reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kiedy na zakupy ;)

stosowałam na małej pępek Octanisept, ponieważ używali tego w szpitalu po porodzie. Pępek ślicznie się goił, był czyściutki. Stosowałam raz po kąpieli, czasami w ciągu dnia(najwyżej raz). Mało tego, podczas porodu popękałam dość ostro (mimo nacięcia) i niestety kilka ze szwów puściło w 3 dobie - czyli rana nie zrosła się za dobrze w tym miejscu. Położna środowiskowa zaleciła mi psikać octaniseptem 2 razy na dobę i po tym chwilę wietrzyć ranę.. Rana pięknie się ściągnęła dzięki temu i nie mam nic tam porozwalane;).
A octaniseptu mimo, że stosowałam na pępek i na swoją ranę, jeszcze zostało(mam najmniejsze opakowanie), więc jest wydajny. Myślę, że te 20-30zł warto poświęcić.

reklama
A ja Wam powiem ,że pępuszek odpadł Igorowi szybciutko.Na pewno jeszcze w szpitalu...tyle ,że my troszkę dłużej w szpitalu byliśmy.Teraz chyba kupię spirytus albo wodę utlenioną.Ciekawe co poradzą położne w szpitalu...

Muszę Wam powiedzieć ,że jestem na siebie strasznie zła!!Jestem głupia jakaś bo mnie diabeł podkusił(głównie moja mama) abym ten leżaczek różowy wymieniła na ten drugi o którym Wam mówiłam...tak też zrobiłam.Pojechałyśmy tam i babeczki mi wymieniły na ten brązowo beżowy z ekspozycji.I wiecie co się w domu okazało??Nie działają wszystkie funkcje!!A na miejscu jak sprawdzałam z babą to wszystko działało:wściekła/y:I teraz muszę jechać i oddać go do normalnej reklamacji :-(Noszzzzz trafi mnie!!W dodatku z własnej głupoty i na własne życzenie!!:wściekła/y::shocked2:

traschka diabeł mnie podkusił!!Wahałam się między jednym a drugim...ale ostatecznie ten brązowy ma więcej fukcji przez co wydawał mi się praktyczniejszy.I powierzchnia leżąca dla malucha większa jest.No a najważniejsze ,że ma funkcję leżenia i siedzenia a ten różowy miał tylko na wpół siedzącą...:-(
ba8ceb8905bdcfb1d0e05461af3c25b4.jpg

Ostatnia edycja:
katamisz a no to rzeczywiście było warto. Wiem jakie to wkurzające załatwiać takie rzeczy, człowiek się cieszy a tu nagle kubeł zimnej wody na głowę... zareklamujesz i będzie ok. Leżaczek naprawdę śliczny!

Kosmos to jest już jak dla mnie sama cena za przesyłkę kurierską :szok:
Larvunia - faktycznie z tą żabką na głowie coś jest nie tak, ale kolorki fajne :-) nawet fajniejsze niż beże i brązy co znalazła Katamisz, no ale kwestie funkcjonalności są istotniejsze. Współczuję pecha :-( - ale dobrze, że wszystko jeszcze raz sprawdziłaś w domu od razu.
barmanka79 - zastrzyki z Clexane w ramach starania się jak i na początku ciąży i przepraszam :zawstydzona/y: - nie zarejestrowałam, że Ty również jesteś fanką zielonego
Ja - Zołza - to jakie teraz są najnowsze zalecenia odnośnie pępka, bo się pogubiłam :zawstydzona/y:

Przejrzałam gazetkę Rossmana - pieluchy jednorazowe różne rozmiary i rodzaje 19,99 zł ( normalna cena to chyba 24,99 zł ) a do tego mydło gratis. Chyba się wybiorę na zakupy.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze Aestima, ja kupiłam go 1190 więc różnica spora bo 200zł... I też nie mogę znaleźć teraz taniej:( Mi się wydaje, że oni wyprzedawali te dwa kolory (jungle i volcano) i jungle jest na wykończeniu. Ja juz się nawet nie załapałam na torbę. Po zamówieniu dzwonił do mnie koleś z firmy i powiedział, że już nie produkują zielonych toreb i oni mogą mi albo wysłać czarną (nie chciałam) albo zwrócą mi za nią pieniądze (wybrałam tą opcję).
Torbę zamówiłam sobie taką: TORBA DO WÓZKA DELTI NURSEY BAG PROMOCJA!!! (1467223158) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i wybrałam tą zieloną, super pasuje do tego jasnego zielonego elementu wózka (kolory na zdjęciach x-landerów mają się nijak do rzeczywistości...)

Poszukam jeszcze jakiejś oferty, może znajdę taniej bo jak dla mnie to bardzo dużo...

Do góry