reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiolcia moj juz tak naprawde wcina wszystko od miesiaca jest juz na normalnym mleko bo przedtem byl na sojowym, gluten juz jakies 2 tyg jest w jego diecie a sloiczki no coz je duzo ale tak jak pisalam jedynie z nowosci to byl wlasnie ten deserek leki dopiero dzis zaczelam podawac wiec mysle ze mzoe za jakies 3 dni bedzie juz poprawa ale jak dzis po kapieli zobaczylam dokaldnie jego cialko to wydaje mi sie ze jest jeszcze gorzej niz bylo

reklama
Gwiazdeczka - alergia na gluten może pojawic się do 3 mies. od podania - po to jest tak długa ekspozycja właśnie, żeby NA PEWNO wykluczyc alergię zanim poda sie dużą dawkę glutenu. Może u Wojtusia tak jest, skoro wykluczyłas inne przyczyny:/
Współczuję, szkoda że w takich okolicznościach ale - najlepsze życzenia dla półroczniaczka! :-)

Zrób parę dni przerwy - nie podawaj glutenu i zaobserwuj, czy są zmiany.

Ostatnia edycja:
gwiazdeczka ale leki nie wylecza przyczyny a ja znależź jest tu najwazniejsze! Teraz możesz na zasadzie eliminacji - po kolei, zaczynając od tego co ostatnio było wprowadzane, na poczatek odstaw gluten. a lekarka co powiedziała? żeby jak postepować?

asia nie mam pojęcia, a to takie duże, wyrazne? wczesniej nie miał? to pewnie oczywiście nic takiego;), jeny ile te dzieci nam stresów fundują;p

Elena odwodnić sie nie odwodni bo dużo pije na szczęście. Po prostu obraziła się na mleko:/
Ale na noc wciagneła ładnie kaszkę przez smoczek:)

Zjadła dziś zupkę krem z Hippa potem sliwki z Hippa, popiła soczkiem śliwkowym a i tak ledwo wydusiła dwa twarde bobki:( juz nie wiem jak jej pomóc, co rusz daję jej pić i wodę i soczki i herbatki...
Wasze dzieci nie mają problemów ze zrobieniem kupy odkąd jedzą zupki, obiadki???

Wiolcia nie martw się, na pewno mu to uszczypnięcie zejdzie:) nawet w miare jak skóra będzie sie stawała coraz grubsza i mniej delikatna to będzie to coraz mniej widoczne, potem może być widac tylko podczas płaczu lub wysiłku.

Gwiazdeczka Dużo zdrówka i słodyczy dla Wojtusia z okazji 6 miesiąca Alicja życzy:tak:
Mam nadzieję że problemy alergiczne po lekach szybko odejdą w niepamięć:confused:
a może to wysypka kontaktowa a nie pokarmowa:dry: np. na proszek albo wodę (może zawiera za dużo chloru)
Elena dzięki za nazwę leku:tak:
Asia1981 dla świętego spokoju idź Kochana do lekarza z Jasiem skontrolować te wypukłości bo lepiej przyjść dwa razy za dużo niż raz za mało:confused:
Gabriella niezłą macie budowle:cool:
Asjaa współczuję nerwowego dnia:-( mam nadzieje ze jutrzejszy dzień będzie dużo lepszy i wizyta u dentysty przebiegnie szybko i bezboleśnie:tak::tak:
Olcia szybkiego powrotu do zdrówka Twojej córci życzę:confused::confused: bidulka :-(
Ewa niezłą promocje z chusteczkami wyhaczyłaś;-):tak:
Powodzenia jutro:tak::tak:
Sarka Kochana skonsultuj małego niejadka z lekarzem bo to nie jest normalne że nie chce jeść i ma zaparcia:-( biedna sie pewnie bardzo męczy :no:
moja jak robi(co 4-6dni) to ze łzami w oczach aż sama mam ochotę plakać jak widzę jak ona cierpi niestety mimo leków (debridat, Lactulosa, biogaja)prawidłowego wypróżniania u niej nie ma tzn jedyna poprawa ze sama potrafi po tych kilku dniach z siebie to wycisnąć a konsystencja że można szybę wybić:dry:
26.05 znów idziemy do gastrologa i zobaczymy co dalej mamy robić:dry:
hałabała fajnie ze Ci córcia cale noce przesypia:cool:
Wrublik myślami jestem cały czas z Tobą:confused::confused: Trzymaj sie :confused::confused:
Krolcia szkoda ze nie masz męża na weekend w domu:confused: oby ta rozłąka szybko Wam minęła:confused:
Wilocia moja to "uszypnięcie bociana" ma na powiece i na dużym palcu u stópki:dry:
Bodzia fajnie ze teściowa Ci komplementami sypie;-)
ainah spokojnie z tym poceniem to taka już uroda niemowlaków :cool2:
Antylopka u la la ale masz modelkę w domu:-):-)
miłego goszczenia się z mamą:tak::tak:

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny dziekuje za wsparcie dzis juz jest troszke lepiej
tez sie wlasnie zastanwialm nad tym glutenem i dlatego w 1 dzien wysypki odstawilam wszystkie nowosci łacznie z glutenem a wysypka i tak sie poglebiala tzn rozjasniala sie ale roznosila sie na reszte ciala, dzis juz naszczescie widze malutenka poprawe i co najwazniejsze wysypka nie przenioska sie na twarz
jeszcze raz dziekuje za wsparcie, czlowiek jednak zawsze znajdzie w Was oparcie mimo ze to tylko wirtualne ale zawsze podniesie na duchu

jestem zalamana Wojtus ma mocne uczulenie jest juz prawie caly w czerwone plamki tak sie drapie ze ma juz nawet rany az do krwi :-(lekow mamy cala reklamowke no to mamy swietowanie pol roczku ;/
waga Wojtusia to 7,5 kg to tyle z dobrych wiesci na dzisiaj :-(
Bidulek ucaluj go kochana od ecioteczki.
aluska ale mialas wczoraj dzien!! Fajnie, ze mas z kim zostawic chocby na chwile dzieci bo ja sie musze z wozkiem bo wszytskich schodach pchac...Wrrrr Na dworcu sa tekie wielkie, zadnej windy i kiedys sama go wciagalam i spuszalam MAKABRA!!!!! wiem, ze Twoja tesciowa to tez roznie ;-)
Ech..Nieswoja jestm taka jakas...W nocy mnie tak zoładek bolal, ze spac nie moglam...Wzdelo mnie..Koszmar buuuu
Zaraz wrzuce kolczyki ale mnie sie one nie podobaja :-(
Asia Fifi tez ma "dziwną" głowke ale jakos nie zwracałam na to uwagi....Od urodzenia taka miał, ogladalo go multum lekarzy w tym moja pediatra do ktorej mam pelne zaufanie więc wiem, że jakby bylo cos nie tak to by go przebadała wzdluz i wszerz ;-)

witam dziewczyny dziekuje za wsparcie dzis juz jest troszke lepiej
tez sie wlasnie zastanwialm nad tym glutenem i dlatego w 1 dzien wysypki odstawilam wszystkie nowosci łacznie z glutenem a wysypka i tak sie poglebiala tzn rozjasniala sie ale roznosila sie na reszte ciala, dzis juz naszczescie widze malutenka poprawe i co najwazniejsze wysypka nie przenioska sie na twarz
jeszcze raz dziekuje za wsparcie, czlowiek jednak zawsze znajdzie w Was oparcie mimo ze to tylko wirtualne ale zawsze podniesie na duchu
Skoro twarz ominięta, to może to reakcja na proszek do prania, płyn? Nie zmieniałaś ostatnio?

ASIU
chodzi Ci o to, że ma takie koliste jakby wypukłości? jakby centralnie nad uszkami?
Adaś też takie ma
to taki kształt czaszki, Kaja miała podobne

ale jeśli Ciebie coś niepokoi zapytaj pediatrę
ja jestem z tych co wolą wyjść na głupa pytając
niż płakać że nie zapytali

Dokladnie:tak:
A tak w ogole to dzien dobry;-)
Spaaaaaaccc!! Oczy mi sie same zamykaja a nie ma kiedy odespac:sorry:
Mysle co by tu dzis zrobic na obiad ale cos bezmiesnego I tak sie zastanawiam nad zupa-kremem ze szpinaku i leniwymi kluskami.Tylko pytanie czy Jas mi da zrobic:confused:
Milego dnia:-)

reklama
Te chusteczki, o których pisałam, są do kupienia w Realu do 25 maja. A wiem to z tej strony: PromoBaby.pl :)

Co do znamion, to ja miałam na dłoni jak byłam mała - dzięki temu odróżniam się na zdjęciach ;) Teraz zostały mi już tylko drobne czerwone kropki między palcem środkowym i serdecznym - w zasadzie tego nie widać. Za to mój brat miał myszkę po prawej stronie czoła - dość dużą. Rodzice zdecydowali się to wyciąć jak był w podstawówce. Skórę musieli mu wziąć z uda. No i teraz ma dalej znamię na czole, ale od tego przeszczepu - takie słoneczko, bo widać miejsca po szwach ;)

Wczorajsza przespana noc to był jednak wyjątek... Dziś już pobudka o 3. Ale za to potem spał Franek prawie do 8. Teraz już po śniadanku, wierzga i pluje śliną...:/
A ja muszę zaplanować obiady na przyszły tydzień i zrobić listę zakupów. A potem do roboty... Bo po obiadku jedziemy do wydawnictwa, do Taty i do sklepu...

Do góry