reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

accronka - współczuję kłótni z mężem... mój też jest ciężki do przygotowania czegokolwiek, nie ma o tym wszystkim zielonego pojęcia i specjalnie nie chce się uczyć.. jak kupowaliśmy wyprawkę to tylko za mną chodził z koszykiem i tyle... ostatnio też oglądałam jakieś zdjęcia niemowlaków i mówię, "zobacz, jakie słodkie" a on na to "dziecko jak dziecko" :| ja mówię, ale niedługo będziesz miał swoje, to już nie będzie takie samo jak każde inne a on mi na to, że owszem, będzie je kochał, ale nie widzi powodów do zachwytu i nie będzie nikogo męczył zdjęciami, dziecko jak dziecko... :| i weź tu zrozum faceta.. ale teraz jak go nie ma już znowu cały tydzień to też źle... z nimi źle, bez nich gorzej.. i co tu poradzisz... :(

jak się sterylizuje butelki w mikrofalówce? bo ja myślałam, że wystarczy wygotować... ???

ja spałam dobrze w miarę... tylko męczyły mnie te bóle, szyjki chyba... strasznie są nieprzyjemne... ale odkryłam, że jak sie podłoży pod tyłek poduszkę, to mniej boli.. ale boli i tak..
jeżeli na moich kapsułkach z olejkiem wiesiołka napisane jest 2x1, to mogę brać 6 dziennie? to chyba trochę za dużo, nie?
no i spróbuję zmolestować męża, chociaż on ciężki ostatnio... no ale nie chcę łazić z zamkniętą szyjką, a jak mi się w ogóle nie otworzy i zrobią mi cc? eeeeeh :( już mi obojętnie kiedy, byle tylko sn...

i przyznać się, kto zabrał wiosnę?
Ja już się przyzwyczaiłam do kłotni z nim, tylko czasem mnie tak wkurzy, że aż nosi, a teraz te emocje jeszcze zwielokrotnione,więc sama wiesz.

Co do butelek - ja mam te nie do mikrofali, zwykle Lovi i wczoraj je najpierw porządnie umyłam pod gorącą wodą z płynem do naczyń a potem na 5 minut do wrzątku i juz. Tak jak napisali w ulotce dołączonej.

A na laktatorze mam napisane że umyć a potem przelać/sparzyc wrzątkiem i już.

ja chodze do prywatnego szpitala PRO-FAMILIA Nowy Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno-Położniczy w Rzeszowie. Dla Rodziny. który ma podpisaną umowę z NFZ na porody. a za znieczulenie i np pokoj dla męża trzeba zaplacic bo to niby taki dodatek. ale warunki sa naprawdę super czuje sie jak by się było w hotelu a nie w szpitalu nawet na tej sali porodowej pełen komfort ja teraz leżałam na taiej co była wanna na środku ale ja korzystałam z prysznica
acorka tutaj na wszystko dostajesz rachunek za kazda wizyte dostaje paragon na 120 zł :)
Tofajnie, że od razu dają sami z siebie. W niektórych placówkach to trzeba sie prosić o rachunek.

MAMUSIA DORUSIA URODZIŁA KAROLA:)

IDĘ NA NOWINKI SMSOWE WPISAĆ:d

No co za świetne wieści!!!!! Pierwszy kwietniowy chłopak!

reklama
a mogę i ja?? w końcu do Kraka mam z 90 km- to chyba dam radę:-D

EDIT: czy Wy widzicie do czego mnie suwaczek namawia?? no szok:-D czy on nie wie że ja nie mogę??:-D

Anawoj jechała do szpitala 100 km to Ty 90 dojedziesz spokojnie :)

MAMUSIA DORUSIA URODZIŁA KAROLA:)

IDĘ NA NOWINKI SMSOWE WPISAĆ:d

Super wieści :)

To skoro miałaś rację ze to Karolek to powiedz kiedy Ja urodzę, bo już Mitagince nie wierzę ;-)

kurde, powiedzcie mi laski jak tu coś zrobić jak wy ciągle piszecie...nie no! dajcie spokój, Młody zaraz wstanie a jak tylko zupę ugotowałam (sama się w sumie gotuje:-D)

reklama
ale fajnie mamusiaDorusia i faktycznie duzy Karolek :))
a Wy wreszcie zrozumiałyscie, ze Was oszukiwałam z tymi terminami porodów, ale jaka sławe zyskałam ;) wieksza niz wrózbita Maciej (pandora ja mysle, ze pani wie, o czym ja mówie :)))

Do góry