reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zachcianki ciążowe

U mnie niestety zadne obiady na slodko nie wchodza w gre, ewentualnie jak robie sama dla siebie, a moj T nie akceptuje niestety takiego obiadu, nalesniki na slodko to on moze miec ale na deser a nie na obiad :)
A dzis udka z kurczaka z ziolami i czosnkiem, mlode ziemniaczki i salatka.

reklama
Zacieram już raczki na gołąbki od tesciowej, które mąz przyniesie - sa zawsze takie pyszne! Ze tez mnie sie niegdy nie chce robic standardowych golabkow :p

Ale mi narobiłyście smaka na naleśniki :D Ja robię dzisiaj kotlety z indyka i cebuli z curry, po prostu pychota. Teściowa do nas wpada na obiadek, a potem goście będą z Warszawy, to mam nadzieję,że się ciastem objem :D Truskawkowe z galaretką.. pychota! :)

nimfi ja strasznie uwielbiam gołąbki najbardziej te zawijane w kapuście i do tego sos pomidorowy zjadłabym ale nie chce mi się robić dziś po prostu zrobię fileta z kurczaka, młode ziemniaczki i mizerie a na jutro zaplanowałam papryczki nadziewane takim samym farszem jak do gołąbków w sosie pomidorowym też pyszne.

U mnie dziś zupka grzybowa z makaronem ( z podgrzybków jeszcze z tamtego roku), a na drugie kotlet schabowy, ziemniaki i buraczki, a słodkie na obiad to ja ubóstwiam wręcz: naleśniki, racuchy, kluchy na parze - pychaaaa:laugh2:

mirelka mnie tak samo sie nie chce zawijac gołabków, jak juz to te bez zawijania zrobie.
No ale moze kiedys jak bede miala caly dzien wolny to sie skusze i hurtowo zrobie standardowych golabkow a potem zamroze ;)

A ja dziś na obiadek mam barszczyk czerwony i pulpeciki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kopytkami.
Właśnie pochłonęłam po kawałku pysznej tarty z morelami i torciku z poziomkami, dostaliśmy od rodziców i brata i jego żony, bo w sobotę mieliśmy uroczysty obiadek, coś na kształt parapetówy :-)
Zrobiłam fajne piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i pesto i zawijane szynką dojrzewającą, pyszne wyszły;-)

angie80- no na obiad to ja też mężowi naleśników nie daję tylko jako przekąske :) a tak musi się chłop najeśc porządnie po pracy mięchem :p

Jeśli chodzi o gołąbki ja lubie w rodzaju pulpetów większych z szatkowaną kapustą i sosem pomidorowym :)

co dziś robicie dobrego na obiadek ja nie mam pomysłu ale coś mi się zdaje że zaraz rozmrożę siekane do tego młode ziemniaki i oczywiście nie zastąpiona mizeria z ogórków :tak:

reklama
U nas tez obiadki tylko mięsne zupki lubimy ale rzadko, co do gołąbków to jak mam mega ochotke to teściową proszę to mi cały gar nagotuje ;)
a dziś ziemniaki schabowy i kurki w śmietanie ;D
Wogóle mam mega apetyt właściwie to nie jem tylko gdy śpię , mam wielką ochotę na słodkości ale ginka kazała ograniczyć ;( przynajmniej do czas aż powtórzę glukozę ....

Do góry