reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2011

Dzień Dobry poniedziałkowo.

Masz rację tusenfryd znowu poniedziałek i cały tydzień pracy:no:. A u nas rzeczywiście wiosna. Rano było już 7 stopni. Jakaś masakra, tak ciepło w styczniu. Ale ponoć od czwartku ma wrócić lekka zima.

Witaj w klubie aaga1407. Ogromne gratulacje z bliźniaków:tak:. A czy już znać płeć dzieciaczków?

reklama
witajcie poniedzialkowo:) ja juz bylam dzis na badaniach a jutro wileki dzien bo randka z lekarzem i usg:) jeny ale sie denerwuje a na dodatek moj malz zaczal cos wymyslac zeby moze plci nie znac, no chyba mu sie cos w glowe porobilo:szok:
u nas ferie wiec bede miala lekcje z dziecmi rankami i popoludnia wolneeeeeeeeeee:) agaa wielkie gratulacje...takie szczescie:)
a i musze wam cos napisac, tak zebyscie wiedzialy w razie co bo ja nie mialam pojecia ze cos takiego jest mozlwie.....otoz w tamtym tyg zaczal nam przeciekac boljer, krystian popatrzyl, podkrecil srubke i bylo ok i w sobote byli u nas goscie, gatka szmatka zeszlo na temat tego boljera, tata poszedl do lazienki a sie okazuje ze zepsul sie termostat, woda zagotowana i niemalo rozsadzilo boljer...jak sobie pomysle do jakiego nieszczescia moglo dojsc to az mnie ciarki przechodza:(:szok: nie mialam pojecia ze boljer moze peknac, przeciez moglo pozabijac wszytskich w łazience

Ostatnia edycja:
Witam .... ja jak zwykle mam tyły :zawstydzona/y:

Jesteśmy po dwudniowej imprezce roczkowej :-) trochę zmęczeni, ale najważniejsze, że mała cieszyła się niesamowicie !!!

Dzisiaj czeka mnie ogarnianie chatki, a po południu wizyta :tak:

aaga, witaj !!! podwójne gratulacje !!! i &&& żeby z szyjką było tylko lepiej :tak:

co do pieczenia ... dla mnie to też droga prze mękę :baffled: potrafię zrobić murzynka i babkę ... tort na urodziny małej był wyzwaniem wszechczasów ... spędziłam nad nim cały piątek :zawstydzona/y:

Doris, haha ... to samo mówiła moja położna środowiskowa, która ma 3 dzieci ... po pierwsze dwójce twierdziła, że ból zęba jest znacznie gorszy od porodu ... 3 rodziła na oxy i zmieniła zdanie :-D

witajcie.u mnie też wiosennie,nawet zaczyna się robić sucho na ulicach,ciężko będzie wrócić do zimy:-(
marta z tym bojlerem masz rację,mogło byc nieszczęście:szok:
ja ide po kawkę,bo czuję ,że coś się święci z bólem głowy u mnie:baffled:

I ja się witam poniedziałkowo!
U nas też za oknami wiosna! W sumie mogłoby tak zostać i być już coraz cieplej.
Z zębem mam spokój, chyba już się zatruł od wczoraj :-).
Justynka - może zmierz sobie ciśnienie, pewnie masz niskie i Cię głowa boli
Marta - ale numer z tym bojlerem, na takie urządzenia trzeba uważać, bo i czad i coś jeszcze.
Tusen - a jaka u Ciebie temperatura? Dużo śniegu?
JoL - super, że urodzinki udane :-)

Hej Kochane :)

Aestima, witaj Kochana, dobrze, ze już jesteś :)
Jakie miałaś przejścia z tchibo? Nie dostałaś przesyłki?

Ja teraz mam przejścia ze sprzedawcą z allegro. Wygrałam licytację na ochraniacz na łóżeczko. Aukcja skończyła się 03/01, od razu wysłałam kasę. Tydzień później wysłałam maila z prośbą o podanie numeru nadawczego, bo paczka nie przyszła. Dostałam odpowiedź, że pani trafiła do szpitala i nie wysłała i że wyśle tego samego dnia - ok. W sobotę znowu wysłałam maila, bo paczka powinna już do mnie dotrzeć, a ona mi odpowiada, że paczka wróciła, bo musiała źle wpisać adres. Kolejny raz poprosiłam o numer nadawczy tej paczki, a ona do mnie, że albo jej podaję adres do wysyłki (który oczywiscie jest w allegro) albo ona mi wysyła kasę z powrotem, bo nie będzie drugi raz wysyłać paczki.... Jestem wściekła. Powiedziałam, ze czekam na przelew, bo nie chce mi się już czytać takich bzdur..

Setana, dzięki, że podałaś dziewczynom te linki odnośnie pieluszek wielorazowych :)

Misialina, mam nadzieję, że już nie krwawisz! Też myślę, że to jakieś pęknięte naczynko!

Doris, współczuję zęba, wiem coś o tym niestety... Dentystka, która przeciez zrobiła mi taką grzeczność i wyrwała mi ósemkę po znajomości, a po czym ciśnienie jak wiesz poszybowało do 205/125, zrobiła to niestety niedokładnie, bo czuję językiem, że coś tam sterczy... Oprócz tego, ze coś sterczy, to oczywiście boli i cały czas krwawi, a wyrwanie było tydzień temu...

Aaga witaj, gratuluję podówjnego szczęścia! :)

Silva, ja po urodzeniu Jasia sama przeniosłam się do niego do pokoju. Było mi wygodniej, bo brałam go sobie do łóżka, karmiłam na śpiąco i oboje byliśmy wyspani... A mój mąż mógł wyspać się do pracy. Wychodzi rano, wraca wieczorem, więc zrozumiałe jest dla mnie, ze wraca zmęczony. To, że nie podawał mi Jasia do karmienia w nocy, nie umniejszało jego roli jako taty. Nigdy np. nie migał się od kąpieli, która od początku była jego obowiazkiem. No i niedziela, zawsze w pełni spędzana z dziećmi :) Ale rozumiem o co Ci chodzi, pewnie, gdyby moja teściowa próbowała mi narzucić takie rozwiązanie, to też bym się wściekała... ;)

Iza, mogę już gratulować? Zdecydowaliście się na kupno?

Cinamon, jeśli Twój Jasiek miał takie problemy z jednorazówkami, to jak najbardziej polecam wielorazówki, dla alergików są rewelacyjne :)

Tusen, pokaż buty! :)

U mnie weekend średni, w sobotę wieczorem zaczęła mnie boleć głowa, potem doszły wymioty... W niedzielę cały dzień właściwie przeleżałam, bo ból głowy był nie do zniesienia, no i znowu wymioty. Pewnie coś z ciśnieniem było, skoro i Blusia i Traschka też wymiotowały... A Kati bolała głowa...

WItajcie!
ależ dzisiaj piękny dzień! Najchętniej poszłabym na mały spacerek w góry ale jak na złość mam dziś masę zajęć. Mam nadzieję, że jutro będzie równie pięknie! U nas zaczęły się ferie i powinnam mieć wolne ale jak zwykle dałam sie namówić na zajęcia... nie potrafię odmawiać tym rodzicom którzy dzwonią i proszą...

Zebrra ciekawe, że od tak dawna nie wymiotowałyśmy a tu nagle aż 3 trzy z nas jednego dnia... myślisz, że cisnienie może mieć na to wpływ?

Aaga mój M. marzył o bliźniakach. Po każdym usg dopytywał się czy na pewno tylko jedno i dalej ma nadzieje, że tego drugiego maleństwa po prostu nie widać hehe:) Uczę teraz 3letnie bliźniaczki i rozmawiałam ostatnio z ich mamą. Mówiła, że początek był ciężki ale potem miała znacznie łatwiej niż z peirwszym dzieckiem. Maleństwa bawią się cały czas ze sobą, mama ma dużo czasu dla siebie co z jednym dzieckiem było nie do pomyslenia. Także trzymam kciuki! dasz radę:)

Doris jak dla mnie zimy mogłoby w ogóle nie być i też chciałabym żeby to już naprawdę była wiosna... Pogoda śliczna, 10C... aż chce się żyć! :)

A ja poproszę o trzymanie kciuków, idę na 12.45 do ginka. Jak zwykle mam stresa...

Witajcie! nie było mnie 2 dni a tu masa czytania! tak trzymać zaraz poczytam co tam robiłyście.Napiszę tylko że impreza u brata się udała bo poszłam spać o 3 :zawstydzona/y:
Ogólnie weekend był pod znakiem zakupów.3 dni w sklepach tak mnie zmęczyły że dziś daje sobie wolne, nic nie robie i nigdzie nie wychodzę z domu. Taki mój mały protest:-)

Mam takie pytanie bo nie wiem co myśleć. Czuję ruczy dziecka od paru dni ale są to takie delikatne ruchy, nie kopniaki. Czy mam się denerwować ? to znaczy ja już się denerwuje że dzidzia powinna kopać , skoro czuję ruchy. A tu sporadycznie jak jadę samochodem albo jak usiądę i nic poza tym. :-(
Lecę poczytać

Traschka, u mnie ciśnienie mialo na 100% wpływ, bo wymioty były od bólu głowy - miałam taki migrenowy. Poza tym potem moje własne ciśnienie szybko rosło, a to zazwyczaj ma związek ;)

Ja też nie znosze zimy, dzisiaj jest mega wiosennie - super :)

Kciuki trzymam za Was :) Kiedy do Gdańska jedziesz?

reklama
Do góry