reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
to sluchajcie. Mam kolezanke, ktora dowiedziala sie w grudniu, ze jest w ciazy i pod koniec lutego rodzi. Bardzo przytyla moze 12kg jak nie wiecej ale mowila, ze to przez nieregularne jedzenie i opychanie sie tym jedzeniem plus piwo, wodka itd:) ogolnie niezla imprezowiczka. Nie podejrzewala nawet, ze to ciaza bo myslala, ze nie moze miec dzieci, a tu sie pojawilo:)) takze w 7miesiacu byla jak sie dowiedziala:)

reklama
to sluchajcie. Mam kolezanke, ktora dowiedziala sie w grudniu, ze jest w ciazy i pod koniec lutego rodzi. Bardzo przytyla moze 12kg jak nie wiecej ale mowila, ze to przez nieregularne jedzenie i opychanie sie tym jedzeniem plus piwo, wodka itd:) ogolnie niezla imprezowiczka. Nie podejrzewala nawet, ze to ciaza bo myslala, ze nie moze miec dzieci, a tu sie pojawilo:)) takze w 7miesiacu byla jak sie dowiedziala:)

o matko!!! szok .... wyobrazcie sobie przez tyle miesiecy nie byc badana, to sie lekarz musiał zdziwic...ale tak to jest my tutaj wyszukuje,my sobie objawów bo chcemy byc a inne tego nie zauwazaja i zyja w nieswiadomosci

Witam dziewczyny z rana...
Ja też pare razy oglądałam ten program ciąża z zaskoczenia...aż nie chce się wierzyć...
u mnie dziś 17dc...w piątek miałam pęcherzyki 18 i 18,5mm...wczoraj wieczorem bolały mnie jajniki, potem podbrzusze...przez godzinę ledwie było do wytrzymania...dzisiaj też coś czuję...ale w porównaniu z tym co wczoraj, to rewelacja...i tak się zastanawiam, czy owulkę miałam wczoraj czy jeszcze nie...po pracy idę na usg, więc się okaże...
a u Was owulka przebiega łagodnie czy też odczuwacie jakies bóle?

Witam dziewczyny z rana...
Ja też pare razy oglądałam ten program ciąża z zaskoczenia...aż nie chce się wierzyć...
u mnie dziś 17dc...w piątek miałam pęcherzyki 18 i 18,5mm...wczoraj wieczorem bolały mnie jajniki, potem podbrzusze...przez godzinę ledwie było do wytrzymania...dzisiaj też coś czuję...ale w porównaniu z tym co wczoraj, to rewelacja...i tak się zastanawiam, czy owulkę miałam wczoraj czy jeszcze nie...po pracy idę na usg, więc się okaże...
a u Was owulka przebiega łagodnie czy też odczuwacie jakies bóle?
Mnie tez czesto ostro napiernicza:tak:

w trakcie owulki, przed czy po?
Najpierw bola jajniki (2-3 dni). A ostatniego dnia cale podbrzusze - ma to miejsce na drugi dzien po szczycie sluzu. Podejrzewam wiec, ze to owulka, bo teoria mowi, ze jajeczkowanie ma miejsce po szczycie sluzu.:tak:
Kiedys czytalam o tescie na bol owulacyjny - trzeba energicznie usiasc. Jak zakluje to znaczy, ze to to.;-) U mnie sie sprawdza.

Najpierw bola jajniki (2-3 dni). A ostatniego dnia cale podbrzusze - ma to miejsce na drugi dzien po szczycie sluzu. Podejrzewam wiec, ze to owulka, bo teoria mowi, ze jajeczkowanie ma miejsce po szczycie sluzu.:tak:
Kiedys czytalam o tescie na bol owulacyjny - trzeba energicznie usiasc. Jak zakluje to znaczy, ze to to.;-) U mnie sie sprawdza.
No to u mnie przy energicznym siadaniu już dziś nie kłuje...tyle tylko, ze mam jeszcze sluz płodny...ale może dlatego, ze drugi pęcherzyk nie pękł i jeszcze z jego powodu wydzielany jest estrogen...sama już nie wiem...ale wczorajszy ból był potworny...a wcześniej 2-3 dni bolały mnie jajniki...w sobotę wieczorem TO wyszedł pozytywny...chyba się nie doczekam na to usg...

No to u mnie przy energicznym siadaniu już dziś nie kłuje...tyle tylko, ze mam jeszcze sluz płodny...ale może dlatego, ze drugi pęcherzyk nie pękł i jeszcze z jego powodu wydzielany jest estrogen...sama już nie wiem...ale wczorajszy ból był potworny...a wcześniej 2-3 dni bolały mnie jajniki...w sobotę wieczorem TO wyszedł pozytywny...chyba się nie doczekam na to usg...
Dasz rade.:tak:
I tak dobrze, ze masz dzis to usg.

ja mało kiedy czuje owulke...gdyby nie monitoringo i mierzenie tempki to nawet nie wiedziałabym kiedy mam...raz miałam owu 17 dc ostatnio 14dc a teraz nie wiem sluz JB mam od soboty..tulaski praktycznie codziennie ale to bardziej dla przyjemnosci niz starankowe..dzisiaj 17dc..i tak mysle ze jestem juz po owu ale ciezko to ocenic bo w tym cyklu odpoczynek..ani tempki ani monitoringu ...co ma byc to bedzie

reklama
Do góry