reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam sie i Ja :) Moja mała obudzila sie standart 6 i o 8 ale jakos jej sie juz na spanie nie zbiera...lezy sobie i piszczy :-) dobrze ze Szymon ma dzisiaj wolne wiec juz sie nia zajmuje , a ja ide sobie jeszcze na chwilke spac. :-)

reklama
witam
a mały od 3 dni budzi się o 1, 5 i tak dosypiamy do 8, ale ważne ze jak się w nocy obudzi to zje i sam zasypia szybko.

ja ubieram małego w pajaca, w ogóle pajace zostawiłam tylko do spania, bo u nas jest chłodno w nocy i czasem trzeba dogrzać, przykrywam go kocem cienkim i kołderką i widać ze tak mu odpowiada bo nie jest spocony, ale ma to po mnie bo ja też ciepłolubna jestem:)

kurde może to taki okres u niemowlaków że tak mało przybierają, mój to wcale nie ulewa, no rzadko mu się zdarza, je przeważnie co 2 godziny, ale krótko i może to dlatego, ale pokarm mam bo słychać jak mleko przełyka, chyba się taki niejadek zrobił, ale przez te dwa tyg będe go częściej przystawiać do piersi może coś się polepszy, oby.

miłego dnia!

moja śpi w pajacu i śpiworku bez rękawów
suseł, może to przejściowe takie małe przybieranie, moja też przybywała na tydzień 40 gram ale ostatnio jak była ważona to dobiła do 170, z tym że jej ulewanie mieści się w normie, może to rzeczywiście refluks, oby nie....

dziewczynki moja chyba chora :( od rana ciagle ulewa bardzo duzo - moze to wymioty, dwa razy sie tym nawet zakrztusila... nie jestem pewna co to bo mala jak zwykle bardzo warjuje nozkami i czesto przy tym ulewa ale nie az tak, zmienilam juz jej 3 bodziaki, a do tego kupka wyszla taka ciemno zolta i z trudem...

Witam się i ja,
Nocka w miarę spokojna. Teraz mały leży w łóżeczku i gawędzi do maskotek z karuzelki :-). Czekamy na babcię aby zabrała go na spacer bo ja muszę trochę mieszkanie posprzątać i odespać...a że pogoda znów ładna to nic tylko spacerować.

dziewczynki moja chyba chora :( od rana ciagle ulewa bardzo duzo - moze to wymioty, dwa razy sie tym nawet zakrztusila... nie jestem pewna co to bo mala jak zwykle bardzo warjuje nozkami i czesto przy tym ulewa ale nie az tak, zmienilam juz jej 3 bodziaki, a do tego kupka wyszla taka ciemno zolta i z trudem...
ligotka, mam nadzieję,że to nic poważnego, trzymam kciuki i daj znać jak coś się dowiesz.

Witam,
I u nas kiepsko z przybieraniem. W dwa tygodnie 200 g. Pediatra twierdzi, że cały czas idzie swoim rytmem, czyli wagowo na 10 centylu (Kruszynka moja) i jest ok. I że w tym wieku, to już nie będzie tak szybko przybierać jak na początku. No sama nie wiem co myśleć. Generalnie je jak zwykle, ale z drugiej strony jest bardziej ruchliwa, więc może to przez to. I poszła w długość. Startowała z 51 cm, a teraz 59. Aha, i ona z tych dużo ulewających.
I też pytałam o moją dietę a jakość mleka - ponoć nie ma to znaczenia. Mogę pić samą wodę, a mleko będzie takie samo.
Zobaczę za dwa tygodnie jak będzie.

Mała śpi w pajacu i cienkim śpiworku i na to kocyk.

A w ogóle to czekamy na babcię. Moja mama aż piszczy z radości, że Małą znowu zobaczy. Mieszka daleko od nas, więc widzimy się tak raz na miesiąc.

A co do spania to mój Lolek śpi w pajacu ale chyba czas zmienić to na coś krótszego bo ciepło w nocy. Przybiera sporo na wadze pomimo mojej diety w związku z jego nietolerancją pokarmową.

ligotko- do lekarza i daj znać co tam - a my mamy nadzieję ze wszystko oki:) ...no chyba że juz minęło:) ...ja znowu bez entera:( - witam sie tylko i poskarze na syna swego niedobrego bo przez niego nie moge sprzedac sprzedanej sukienki:(((...;)ale licze ze da rade poskładac wszystko ;)

reklama
Do góry