reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko chyba ten sam co Ty, u nas dostepny jest tylko jeden na allegro, ale ja dopiero w 10 tydzien wejde w nastepny poniedzialek, a wiadomo ze od razu w poniedzialek nie moge zrobic bo to poczatke 10 bedzie

zreszta mam obawy czy go robic, no ale kupilam, boję sie wyniku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
royanna dokladnie nie chcial źle, ale okropnie zabolało bo juz jestem w ciązy
daletgo najwczesniej powiem po urlopie czyli 15 sierpnia wtedy zacznie się 14 tydzien a wyjezdzamy 30 lipca wiec chyba bardzo do tego czasu nie wywali brzuchola (mam nadzieję) a wizyte kontrolna u gin mam 28 lipca wiec mam nadzieję ze uspokoi mnie troche przed wyjazdem z tym krwiakiem

Jagienko, ja do gon rejestruje sie zwykle z tyg na tydzien a jak w coazy bylam to termin zawsze jest w razie czego...ale moja gin 3x w tygodniu przyjmuje

U nas (tzn w Policach) możesz iść właściwie w dwa miejsca do gina...do przychodni przyszpitalnej i do przychodni przyzakładowej (Zakłądy Chemiczne),z tym że dostać sie szybciej do jakiegokolwiek specjalisty w tej pierwszej graniczy z cudem,musisz mieć albo znajomości albo czekać,natomiast w tej drugiej bez problemu,nie wiem czym to jest spowodowane :confused: Zapytam jeszcze w piątek jak będę na usg u mojego gina czy mam szansę szybciej dostać sie tam do laryngologa ale nie mam złudzeń :-(

Zdecydowałam sie na tą przychodnię właśnie dlatego że zarejestrowano mnie właściwie z dnia na dzień,tyle tylko że muszę tam podjechać autem bo autobusem jest kiepski dojazd (rzadko kursuje) i trzeba kawałek się przejść ale co mi tam,dopóki się mieszczę za kierownicę to spoko :-p (mam krótkie nogi i żeby dosięgnąć do sprzęgła muszę mieć fotel przysunięty na maxa)

Hej!
Czarodziejko fajnie ,że sobie pojedziecie na te wczasy sami. To dużo daje.
Co do przedszkola to też widzę ogromną różnicę. Matko moi to się tłuką i broją całymi dniami:baffled:
Jagienko u nas też trzeba mieć skierowanie do specjalisty. Na krwawienie z nosa mogę Ci za to polecic rutinoscorbin.Dobrze uszczelnia naczynia krwionośne i można brać w ciąży(choć przy większych problemach pewnie aż tak nie pomoże).
Monico oczywiście jak już zrobisz to wklejaj zdjęcie:tak: Ja trzymam kciuki za rasową pomarańczę;-)
Beatko jak dziś z prześwietleniem? udało się? Myślę, że problem był z tym facetem a nie z małym.Do dzieci trzeba mieć specjalne podejście.
Co do dziadków to mój tata nawet jak już się dowiedział to powiedział ,że zwariowalismy i ,że on nawet na rękach nie będzie nosił. Na co ja mu ,żeby tylko czasem nie zapomniał i potem nie prosił(on uwielbia małe dzidziusie). Teraz mu przeszło i razem z reszta rodziny czekamy na dalszy rozwój sytuacji.
Jutro ide na 19.30 na badanie i mam jakiegoś stresa. Chciałabym już czuc ruchy i wiedzieć ,że dzidzia sobie tam zdrowo fika.

hehe Jagienka to ja też z tych malutkich i fotel na maksa przysunięty. Nie wiem jak to będzie jak będę miała brzuch za duży. Moi chłopcy będą obaj w przedszkolu a autobus też tam nie bardzo jeździ.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiesz co? brzuch mam niewielki ale w spodnie już sie nie mieszczę. Czuje się dość dobrze choć czasem mnie troszkę brzuszek ćmi jak za duzo poszaleję z porządkami i takimi tam. Ja też bym się bała ale jak już masz to rób i dawaj wynik

Hej!
Na krwawienie z nosa mogę Ci za to polecic rutinoscorbin.Dobrze uszczelnia naczynia krwionośne i można brać w ciąży(choć przy większych problemach pewnie aż tak nie pomoże).

Właśnie mi gin kategorycznie zabronił rutinoscorbinu :baffled: mówił że przez tą rutynę właśnie co wzmacnia naczynia krwionośne-nie wolno zażywać w ostatnim trymestrze bo niekorzystnie wpływa na dzidzię :confused:
Mam pytanko...na jakim oddziale pracujesz? Moja mama dotychczas pracowała na neurologii,chociaż wcześniej przewinęła się przez wiele innych (m.in.laryngologia,okulistyka,izba przyjęć,chirurgia..)...ostatecznie wylądowała na długoterminowym...strasznie niewdzięczny i ciężki oddział ale mocna z niej babka i daje radę :tak: wogule podziwiam pielęgniarki...trzeba mieć mocny charakter,anielską cierpliwość i nerwy ze stali,ja bym chyba zwariowała :no: zwłaszcza z rodzinami pacjentów....

hehe Jagienka to ja też z tych malutkich i fotel na maksa przysunięty. Nie wiem jak to będzie jak będę miała brzuch za duży. Moi chłopcy będą obaj w przedszkolu a autobus też tam nie bardzo jeździ.

To witaj w klubie krótkonogich,mnie niestety natura nie obdażyła wzrostem,mam jedyne 158 cm...i nie dość że krótkie nóżki to jeszcze małe stopy...35-36...:sorry2:

Aneczka nie bylismy dzis na rendgenie
poniewaz moj M nie przyjechal wczesniej z pracy
moze jutro damy rade

monico ja pamietam ja ty mnie pocieszlas przed testem
i co, chlopak mi wyszedl
i zyje dalej
to tylko test
a ten gin co u niego bylam ostatnio
powiedzial ze nie ma nic takiego zeby w moczu szlo wykryc plec dziecka
wiec mysle ze te testy to szczescie
jak komus wyjdzie akurat taka plec jaka ma

reklama
To witaj w klubie krótkonogich,mnie niestety natura nie obdażyła wzrostem,mam jedyne 158 cm...i nie dość że krótkie nóżki to jeszcze małe stopy...35-36...
sorry2.gif
jagienko to chyba wlasciwie pomyslane .....wyobrazasz sobie wzrost ktory masz i nozki ktore masz z rozmiarem stopy 40?:-D

a co tu tak pusto spicie juz matki polki????
mąłż dzis wrocil jak normalny czlowiek do domu (czyt. o 17:00) wiec pojechalismy na zakupy bo porobily sie braki tu i uwdzie...a ja to taki chomik zakupowy....jak kupuje np pieluchy to od razu 3 opakowania czy keczup czy cokolwiek innego:)))
poza tym mieszkam w warszawie ale na wsi:-D:-D:-D(wawer-dla tych ktore znają to miejsce) tu łaki , lasy, sarny i bażanty i inne zwierzyńce) wiec tu kolo mnie blisko az tak sklepu nie ma...wiec musze zapasy robic:))))
.wierce juz męzowi dziure w brzuchu o samochód.....:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

beacia- a co tam skarbie u ciebie???
ciesze sie ze wciąz na mysli masz hanusie...i bedzie hanusia!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry