reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

A ja właśnie zjadłam 4 naleśniki z serem i malinami polane budyniem śmietankowym :szok: Objadłam się normalnie jak dzika świnia :baffled:

Teraz leżę na kanapie bo się ruszać nie mogę :-D Mąż poszedł z młodą na plac zabaw to korzystam z chwili wolności.

magicworld -
Ja pracuję w małej firmie i mi ZUS będzie placił a nie pracodawca. Pieniądze za wrześnień pewnie mi w grudniu przyślą :wściekła/y:

Z tymi obliczeniami z ZUSu za L4 to też trzeba uważać.. ja jak byłam w ciąży z Majką to pracowałam w banku, gdzie oprócz podstawy miałam też niedużą premię. ZUS mi płacił 100% wypłaty, ale bez premii. Poszperałam w przepisach, powołałam się na wyrok Trybunału konstytucyjnego napisałam pismo i ZUS mi wyrównał za te premie. Chyba ze 4 tys wtedy mi gratis wpadło jak już Majka się urodziła.

karola79 - a dzieci ulożone są tak, że możesz też SN rodzić??? Patrze na Twój suwak i wow! Ty naprawdę już można powiedziec że jedną nogą na porodówce niedługo będziesz :D

Ostatnia edycja:
reklama
Karola, może wystaw na allegro jakieś ciuszki po Franku, zawsze jakiś grosz wpadnie.
Moja siostra dla Franka poprzywziła mi jak byłam w ciazy ubrania ze stanów, wtedy dolar był bardzo tani i ubrania jakis super marek były za grosze a sa bardzo dobre jakosciowo wiec wiekszosc zostawiam dla Stasia, buty do tej pory tez kupowałam mu dobre i chce je zostawic bo moze Stasiek trafi z rozmiarówka, a jak nie to wtedy posprzedaje.

Youssta, nie wiem kiedy ta ciaza mi zleciała??? z Frankiem trwała chyba 2 lata:-D
ale wtedy leniłam sie okrutnie.
W którym banku pracowałas? bo ja tez mimo ze konczyłam Filmówke to wylądowałam w banku:eek:

witajcie dziewczyny mam pytanie jako ze macie doświadczenie zinterpretujcie moje zdjecie z USG... które było robione w 8 tyg... do kolejnej wizyty mam jeszcze 2 tyg..usg robiła mi połozna , nie dopytywałam się co to za 2 pęcherzyk na zdjeciu, moja fasolka jest po lewej stronie widac u niej zyłki i serduszko zastanawia mnie czym jest ten pecherzyk na srodku.. wszyscy wokol myslą o ciazy bliżniaczej , lekarz w sumie po zrobieniu przez polozną usg nie widział fotografi a badanie miałam tylko ginekologiczne,

jak sądzicie czy mogą to być bliźniaki?

DSC00079.jpgps, przepraszam ze sie wciełam w watek

A ja właśnie zjadłam 4 naleśniki z serem i malinami polane budyniem śmietankowym :szok: Objadłam się normalnie jak dzika świnia :baffled:

Teraz leżę na kanapie bo się ruszać nie mogę :-D Mąż poszedł z młodą na plac zabaw to korzystam z chwili wolności.

magicworld - nasi mężowie mają podobne profesje, bo mój też informatyk.. do niedawna był programistą. A Ty nie masz umowy o pracę? Będą Ci płacili 100%.
Ja pracuję w małej firmie i mi ZUS będzie placił a nie pracodawca. Pieniądze za wrześnień pewnie mi w grudniu przyślą :wściekła/y:

Z tymi obliczeniami z ZUSu za L4 to też trzeba uważać.. ja jak byłam w ciąży z Majką to pracowałam w banku, gdzie oprócz podstawy miałam też niedużą premię. ZUS mi płacił 100% wypłaty, ale bez premii. Poszperałam w przepisach, powołałam się na wyrok Trybunału konstytucyjnego napisałam pismo i ZUS mi wyrównał za te premie. Chyba ze 4 tys wtedy mi gratis wpadło jak już Majka się urodziła.

karola79 - a dzieci ulożone są tak, że możesz też SN rodzić??? Patrze na Twój suwak i wow! Ty naprawdę już można powiedziec że jedną nogą na porodówce niedługo będziesz :D
Na ostatnim usg jedno było posladkowo, a drugie poprzecznie, wiec nie wiem jaką sytuacje zastane we wtorek u gina;)))))

karola Ty chyba wolisz cc , więc ja trzymam kciuki aby dzieciaki siedziały tak jak siedzą :p
jejku jak ja bym chciała być w trakcie 34tygodnia !!!
a z ubrankami to pewnie, jak masz takie fajne ciuszki itp to warto zostawić i w praniu się okaże co potrzebne a co nie :-)
my dla Szymka mamy mniej niż dla Zuzi :-) Ale i tak dziękuję ludziom dobrej woli za podarowanie nam tego co mamy :-)

Pacynka, raczej to nie jest zarodek, ale nie jestem ginekologiem, tylko biologiem, więc na 100 % pewna nie jestem. A położnej, czemu nie spytałas, nic Ci nie mówiła?

Jezu dziewczyny wróciłam od tej kolezanki i nie moge dosc do siebie ze zmeczenia..ja juz sie na serio do niczego nie nadaje,brzuch tak ciagnie w dół, ze ani chodzic, ani stac..a jej blizniaki fajowe urodziła w 34 tc teraz juz dwa miesiace mają,zdrowiutkie,tylko sie prężą strasznie, no i cały czas ktos z nią jest do pomocy.

pacynka180 moze idz do innego lekarza..dla mnie to wyglada na drugi płód, a jeszcze nie ma bicia serca?

walawenderki u nas tez L4 płatne max 188e,ledwo na mieszkanie starcza, ale na maternity troche wiecej jest, no i po porodzie child benefit niezły i dodatek jednorazowy na bliźniaki, takze nie ma co narzekac..

reklama
Do góry