reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Udało się! Potwór zasnął. Odłożyłam go, był straszny ryk - zniosłam go dzielnie - i w końcu stwór padł z przemęczenia. Obiad uratowany! Zmykam do kuchni!

a mi obiadek jak zwykle przyjedzie mąż i zrobi... och kurczaczek... no i wszystko byłoby super, gdyby nie to że mężulek zawsze z tym obiadkiem wyrabia się dopiero po 18. no ale podobno nie można chcieć za dużo...

wspolczuje dziewczynki
u mnie dzisiaj wyjątkowo dzień susła.... Ala od 13 spała do chyba 16:30 i tylko podchodziłam z cyckiem jak pięści były zagrożone zjedzeniem. Juz dawno takiego spania nie miała. Ale rano zrobiła kupe, seria bączków poszła, dostała po kropelce do nosa i chyba dzieki temu mogla swobodniej oddychac i zasnąc:).... tak to ja lubie:D

Wrublik, u nas też obiady zazwyczaj koło 18, a czasem nawet 19. Bo wtedy Mąż wraca z pracy. No ale my zawsze tak jedliśmy - takie właściwie obiado-kolacje.

A mnie dziś Pucek uśpił. Położyłam się obok niego na kanapie, bawił się i nawet nie zauważyłam, kiedy zasnęłam. Jak się przebudziłam, to on już też spał koło mnie, trzymając się mojej ręki ;) Ja wstałam, a Pucek śpi dalej ;)

Udało się! Potwór zasnął. Odłożyłam go, był straszny ryk - zniosłam go dzielnie - i w końcu stwór padł z przemęczenia. Obiad uratowany! Zmykam do kuchni!

A moj dalej nie spi:dry:Myslalam ze moze kapiel go wyciszy a tu du**.Zaczal tak w wannie przerazliwie plakac ze musialam go szybko z niej wyciagac :baffled:

Maga dobre wiesci:tak:

a u nas spokoj jak na razie :) Alicja w porzadku. za to Ninka ma dzis przykry dzien, bo miala przyjsc do niej kolezanka z przedszkola pierwszy raz. bardzo to przezywala, a kolezanka zachorowala. i byl placz i zalosc straszna. wogole dzis dwoje dzieci z przedszkola zabrali rodzice w ciagu dnia z goraczka, wiec jutro Nina nie idzie do przedszkola na wszelki wypadek.

biedna Ninka ale musiała być napalona a tu taki zawód...
u nas Ala spi a ja tylko jak słysze jak ciampka piąstki to podchodze z cycem. Mam nadzieje ze pospi do rana a nie postanowi np o 24 że koniec spania...

Witam wieczorornie!
Zdam tylko relację z dzisiejszej wizyty u pani alergolog i zmykam do prasowania.
Pani alergolog zrobiła na nas b. dobre wrażenie. Wprawdzie nie potrafiła nam pomóc, bo nie zajmuje się dzidziusiami i nie chciała nam czegoś źle doradzić, ale dałam nam namiary na dobrego dermatologa dziecięcego, który będzie potrafił określić, czy wysypka Idencji jest atopowa, czy łojotokowa. Jutro Małżon spróbuje nas umówić na wizytę.
Pani alergolog powiedziała to, czego się już dowiedziałam na własnej skórze - że nie ma sensu stosować durnych diet eliminacyjnych, bo jedynym ich efektem będzie skrajne wychudzenie mamy-żywicielki. Diety powinny być połączone z lekami i odbywać się pod kierunkiem kompetentnego lekarza.
Potwierdziła też, że Idy nic nie swędzi - wiele osób próbowało mi wmówić, że na pewno ta wysypka musi ją swędzieć.
A najfajniejsze jest to, że pani doktor nie wzięła od nas pieniędzy za wizytę, chociaż dobrą chwilę posiedzieliśmy u niej w gabinecie :-) To się nazywa dobry lekarz.

Tak więc radzę wszystkim mamusiom kostropatych dzieci poszukać raczej dobrego lekarza- dermatologa dziecięcego, bo pediatrzy, czy zwykli dermatolodzy będą raczej błądzić i zalecać mamie, żeby karmiła piersią i jednocześnie nic nie jadła.

reklama
Witam sie i spadam bo musze Adasia do szkoly wyszykowac.Jas wczoraj dlugo nie mogl zasnac.Co zasnal to sie budzil z placzem.Ale w nocy pobudka tylko dwa razy wiec ok.Teraz spi wiec musze korzystac z wolnych rak:tak:Mam nadzieje ze nie bedzie dzis powtorki z wczorajszego dnia bo moj kregoslup jest na wyczerpaniu:sorry:
Cwietka to super wiesci i fajnie ze trafilas na takiego lekarza:tak:
Milego dnia babolki;-)

Ostatnia edycja:
Do góry