

Pamiętacie jak pisałam o siostrze koleżanki co miała niewydolność łożyska, termin na luty, no więc jest po cesarce, w czwartek dziecko zmarło:(:-(​

reklama
cześć dziewczyny. Nie byłam tu od lipca.... muszę dużo nadrobić. Siedze zakatarzona w domu, ledwo oddycham przez nos i ucisk na przeponę. No i coraz bardziej denerwuję sie porodem. Pierwsze dziecko urodziłam w 38 tc, i mam czuja że drugie też szybciej wyjdzie. Poza tym pogoda dołująca, nie chce się rano wstawać.

Do góry