reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

my chrzcilismy w kosciele do ktorego naleze z zameldowania w dowodzie czyli na stawkach tu ksiadz nie robil problemu a nasz na rubinkowie to nie wiem wcale u niego nie bylam

reklama
a my dzis bylismy pierwszy raz na basenie :) mały był wniebowziety :) pływał nawet nie przeszkadzały mu zalane woda oczy nos i uszy :) za tydzien powtórka :)

sylvanas mam kilka pytań odnośnie tej wyprawy na basen ;)
Przygotowaliście się jakoś do tego basenu? np. kąpiel w chłodniejszej wodzie?
Byliście na jakiś zorganizowanych zajęciach dla maluchów, czy tak indywidualnie?
Czy ten pierwszy raz ;) to trzeba jakoś krócej się moczyć i stopniowo się wydłuża czas pływania, czy od razu powiedzmy 30-40 min.?
No i ostatnie pytanie: rozumiem, że przed tą wyprawą byliście na konsultacji u pediatry, czy może nie trzeba?

heh trochę się tych pytań uzbierało ;D

Witam i ja

Lenka przespala cala noc!!! Obudzila sie dopiero o 6 rano. Ja otworzylam oczy i zobaczylam ze jest jasno to nie moglam uwierzyc. Mam nadzieje ze sobie to zapamieta i teraz juz tak bedzie. Dla rownowagi-zeby nie bylo za milo nie chce zasypiac w lozeczku-a juz tak dobrze nam szlo.:-(

bobomama, a udało Wam się jakoś z księdzem wywalczyć pozwolenie na chrzest w innym kościele, czy tutaj chrzciliście? Tak z ciekawości pytam, bo brat mojego męża załatwiał teraz pozwolenie na ślub w innej parafii i jego narzeczona aż się popłakać u księdza musiała, żeby się zgodził, no i żeby sobie zrekompensować brak ślubu tutaj zawołał za spisanie protokołu 250zł. Masakra z tym księdzem.

to juz jest, że tak delikatnie powiem chamstwo. Ja byłam zaskoczona jak nam organista przed ślubem zawołał 150zł za niecałą godzine grania i to w dodtaku nie wszystko bo mielismy skrzypaczkę dodatkowo i to ona odwalała całą robotę. Ślub to nie tylko biznes dla kwiaciarni, sali itd jak sie okazuje.
Chociaz w mojej nowej parafii byłam tez zdziwiona jak mąż poszedł z kopertą do ksiedza przed chrzinami a ksiadz mu ją oddał i powiedział, że mamy cos dziecku za to kupic. Nawet nie patrzył ile tam jest.

Rachell super masz z tym mężem, że jej tak gra. Mój chodził do szkoły muzycznej i uczył się gry na skrzypcach i pianinie ale na niczym juz nie gra, nigdy nawet mi nie zagrał mimo wielu próśb a ja uwielbiam skrzypce.

bobomama mam nadzieję, że wypoczęta i opalona wróciłaś:)

margoz zdrówka dla małej:)

Tab jesteś fanką żużla? Bo własnie Unia jedzie z wami i chyba wygrywamy bo słyszę okrzyki radosci ze stadionu:)) Hehe tak to jest jak sie mieszka blisko stadionu. Ale mi to nie przeszkadza, nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie:)

Witam i ja

Lenka przespala cala noc!!! Obudzila sie dopiero o 6 rano. Ja otworzylam oczy i zobaczylam ze jest jasno to nie moglam uwierzyc. Mam nadzieje ze sobie to zapamieta i teraz juz tak bedzie. Dla rownowagi-zeby nie bylo za milo nie chce zasypiac w lozeczku-a juz tak dobrze nam szlo.:-(

Moja Agatka nigdy nie chce spać w łóżeczku a walcze o to od dłuższego czasu, może z raz sie udało ale to była strasznie zmęczona, niestety jej ulubiony sposób na zasypianie to przy cycu;/

margoz mm nadzieje że szybko wygonicie katarek

Mój Igor tez nie chciał zasypiać w łóżeczku ale jest lepiej. Stosowałam a właściwie stosuję metodę 3, 5, 7, chodzi o minuty, po ilu przychodzi się do łóżeczka jak dziecko płacze ale zresztą pisałam juz o tym.

A my jak zwykle niedziele spędziliśmy u mamy, bylo spokojnie i miło. No i oczywiście Igor rozbawiał wszystkich, śmieszek mój kochany.

Tab jesteś fanką żużla? Bo własnie Unia jedzie z wami i chyba wygrywamy bo słyszę okrzyki radosci ze stadionu:)) Hehe tak to jest jak sie mieszka blisko stadionu. Ale mi to nie przeszkadza, nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie:)

Ja niestety nie jestem, za to mąż jak najbardziej. Coś tam oglądał w tv, ale nawet nie zwróciłam uwagi co - chyba to był żużel :D Kiedyś chodził na wszystkie mecze, ale teraz to już tylko raz na ruski rok idzie, za to zawsze słucha w radiu albo ogląda w tv. Teraz na Grand Prix się wybiera, ale to chyba o ile się nie mylę pod koniec sierpnia. W każdym razie bilet już ma.

[edit] mąż mówi, że remis był.

Ostatnia edycja:
reklama
My za licencję, czyli pozwolenie na ślub w innej parafii + protokół płaciliśmy 200 zł.
Ten biznes to się nieustannie kręci...

Polis, kiedyś stosowałam dietę 1000 kcal- absolutnie nie polecam, niszczy organizm. Chyba najlepiej, to wyeliminować "tuczniki", typu słodycze, biały chleb, smażone... Plus dużo ruchu.

Do góry