reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
malutka a co kupiłaś? a co? a co? pochwal się, a w odpowiednim czasie foty wstawisz :-)
Kojec, bądź jak kto woli łóżeczko turystyczne :-D Ale jak juz wspominałam nam będzie służył jako normalne łóżeczko ;-)
A jeszcze dziś lub jutro planuję zakupić resztę jak się uda i ja już będę miała wszystko

Mi w zasadzie zostało tylko łóżeczko i materacyk do kupienia (albo raczej zamówienia), ale czekam z tym do sierpnia. No i trochę drobnicy, typu kosmetyki... ale to też może jeszcze poczekać, może się promocja trafi ;)

malutka a to super zakup ;) na allegro kupowałaś? :)
A mi zostały jeszcze duperelki typu kosmetyki i wszystko do pielęgnacji ale z tym poczekam z miesiąc czy dwa no i dla siebie wyprawka do szpitala - to w tym miesiącu kupię :] a no i wózek oczywiście ale to pod koniec :]
:tak: na allegro z graco i wrzucam listę co muszę jeszcze kupić :-D
koc akrylowy 100/140
pieluchy tetrowe 10szt
termoopakowanie na butelkę
podgrzewacz
piżama
stanik dla karmiących
nożyczki lub cążki
szczoteczka + grzebyk
pampersy jeszcze dokupić
chusteczki nawilżane
mydło
płyn do kąpieli
myjka
krem do ciała/balsam
oliwka
muszle laktacyjne
pojemniki lub woreczki na pokarm
podkład higieniczny
szczotka do butelek
podpaski
termometr do wody
mleko w proszku (na wszelki wielki)
herbatka z kopru
szampon
sól fizjologiczna do przemywania oczek
spirytus lub gencjana do pępka
sterylne gaziki
gruszka

Muszę to wszystko w tym miesiącu kupić, bo przez wakacje bym klękła niestety bo dzieci muszę do szkoły obkupić :wściekła/y:

malutka też muszę to wszystko kupić plus łóżeczko i materac, meble do pokoju dziecięcego, wózek, poza tym przeprowadzamy się i będę robić zakupy domowe. Będziemy musieli się zaopatrzyć w łóżko małżeńskie, meble do sypialni, pokoju dziennego, kuchni i całą łazienkę, komandora na korytarz i kanapę do pokoju. Poza tym kafle i panele. Będzie o czym pisać. Ale was zamęczę o ile znajdę czas na BB przy remoncie.

malutka cóż za pokaźna lista :-) ach no tak... w Twoim przypadku nie masz wyjścia... potem szkoła to tym bardziej nie bedzie jak wyrobić z kasą
Dokładnie... A na same książki już wiem ,że pójdzie ok 1400zł :wściekła/y:
Ta lista to już same drobiazgi w porównaniu do tego co już mam :-D

jagmar :szok: to faktycznie ,nie zazdroszczę...

malutka też muszę to wszystko kupić plus łóżeczko i materac, meble do pokoju dziecięcego, wózek, poza tym przeprowadzamy się i będę robić zakupy domowe. Będziemy musieli się zaopatrzyć w łóżko małżeńskie, meble do sypialni, pokoju dziennego, kuchni i całą łazienkę, komandora na korytarz i kanapę do pokoju. Poza tym kafle i panele. Będzie o czym pisać. Ale was zamęczę o ile znajdę czas na BB przy remoncie.

:szok: Na pewno nie będziesz mieć czasu się nudzić :szok:

reklama
Jak się ma fundusze przeznaczone na urządzenie mieszkania to całkiem fajna sprawa :) nudzić się przez wakacje na pewno nie będę. Na razie martwię się czy zdążymy z gruntownym remontem przed moim porodem bo jak nie to

malutka ten wózek to taki klasyczny grzmot tzn. dość duży. Zawsze mi się takie podobały i mam podobny aczkolwiek dużo tańszy. Niestety nie sprawdzi się u mnie bo ja kompaka potrzebuję co pomieści 2 dzieci.

Do góry