reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
bablyss ja tez dosc czesto mam infekcje grzybiczne. jestem taka wrazliwa, ze od wszystkiego mi sie robia. Ale zawsze lecze tabletami. Nie zostawiam tego. Qrcze jak sa niedrozne to hsg podobno boli. Nawet jak ma sie znieczulenie bo to podcisnienie jakie sie wytwarza od kontrastu albo zator przepcha albo nie;/ musze sie spytac mojego gina co mysli o tym, zebym sobie zrobila

reklama
palu to powiem Ci że 100 zl. to i tak "niedrogo"-jak kolwiek to brzmi:-) ja po "zniżce" 130 i to pomoć tak tanio bylo... a na zamowienie tak jak mowisz...No wiem straszne koszta...ja zawsze mówię do mojego męża, że na leczenie bezpłodnośći musi kogoś stac, bo jak się nie ma grosza to ani rusz.
Ja wiem że boli własnie jak sa jakieś zrosty czy coś podobnego a jak nie to nie boli, ale wiem też że naprawde dużo kobiet po tym zachodzi, poprostu czasem ten kontrast pod cisnieniem "udrożni" tory i się udaje...pogadaj z lekarzem co on na to, zapytaj się. Powiedz że często przechodziłaś zapalenia w tym jajników i co on na to...

Ostatnia edycja:
kobitki czy wtedy jak prolaktyna jest juz w normie ( po bromku) to bierze sie go jeszcze na ,,utrwalenie efektu''??
Nalezy brac do momentu zajscia w ciaze :tak:
palu dzikei za info. mysle ze skoro mialas owu to jajniki sa ok. bo gdyby były niedrozne to chyba wtedy pecherzyka by nie było?
Jedno nie ma zwiazku z drugim.

paul ile płaciesz za gonal? już miałam wczesniej pytac i mi wyleciało z głowy potem zapomniałam która go brała
Ja dostalam inna gonadotropine menopur i tez placilma 100 zl za ampulke. Ale w jednej aptece w P-niu mozna za taka cene dostac; gdzie indziej chodzi za ok 200 zl.
palu to powiem Ci że 100 zl. to i tak "niedrogo"-jak kolwiek to brzmi:-) ja po "zniżce" 130 i to pomoć tak tanio bylo... a na zamowienie tak jak mowisz...No wiem straszne koszta...ja zawsze mówię do mojego męża, że na leczenie bezpłodnośći musi kogoś stac, bo jak się nie ma grosza to ani rusz.
Dzoeki jeszcze sie nie urodzilo a juz tyle kasy od rodzicow ciagnie :sorry:
JA w tym cyklu (z IUI, ale za sam zabieg nie musialam placic) wydalam ok 1200 zl. Ciekawe czy beda efekty :sorry:

jedno op 100zl, a zawsze biore dwa. czyli miesiecznie mnie to kosztuje razem z clo , dupkiem, ovitrelem 400zl z wizytami i paliwem to okolo 1000zl miesiecznie;/ raz nie mialam gdzie kupic gonalu u siebie to zamowilam i 160zl za jeden placilam;/ myslalam, ze padne na pysk;/ i jeszcze baba w aptece mi dala kaczuszke dla dziecka na szczescie:)) moze sie kiedys przyda

pecherzyk sie robi w jajniku, a dopiero pozniej dokzale jajeczko idzie jajowodami. Nie wiem od czego sie robia niedrozne. Ale boje sie, ze moge takie miec bo tyle czasu co jezdze i nic to nie wiem....
Właśnie ja mam ten sam problem, pęcherzyki wolno rosą ale rosną, pękają a od 5 cykli nic. Więc też jest takie podejrzenie, że moje jajowody mogą być niedrożne. Ja za 2 miechy też najprawdopodobniej będę miała gonal zastosowany, o ile jajowody wyjdą ok po hsg. Mi lekarka powiedziała, ze jeden zastrzyk kosztuje 190 zł!!!

spice a czasem nawet tego samego dnia. priva ci wysłałam:tak:
maćku ale jak się czujesz po inseminacji? no koszta naprawdę duże, trzymam kciuki żeby sie udało

na Nfz, nie stać mnie prywatnie niestety... rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że to się wykonuje w znieczuleniu narkotycznym i na drugi dzień po badaniu się wychodzi...
Ja mialam w panstwowym szpitalu. Dostalam glupiego jasia i tego samego dnia szlam do domu :tak:

maćku ale jak się czujesz po inseminacji? no koszta naprawdę duże, trzymam kciuki żeby sie udało
Czuje sie normalnie. Cykl jak cykl ;-)

Aha - robie drugi raz test chmurkowy. Mocno u Ciebie bylo widac ten osad, czy musialas sie przygladac?

tak sobie liczylam to tyle kasy co juz wydałam to by spokojnie na dwa invitro starczylo:) hehe
ten cykl tez mam stracony bo choroba mnie wziela i nie wiedzialam dokladnie kiedy mialam owu. Z tego co mysle to mialam owu w czw, a seksilam sie w pt. Lekarz mowil, ze to nie przeszkadza i moglam zaskoczyc..ciekawe

reklama
maćku a ile jesteś po? chyba 9 dni jak pamiętam, nic cię nie cmi? kiedy będziesz test robiła? widzę że uparcie probujesz:-D słuchaj no widać bylo ten osad takie chmurkowate męty

palu no wiem koszta tragiczne...a nie możesz coś ugrać na nfz?

Do góry