reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jagienka do laryngologa nie trzeba miec skierowania, ja szlam z kopyta zawsze do przychodni. Nigdy wczesniej u rodzinnego nie bylam, od razu do laryngologa.
Jesteś pewna, że szłaś do laryngologa?

W tym roku byłam z obydwoma chłopakami i dla każdego musiałam mieć skierowanie.

Do większości lekarzy specjalistów potrzebne jest skierowanie. Wystawia je zazwyczaj lekarz pierwszego kontaktu, zwany także lekarzem podstawowej opieki zdrowotnej lub rodzinnym. Takie skierowanie może wystawić również lekarz-specjalista (zarówno do lekarza z inną, jak i taką samą specjalnością).
Do niektórych specjalistów w ogóle nie potrzeba skierowania. Są to:
- ginekolog i położnik,
- dentysta,
- dermatolog,
- wenerolog,
- onkolog,
- okulista,
- psychiatra.

Jagienka ja ze starszym troszkę problemów laryngologicznych przeszłam i wiem, że podstawa to dobry lekarz. Teraz jak musiałam iść z młodszym znalazłam naprawdę fajną lekarkę (też z polecenia) dr Dorota Piórkowska przyjmuje prywatnie i na NFZ ale na tę wizytę czeka się ponad miesiąc.

Ostatnia edycja:
AAA wchodzę w 9 tydzien hurra :D

monico- gratulacje!!!! nie obejrzysz sie a bedzie 38 tydzien:))))))

Jej...zazdroszczę...aachh :tak::tak::tak: Takie miejsca ogląda sie zwykle właśnie w folderach reklamowych,na pewno będzie cudownie!!!
My sobie odbijemy w przyszłe wakacje :-)

..

kochanie przesliczne imię laura!!!!!
...ja moze lece w fajne miejsce ale ty kochanie wlasnie spelniasz wielkie swoje marzenie- urodzisz corcie na ktora tak czekasz!!!!!
jeszcze 2 lata temu , przed zajsciem w druga ciąze wszytsko bym oddala, kady taki wyjazd zeby miec corusie...:)))))
..a tak jak piszesz na wakacje zawsze mozna sobie poleciec!!!!!:-)
a my wrocilismy ze szpitala ale zdjecia zeba nie zrobilismy
Oscar tak sie darl i panikowal ze niedalo sie zrobic
wogole nie chcial podejsc do maszyny
strasznie wyl
mialam ochote dac mu klapsa(a naprawde nie bije ich bo od dawana zauwazylam ze to nie pomaga)
ale teraz mialam ochote
bo zachowywal sie jak nie moj syn
i teraz nie wiem co bedzie
a bez zdjecia dentystka nic nie zrobi
....niestety cos wiem na temat dramatyzowania dziecka....maciej mial czas ze spazmowal jak slyszal dentysta...teraz jesli leczenia ząbka to tylko poprzez gaz rozweselający...!!!!!
beacia chyba tez juz by mi nie zalezalo na tescie wiedząc ze usg za pasem i tym razem (jesli oczywiscie dzidzioszek zechce sie pokazac) bedziesz wiedziala na 100% no powiedzmy 99%:-D zobaczysz plec a nie ocenisz po barwie jakiegos plynu:)))))):-)

Witajcie,

Czarodzejko, piekne miejsce...bajka...dla mnie nieosiagalne w najblizszych latach :(

royanno- marzenia sie spełniają a raczej nasze mysli...prawo przyciągania dziala!!!!! mysle ze jesli tylko sobie zamarzysz to polecisz ta takie wakacje:))))

powiem wam ze jednak przedszkole to zbawienie...totalnie inaczej jak sie jest z dwojka w domu a inaczej z jednym czpiotem:))))

Ostatnia edycja:
Jagienka ja ze starszym troszkę problemów laryngologicznych przeszłam i wiem, że podstawa to dobry lekarz. Teraz jak musiałam iść z młodszym znalazłam naprawdę fajną lekarkę (też z polecenia) dr Dorota Piórkowska przyjmuje prywatnie i na NFZ ale na tę wizytę czeka się ponad miesiąc.

Dzwoniłam....niestety,u nas też trzeba mieć skierowanie a najbliższy wolny termin gdybym miała je już dzisiaj-jest na koniec sierpnia :szok:

Dziękuję za namiar,zadzwonię dzisiaj i się z nią umówię (prywatnie oczywiście)

Wstałam i mam mega lenia :sorry2: najchętniej położyłabym się do góry zadem (co w obecnym stanie nie jest możliwe :-p) i poczytała książkę...ale najpierw muszę zrobić chłopakom śniadanie i cosik zorganzować żeby się zajęli,może wtedy z godzinkę urwę dla siebie ;-)

Oj Jagienko przykro mi:( U nas na 100% mozna bez skerowania i mama z nami chodzila tak a pozniej ja sama z kopyta. Rejestracja i praktycznie z dnia na dzien wizyta w przychodni. Moze od miasta zalezy, nie wiem..
MNie dziecko o 7.30 obudzilo i nie widze na oczy... Na basen mielismy isc ale jak narazie szaro buro na zewnatrz i nie wiem czy wypali:(

Oj Jagienko przykro mi:( U nas na 100% mozna bez skerowania i mama z nami chodzila tak a pozniej ja sama z kopyta. Rejestracja i praktycznie z dnia na dzien wizyta w przychodni. Moze od miasta zalezy, nie wiem..
MNie dziecko o 7.30 obudzilo i nie widze na oczy... Na basen mielismy isc ale jak narazie szaro buro na zewnatrz i nie wiem czy wypali:(

Też myślę że zależy od miasta...zapomniałam że jak chciałam się zarejestrować do ginekologa (początek ciąży) to babka kazała mi też czekać coś ok miesiąca-paranoja :wściekła/y: sama nie wiem na co liczyłam :baffled:

O,to ja wstałam po 6.00,obudzili mnie robotnicy z dachu sąsiedniego bloku,tacy pracusie że od 6.00 rano skuwają starą dachówkę :dry:
U nas dzisiaj ładnie :-) z chęcią się podzielę słoneczkiem ;-)
I zmiana planów,jedzie do mnie bratowa z bratanicą,pójdziemy więc na spacer i jakiś plac zabaw.

czarodziejko leci strasznie ten czas, juz prawie polowa lipca:cool: szkoda bo wakacje szybko zleca a jest tak fajnie ..

Beatko a co zrobisz z testem jak przyjdzie?? wyrzucisz? szkoda troche, lepiej go zrobic, a i tak nie wieadomo czy dzidzius bedzie wspołpracowac na USG :-) wiec mozemy dowiedziec sie wcale nie tak szybko

ja dalej rodzinie nie powiedzialam :cool: jak ostatnio tesciu smial sie w weekend, zbym wiecej dzieci nie rodzila bo on juz zmeczony i zreszta po co jak chlopcy odchowani to myslalam ze pękę, gdyby wiedzialal ze juz nie ma odwrotu (oczywiscie nie chcial źle, ale to moje zycie) smialam sie tez ze teraz mu na zlośc blizniaki urodze, a dzieci i tak sa moje a jak nie chce to moze sie chlopcami nie zajmowac. Tylko zawsze on sam sie prosi zeby po nich jechac

Hej.
A ja nieco sie zestresowałam bo w sumie niby chce coreczke noi wczoraj z m poszlismy na calość bo myslalam ze jeszcze nie plodne bo 5.07 zaczął sie cykl,ale teraz mnie watpliwosci naszly...bo jak zaskocze to znow kwietniak bedzie ...hehehe.Z Olinkiem zaszlam dokladnie w polowie lipca 2008.

ania jakbyś zaskoczyla to tak podobnie jak ja z drugim dzieckiem.tj starszy mial 2 lata i 4 miesiące:)))) fajna roznica miedzy dziecmi:-):-):-)

no a ja wczoraj mialam owulkę...podbrzusze napier.....~~~~
a sluz taki ze zaszla bym od razu:)))))
ale nic wrota zamkniete:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
monico znajac mnie to napewno go zrobie
ale podejrzewam ze wyjdzie ten sam wynik
bo u mnie gin podejrzewal PCO bo mnialam mnostwo malych pecherzykow bez owulki
a w inst. jest napisane ze z PCO zawsze chlopak z testu wychodzi mimo ze jest dziewczynka
wiec moze dlatego tamten test taki nijaki wyszedl
ale tego nowego dalej nie mam
a ty jaki kupilas?

my dzis nie jedziemy na to przeswietlenie zeba
bo moj M nie przyjedzie wczesniej z pracy
i przekladamy to na jutro

Do góry