Ewelina125
Fanka BB :)
ptencer
a może twoje blastki się jeszcze podzieliły? I będzie ich jeszcze więcej? niż 2
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wiesz, ja zawsze chcialam miec duza rodzine, ale bym sie troszke bala jak byloby wiecej niz dwojka. Jest duza szansa, ze dzieci duzo wczesniej sie urodza, a ponadto moj lekarz juz mi mowil, ze moja macica tego nie wytrzyma. Wiec modle sie, mimo wszystko, zeby nie! Gdybym wiedziala, ze wszystko pojdzie dobrze (choc tego nigdy nie wiadomo), to nie mialambym nic przeciwko, ale strasznie sie boje prawde powiedziawszy. Boje sie rowniez, ze bedzie jedna fasolka, bo ja juz psychicznie na dwojeczke sie nastawilamptencer
mi nawet moja ginekolog mowiła ( ta normalna), ze bliznieta to super sprawa bo sama ma ale wiecej to juz jest bardzo duze ryzyko roznych powikłan i wad....dlatego ja chyba sie zdecyduje na podanie tylko 2 zarodkówwiesz, ja zawsze chcialam miec duza rodzine, ale bym sie troszke bala jak byloby wiecej niz dwojka. Jest duza szansa, ze dzieci duzo wczesniej sie urodza, a ponadto moj lekarz juz mi mowil, ze moja macica tego nie wytrzyma. Wiec modle sie, mimo wszystko, zeby nie! Gdybym wiedziala, ze wszystko pojdzie dobrze (choc tego nigdy nie wiadomo), to nie mialambym nic przeciwko, ale strasznie sie boje prawde powiedziawszy. Boje sie rowniez, ze bedzie jedna fasolka, bo ja juz psychicznie na dwojeczke sie nastawilam
ptencer
To prawdopodobne
Ja miałam podane 2 blastki i mam bliźniaki z czwórką bym zwariowała...choć teraz też mi dużo nie brakuję;-)![]()
Tak, każdy zarodek może się podzielić i jest wtedy np. z jednego zarodka jest parka - bliźniaki jednojajowe. Bo przy podaniu 2 zarodków i urodzeniu 2 dzieci to masz bliźnięta ale dwujajowe.
Nacięcie otoczki zarodka zwiększa prawdopodobieństwo na podział zarodka![]()