reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Bodzia - w końcu Wrocław to najcieplejsze miasto Polski ;-) przynajmniej rodowici wrocławianie takie plotki puszczają ;-) A na serio, zamiast czapki były dwa kapturki - ten od sweterka i ten od kurteczki. Ale chyba czas czapki nadchodzi wielkimi krokami :-(

Ja po zajęciach. Siedzę pod kocem, chociaz w domku już ciepło, ale klimat za oknem nieciekawy.

Idulińska się przed chwilą okrutnie rozdarła. Nie wiem o co chodzi. Daliśmy czopka i teraz ładnie śpi. Czyżby zęby? I z jedzeniem było dzisiaj dziwnie. Kaszkę ładnie zjadła, po czym zwymiotowała, a obiadku w sumie nie tknęła. Kurcze nie wiem? Przeziębienie? Brzuszek?

olcia kliknęłam;-)

cwietka oj!..no być może że zęby...oby! zdrówka!

Ja po ortopedzie....mam skierowanie na rehabilitację i muszę kupić w sklepie pas korygujący:sorry: czuję się jak niedołężna babcia:confused2:

Kupiłam te rajstopki w biedronie, kupiłam i zgubiłam...musiałam wracać do skepu, ale na szczęście babka odłożyła...lich z rozmiarami było i wzięłam 68/74:/
ale chociaż troche pochodzi...
W Lidlu od 20.X będą fajne, widziałam w gazetce:tak:

Nic, ide trochę poczytać i spać
dobranoc;)

Rety, chyba juz nigdy was nie nadrobię:baffled:
Coś niecoś przejrzałam jednak, więc zdrówka dla Fifiego! Najlepsze życzenia dla jubilatek - Gosi, Idy i Lenki!!!:-)

Olcia - powodzonka w diecie (mnie coś ostatnio ciągnie do czekolady:sorry: i chyba znów powrócę do fazy I i II i jeszcze z 5 kilo zrzucę, zamiast gromadzić:-D)
Na Oliwcię oczywiście zagłosowałam;-)

Sarka - dlaczego byłaś u ortopedy, bo nie doczytałam?? Zdrówka w każdym razie!

Zaczęłam staż w "Matce Polce", a to jest na drugim końcu miasta - dojazd trwa półtorej godziny:shocked2: No ale sama tego chciałam....Dziś miałam pierwszy dzień i bardzo ciepło mnie przyjęli - fajni ludzie tam pracują :-)

Po weekendzie pełnym atrakcji stwierdziłam (pierwszy raz chyba), że kolejne dziecko w tej chwili to jednak głupi pomysł:sorry: Na porządku dziennym mam teraz włażenie wszędzie, wywalanie wszystkiego zewsząd, wyjadanie ziemi z doniczek, załatwianie się obok nocnika, tłuczenie i niszczenie wszystkiego, co jest w zasięgu destrukcyjnych rączek :growl:

Ostatnia edycja:
Kurcze dzieci mi sie na dobre rozchorowaly:-(
Ja padam na pysk.Jednak zajecie jako niania wymaga duzo sily, cierpliwosci i energii.15 godzin latania:confused2:Ale jak dzieci placza wychodzac ode mnie to od razu mi lepiej:tak:Jedna mama powiedziala ze od kiedy jej syn jest u mnie zrobil sie duzo grzeczniejszy:-)Cos w tym jest:-DA z jedna dziewczynka upieklam ciasto i normalnie myslalam ze z radosci to odfrunie:-DI tak dzieki temu mam sile dalej sie tym zajmowac:tak:Bo kiedy widze szczesliwe dzieci to jest w tym sens:tak:
Krolcia dzieki kochana ale chocby nie wiem co mial na rajtkach to ich nie zalozy bo go cisna:confused2:
Kurcze ale Jas kaszle:-(

nie wiem co sie dzis dzieje z moim dzieckiem za zadne skarby nie chciał zasnac a jak wkoncu sie udało to spał 2,5h co na niego jest nie mozliwe wieczorem 2 razy wymiotowal i cały dzien ma smoczke w buzi nie chce go oddac a to bardzo dziwne bo uzywa jedynie do zasyapiania i zaraz potem wypluwa. jutro mamy jechac na pogrzeb mojej prababci ale podobno ma padac wiec chyba sobie odpuscimy i jedynie w domu sie pomodle no chyba ze jutro pogoda sie polepszy bo teraz pada na całego ;/

Ja na szybko przed snem z telefonu was podczytuje ;-)

U nas tez zimnica. Na szczescie moja mama kochana kupila Alisce kombinezon taki niezbyt cieply i butki. W lumpku za 20 zl :-) starsza ma kurtke z wiosny wiec na razie damy rade

Mala dzis wieczorem dala popalic. Juz o 19 byla spiaca, dalam jej butle, a ona tak do 21 bablowala. Potem zaczela ryczec wiec zapchalam ja druga butla i padla w trakcie jedzenia ok 21.30 0:)

hej kochane moje ja tylko w padam na chwile powiedziec ze nowe mieszkanko jasiowi strasznie sluzy, opowiadalam wam kiedys ze sie budzil z piskiem po nocach a tutaj ani jednej nocy sie takiej nie zdarzyło :) sluzy mu to mieszkanie tfu tfu oczywiscie :) ja z tel. pisze do was wiec uciekam bo nie mam tyle kasy zeby na necie posiedziec. musze jakis studentow u mnie bloku zlapac zeby neta dali a my sie dolozymy.

s ogole ze streetkomu dostalam paczke gerbera ambasadorki i na johnsona czekam :) ale to fajne jest :) buziaki i douslyszenia !!!

reklama
Hello porannie
Napisalam posta i zniknal wrrrrrrrr nie chce mi sie juz pisac,zreszta nic konkretnego nie pisalam :)

Spac mi sie chce ale Miko obudzil sie o 6.30 i trzeba bylo ruszyc 4 litery i wziac go z lozeczka,no ale pocieszam sie pojdzie spac okolo 9,30-10,a to juz niedlugo ehhe

Do góry