reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Tak tj prawie to samo, roznia sie cena tylko i podobno duphaston jest lepszy ale zdania sa pewnie podzielone!!!
Sama potrzebuje jakiegos cudownego leku na fasolke, wiec jak juz sie czegos dowiesz to zdradz tajemnice, ja ide dzis wykupic recepte na nowe leki na ten cykl, pozniej podam wam nazwy bo z recepty bedzie trudno wiecie jak lekarze bazgrzą!!!

reklama
lopop,u mnie moja Pani Dr nawet nie wspomniała ani słowem o tym,żeby sprawdzić czy jest owulacja. Może zasugerowała sie tym usg ogólnym które było robione,żeby sprawdzić moje endometrium. Tyle,że nie pamietam czy tam było cos napisane o moim jajeczku. pani dr powiedziala tylko,że wygląda to na połowe cyklu. Ale czy była owulacja. Nie mam nawet tego usg przy sobie,bo zostało u pani Dr. Musze odebrac to sie wczytam.
Po Duphastonie czuje sie dobrze. Tak jak pisałam w zasadzie nie mam zadnych skutków ubocznych-poza drobnym dołem i białymi krostkami na twarzy.
Tylko czemu Pani Dr mi go zapisała,skoro nie robiła usg,może to wina mojego niskiego progesteronu?

Moniq tak jak dziewczyny piszą dupek i luteina to to samo tyle że dupek jest podobno lepiej przyswajany. A jeśli chodzi o testy owulacyjne to one nie wystarczą aby sprawdzić czy jest owulacja bo one wskazują tylko wzrost hormonu LH(z tego co pamiętam) który podnosi się w okresie okołoowulacyjnym ale nie pokazują czy pęcherzyk pękł, jedyny sposób aby sprawdzić czy masz owulację jest monitoring tylko on daję Ci pewność czy do owulki doszło czy nie. Ja na Twoim miejscu poszłabym i do tej pani doktor i do lekarza na NFZ.

Jeśli masz za niski progesteron to w Twoim przypadku jest wskazane stosowanie dupka albo luteiny bo jest to hormon który pomaga utrzmać się zarodkowi

Ostatnia edycja:
Dzięki andzia25,tak zamierzam własnie zrobic. Co dwie głowy to nie jedna. Tylko,że Pani Dr w Państwówce bede musiała troche ściemnic,że próbuje juz długo zajść,bo inaczej pewnie bedzie kreciął nosem na badania-jak to w państwówce:(

andzia endo miałam 4mm na koniec cyklu, ale też żyję nadzieją, że te witaminki pomogą...im mniej hormonów się bierze, tym lepiej...
Moniq ja też taka jestem, że muszę sama doczytać i się dowiedzieć...dlatego częśc badań robiłam na własną rękę lub dodatkowy monitoring u innego lekarza...za bardzo zależy mi na fasolce...poza tym nalezę do osób, które lubią działaś, a nie czekać...a najbardziej denerwuje mnie to, że na efekty trzeba czekać do dnia @...a jak nie wyjdzie to kolejne kilkanaście dni do owu...ja wolałabym raz za razem...nie wyszło?...to jeszcze raz...i jeszcze...
To czekanie jest najgorsze...:eek:

amalfi koniecznie daj znać, co to za leki...też jestem ciekawa...
Ja dzis prawie cały dzień poza domkiem...zaraz znowu lecę, ale wieczorem zajrzę do Was...
Buziaki

Moniq ja właśnie u Państwowego zostałam tak potraktowana...mówie o problemie, a on, że skierowanie na badania owszem, ale jak zajdę, bo tak to każdy by chciał, a to kosztuje...pajac jeden...stary pryk i tyle.....:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Pewnie że tak ja po dwóch latach staranek jak poszłam do lekarza na NFZ to powiedział mi że to nie długo i że byłam już w ciąży(poroniłam dwa razy) to wynika że ze mną jest wszystko ok. I żebym jeszcze popróbowała z rok naturalnie i jak się nie uda to wtedy żebym się do niego zgłosiła. No i oczywiście leczę się teraz prywatnie tylko czasami chodzę na NFZ jak mi jest potrzebne skierowanie bo wtedy mam badania za darmo.
Hopee to rzeczywiście Twoje endo było malutkie, mi lekarz powiedział że musi być przynajmniej 7mm(najniższa granica)żeby mogło dojść do zapłodnienia. Ale ten zestaw który teraz bierzesz powinien Ci pomóc

Ostatnia edycja:
No właśnie ja tak kombinuje,że pójdę do pani Dr,którą mam juz namierzoną,a która wydaje się być wyrozumiała w tym temacie,ale nie chcę zachwalac za wczasu. Jak zgłosiłam sie do niej z prośbę o skierowania na badanie krwi na hormony,to dała mi bez problemu. Powiedziałam szczerze,ze leczę się u gin-endokrynologa i miałam wrazenie że zrozumiała.Zobaczymy co teraz powie jak przedstawie jej problem:)
Hopee jestesmy więc takie same ... ja tez nie znoszę czekac, jak cos nie wychodzi to działam,tylko jak tu działac jak szansa na fasolkę jest tylko przez kilka dni,a potem znów trzeba czekac miesiąc:(

cześć wikulaa jak tam termin laparo wyznaczony czy już jesteś po? przepraszam ale ostanio nie jestem na bieżąco
Jeszcze przed jestem...
Pod koniec miesiąca kończy mi się cykl i wtedy mam się zgłosić i pewnie jakoś na początku lutego będę miała laparo

Wikula a czemu masz mieć laparoskopie?

Ja mam endometriozę, na hsg wyszło, że trochę zrostów w jajowodach mam i trzeba sprawdzić czy nie mam innych zrostów albo jeszcze jakiegoś innego cholerstwa...

wikula priva ci wysłałam
dzięki!!

Dzień dobry dziewczyny...u mnie 2dc...od jutra clo...w piątek ginka...mam nadzieję, że moje endo się poprawi...łykam selen, omega 3 forte, lonokompex, witaminy...i lapka czerwonego winka...ponoc to pomaga...zobaczymy...:) Jak nie, to pewnie dostanę estrofem...

Po takiej kuracji na pewno wszystko się poprawi!
Będziesz miała robione usg w piątek???

andzia25 ja ma 12 d.c. dlatego myślę ze to przed owulką, ale zawsze jak miałam to 1 dzień spadek a reszta juz w normie a nawet podwyższona , wiec nie wiem dlaczego tak sie dzieje:)):crazy:

reklama
Do góry