kasiadz
Fanka BB :)
Jest coś takiego jak Katarek To właściwie taka Frida ale do podłączenia do odkurzacza :-)
oj tego to bym się bała użyć. Bałabym się że dziecku mózg wyssa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jest coś takiego jak Katarek To właściwie taka Frida ale do podłączenia do odkurzacza :-)
kurde ja miałam tego sporo z 10x więcej i większość się przydała. Zosia miała 54 cm czyli uchodziła za długie dziecko a w body na 56 cm nosiła z miesiąc. Gorzej było z pajacami bo część miała za krótkie nóżki i się nie przydały. Na moje oko to masz tego mało. No chyba, że lubisz często praćsłuchajcie dzisiaj przepiczyłam i posegregowałam ciuszki i mam następujące:
roz. 56
body krótki rękaw - 2
body długi rękaw - 1
pajac/śpiochy - 3
spodnie - 2
swetry, bluzy - 2
roz. 62
body krótki rękaw - 2
body długi rękaw - 8
pajac/śpiochy - 1
spodnie -
swetry, bluzy - 3
czy coś jeszcze dokupić a może wystarczy na początek? bo chyba bym dokupiła jeszcze coś na 62, np. pajace albo spodnie
mam jeszcze ciuszki roz. 68:
body krótki rękaw - 10
body długi rękaw - 1
pajac/śpiochy - 4
spodnie - 5
swetry, bluzy - 4
ale to na trochę później
Ja miałam jeden typ wózka i teraz nie mam w ogóle. To jest chyba gorszeWreszcie zrobiłam liste co mi trzeba! wreszcie!...i się załamałam...bo nie mam nic i do następnego miesiąca nic nie dam rady kupić bo za dużo wydatków na ten miesiąc mamy.
Jeszcze się naoglądałam wózków w internecie...miałam 3 typy to teraz mam dodatkowe 2...kuźwa duży wybór to bardzo zła rzecz dla kobity!!!!
Flanelki używałam tak jak rudson do łóżeczka bo czasem dziecku się ulało i szkoda było codziennie prześcieradło zmieniać. Tetrówek miałam 20 i używam ich do tej pory czyli już 15 miesięcy. Przy karmieniu i po karmieniu jak mała ulewała. Kładłam ją na pieluszkach jak byłam w gościach. Jak rodzinka brała ją na ręce to też częstowałam ich pieluszką bo po co mała miała się wycierać w cudze ciuchy. U lekarza na kozetkę żeby nie było kontaktu z zarazkami. Takie zresztą było zalecenie lekarzy.Teraz służą do wycierania pupci po myciu kupy. Z czasem zostało ich mniej ok połowa zaginęła w akcji.Dziewczęta a ja mam pytanie! No bo wiadomo, ze na co dzien bedzie sie uzywac pieluszek jednorazowych typu pampersy. A chcialam sie zapytac czy potrzebne beda pieluszki flanelowe badz tetrowe. Czy mzoe i jedne i drugie. Jesli tak to w jakich ilosciach i po coWiem ze pytanie pewnie z dupy ale zielona jestem w temacie
![]()
A ja mam pytanie czy śpiworek dla dziecka to moze byc taki : ŚPIWOREK DO SPANIA Z APLIKACJĄ (0-3 M-CY) (1691119066) - Aukcje internetowe Allegro
A co do laktatora ja narazie nie kupuje, nigdy nie wiadomo czy meko bedzie czy nie bedzieMoja mama np nie miala a biust ma taki potezny jak moj. A wiec z ztym zakupem wstrzymuje sie do narodzin:]
Laktator przydaje się też przy małej ilości pokarmu bo pomaga rozruszać laktację ;-)
bardzo fajne zakupykurde ja miałam tego sporo z 10x więcej i większość się przydała. Zosia miała 54 cm czyli uchodziła za długie dziecko a w body na 56 cm nosiła z miesiąc. Gorzej było z pajacami bo część miała za krótkie nóżki i się nie przydały. Na moje oko to masz tego mało. No chyba, że lubisz często prać. Dla przykładu jeszcze podam, że w rozmiarze 6-12 body z krótkim miałam ok 20 sztuk i dzięki temu spokojnie mogłam sobie uzbierać górkę do prania do tego jeszcze parę sztuk z długim ok 5 i reszta ciuszków w postaci koszulek. Niestety nie pamiętam ilości tych maleńkich.
Ja miałam jeden typ wózka i teraz nie mam w ogóle. To jest chyba gorsze((
ja polecam wózek : Urwis Wrocław - Polski sklep dziecięcy.Fajne wózki,łóżeczka,foteliki i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. jest mały po złożeniu, łatwo się składa i rozkłada, ma pompowane koła, gondole i spacerówkę można montować przodem i tyłem, względnie lekki, po domu jeździ się świetnie więc na chwilę obecną polecam. Zobaczymy czy jak zacznę nim jeździć też zadowolona będę![]()
Flanelki używałam tak jak rudson do łóżeczka bo czasem dziecku się ulało i szkoda było codziennie prześcieradło zmieniać. Tetrówek miałam 20 i używam ich do tej pory czyli już 15 miesięcy. Przy karmieniu i po karmieniu jak mała ulewała. Kładłam ją na pieluszkach jak byłam w gościach. Jak rodzinka brała ją na ręce to też częstowałam ich pieluszką bo po co mała miała się wycierać w cudze ciuchy. U lekarza na kozetkę żeby nie było kontaktu z zarazkami. Takie zresztą było zalecenie lekarzy.Teraz służą do wycierania pupci po myciu kupy. Z czasem zostało ich mniej ok połowa zaginęła w akcji.
Jeśli chodzi o laktator to ja wyszłam z założenia, że przy tych wszystkich kosztach związanych z narodzeniem dziecka i organizowaniem wyprawki to te 70 zł mnie nie zbawi i wolę dla świętego spokoju go mieć a jak nie będę go używać to zawsze mogę koleżance lub siostrze w przyszłości sprezentować.
A ja dzisiaj byłam w sklepie i nic dla dzidzi nie kupiłam ;(((((.
ale za to wygrałam dwie aukcjei się cieszę. Tylko m powiedział, że jak wygrałam to mam płacić a moje konto jest czyste ehhhhh. Idę negocjować
CZERWONY KOMPLET DISNEY, CHEROKEE !!! 0-3 MSC (1694229207) - Aukcje internetowe Allegro
Adams baby SUKIENKA DLA ŚLICZNOTKI rozm. 56 !!! (1694229466) - Aukcje internetowe Allegro
Śpiworek bardzo fajny. Ja mam jeden po siostrzeńcu, jak mała będzie chciała w nim spać to kupię jeszcze jeden bo siostrzeniec nie chciał spać w nim!A ja mam pytanie czy śpiworek dla dziecka to moze byc taki : ŚPIWOREK DO SPANIA Z APLIKACJĄ (0-3 M-CY) (1691119066) - Aukcje internetowe Allegro
A co do laktatora ja narazie nie kupuje, nigdy nie wiadomo czy meko bedzie czy nie bedzieMoja mama np nie miala a biust ma taki potezny jak moj. A wiec z ztym zakupem wstrzymuje sie do narodzin:]
fajne zakupy, a powiedz mi te pojemniki na pokarm pasują do każdego laktatora avent?Ja mam taki tylko inne kolorki
No to pochwalę się co jeszcze ja kupiłam ;-)
Termoopakowanie do butelek TOMMEE TIPPEE - TANIO! (1708993234) - Aukcje internetowe Allegro 2x
5 * POJEMNIK + POKRYWKA AVENT VIA 180 ml (1700363408) - Aukcje internetowe Allegro
zestaw podgrzewacz + sterylizator (1705270266) - Aukcje internetowe Allegro
*** NEXT KOMPLECIK DLA SYNKA 3-6M *** (1696620462) - Aukcje internetowe Allegro
Do tego jeszcze biustonosz do karmienia i muszle laktacyjne aventa