reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
asiiek wielkie dzieki,mam nadzieje ze to na prawde tylko te dwa dni beda:tak:a ty bierzesz pierwszy raz ta?ciekawa jestem jak szybko po sie udaje:-Dja to bym juz chciala taka malutenka fasoleczke.a czy ci lekarz tez uwzglednil ze jest zagrozenie ciazy mnogiej po CLO?

reklama
asiiek wielkie dzieki,mam nadzieje ze to na prawde tylko te dwa dni beda:tak:a ty bierzesz pierwszy raz ta?ciekawa jestem jak szybko po sie udaje:-Dja to bym juz chciala taka malutenka fasoleczke.a czy ci lekarz tez uwzglednil ze jest zagrozenie ciazy mnogiej po CLO?
z tego co wyczytałam to mało dziewczyn ma skutki uboczne po clo wiec moze tez nie bedziesz miała :-) tak biore pierwsz raz, tak gin mi to piowedział, my przygotowujemy sie do 3 iui

do 3?????jakos dzisiaj myslec mi sie nie chce:sorry:no nic mam @ okolo 4 marca dostac to zobaczymy jakie skutki beda:-Dbierzesz tez kwas foliowy???moze cos jeszcze?ja dodatkowo musze lykac codziennie chormony na tarczyce,ale gin powiedzial ze wyniki nie byly takie zle,tylko ciutke od normy odstawaly,na wszelki wypadek pobiore,one nie szkodza

Asiiek a wytlumaczysz na czym to iui polega i jak oni to robia,
moja kolezanka zaszla za 3 iui a dodam ze miala trudno bo przez 5 lat nie miala @ :szok: i niczym nie mogli jej go wywolac wkoncu im sie udalo teraz maja slicznego synka
wogole ponoc z iui czesto sa chlopcy gdzies to wyczytalam bo iui jest wykonywanie w szczycie owulacj

Asiiek a wytlumaczysz na czym to iui polega i jak oni to robia,
moja kolezanka zaszla za 3 iui a dodam ze miala trudno bo przez 5 lat nie miala @ :szok: i niczym nie mogli jej go wywolac wkoncu im sie udalo teraz maja slicznego synka
wogole ponoc z iui czesto sa chlopcy gdzies to wyczytalam bo iui jest wykonywanie w szczycie owulacj
IUI to inseminacja. Przed "zabiegiem" pan oddaje na sienie do kubeczka, ktore jest obrabiane. Nastepnie ginekolog zaklada kobiecie wziernik i przez rurke pwrowadza nasienie do macicy.

iui jest to inseminacja, czyli podanie obrobionego nasienia partnerce.
Sam zabieg trwa chwile i wyglada to tak: najpierw jest monitoring zeby okreslic kiedy bedzie owu usg+ badania hormonów, w dniu owu czasami podaje sie zastrzyk na pekniecie( zastrzyk jest dawany zawsze przy stymulacji np clo zeby miec pewnosc ze pecholki pekły ) facet w tym czasie oddaje nasienie do badania i obróbki..potem to nasienie zostaje podane parterce za pomoca cewnika czy czegos tam, lezy sie jakies 10-15 min i do domku

no to nasze 3 ostatnie iui wiec zobaczymy czy bedziemy miec szczescie hehe

tak biore folik, biore tez accard, omega 3 i wit B

reklama
Do góry