reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzień dobry :) Pucek szaleje, Mąż w drodze do Radomia, a ja biorę się za robotę, bo wczoraj miałam ją skończyć, ale przez te zalania nie miałam kiedy usiąść nad kartkami.
Między 9 a 10 przyjdzie kobieta ze spółdzielni pospisywać, co się stało, a w ciągu tygodnia mamy się spodziewać rzeczoznawcy z ubezpieczalni. No ciekawe ciekawe...

Ewa moja mama kilka lat temku za zalanie łazienki,przedpokoju kuchni i pokoju dostala 1000zl.Ale ulewa byla na maxa,lało się po calych sufitach.Sasiad z gory puscil wode w wannie i wyszedl do dziewczyny (heh zakochany) :-)

reklama
hej laseczki

chyba mam za dużo wolnego czasu bo nigdy nie brałam udziału w konkursach... ale jakoś tak wyszło:D
jak będziecie miały chęć to czasem proszę kliknijcie na moją Myśkę:)
Brzuszki jak motylki
z góry DZIĘKI:)
Oddane
Ewa &&&&&&&& za ubezpieczenie.
Moje dziecie robi tak jak Lusia:cool: Tylko on wózka nie chce pchac bo mu to ogranicza wzrok ;-) ale tupta za łapke i nagle buch i na czterech:confused2:
Ech zmiany, zmiany, zmiany na BB.
U nas w brodziku troche wody,.
Nie no niszczycielska siła się do koszyka dobiera!!!!
Wrublik pisałas co u lekarza czy mnie umkneło???
Moze byc mróz byle ze slońcem a słońca nie ma :-(

No i była pani ze spółdzielni. Zapisała wymiary plam i to wszystko.
Gorsze, że w kącie kuchni, przy suficie, przy ściance działowej z łazienką zobaczyłyśmy ciemne plamy :/ Rzadko tam zaglądam, bo szafki wiszące mi zasłaniają ten kąt. Ale to wygląda jakby od sąsiadów coś się sączyło dłuższy czas i jakby cały czas tam było lekko wilgotno :/
Na piątek jesteśmy umówieni na sprawdzanie tego - napełnimy wodę w wannie na górze i zobaczymy, czy jest wilgotno na ścianie. Jeśli tak, to będą nam musieli sfinansować odgrzybianie, osuszanie i wymianę ścian w kuchni :/

Hej,

Ewa współczuję zalania:/ Twoja sytuacja skłoniła mnie do tego, żeby wreszcie ubezpieczyć mieszkanie - na szczęście wiąże się to z zawołaniem teściowej, bo ona jest agentem ubezpieczeniowym :)

(no proszę, właśnie mi się "auto-saved" pokazało :) nareszcie nie będzie gubienia postów)

Wrublik kciuki oczywiście zaciśnięte, z niecierpliwością czekam na relację z wizyty. Przy okazji, możesz mi napisać, czy badanie z krwi TSH robi się na czczo ? tzn jestem na 99% przekonana że nie, bo to są hormony, ale chciałbym się upewnić :)

W piątek o 8 rano mam USG połówkowe :)

Maksiu śpi od 10:20 hehe :) a ja zaraz będę robiła chleb, ostatnio mam fazę na chleb własnej roboty. Ten będę robiła na drożdżach, ale od wczoraj wieczora robi mi się zakwas żytni, z którego dopiero w czwartek będę mogła upiec chleb. Nigdy tego nie robiłam, ciekawe czy mi wyjdzie, ale podobno chleby na zakwasie są lepsze niż na drożdżach.

Tu pytanie do Ewy: Twoja maszyna do robienia chleba tylko wyrabia ciasto, czy również piecze ? Można robić w niej chleb na zakwasie ? Z tego co słyszałam, to nie w każdej maszynie można.

Kurde, pada deszcz i na razie jest 12 stopni, nie wiem czy wyjść z Maksiem na spacer, wy wychodzicie w taką pogodę ?

Przepraszam za chaos w wypowiedzi.

:)

Ostatnia edycja:
ainah ja też kiedyś piekłam chleby na zakwasie (średnio 2 razy w tyg) i faktycznie PYCHA. Tylko, że z takiej porcji wychodziło mi ok 3 chlebów i musiałam rozdawać, a z mniejszej porcji to mi się nie chciało:)

gdybym mogla wam pokazac jak u mnie pada
:szok::-D chyba nagram filmik hehe
jutro idziemy z mala do lekarza z tym zimnem, na nosie tez ma i co jakis czas jej to krwawi:-( mnie gardlo boli jak niewiem, wogole o czym wy piszecie hehe o pieczeniu chleba??:szok: ja w zyciu nawet mikrociastka nie upieklam:zawstydzona/y: az mi glupio.. aaa mialam napisac na innym watku ale juz nie bede tam wracac..
Ewa nic dziwnego ze masz ochote na 2 dziecko jak Franek bawi sie w swoim pokoju:szok: a Ty siadasz do pracy:szok::szok: ja bym na waciki nie zarobila bo Arlena ciagle na mnie wisi a jak jej nie wezme lub nie bede sie z nia bawic to tak sie drze albo wtraca ze nie da rady :no: wlasnie spi:-D to ide jesc cos i zobaczyc co uda mi sie zrobic ;-)

Ainah, my mamy ubezpieczone mieszkanie "od powietrza, głodu, ognia i wojny" ;) - czyli od zdarzeń losowych, od kradzieży i odpowiedzialności cywilnej. Ale jak nas ktoś zaleje, to siadamy na polisę tych, którzy zalali. Nawet jeśli my nie bylibyśmy ubezpieczeni.

A co do chleba, to mam maszynę, która piecze - wrzuca się składniki, zamyka wieczko i za trochę ponad 3 godziny wyjmuje ciepły chleb :) Ale ona ma też funkcję wyrabiania ciasta - i jej używam do pieczenia bułek. Wyciągam wyrobione i wyrośnięte ciasto, dzielę je na bułeczki, które rosną jeszcze ok. pół godziny i trafiają do piekarnika. Nic prostszego.

Ja mam taką maszynę: Automat do pieczenia chleba Severin BM3986 najtaniejA moi Rodzice taką: Automat do pieczenia chleba Severin BM3992 najtaniejIch jest duuużo lepsza, ale ja z mojej też jestem zadowolona. Dwa lata temu dałam za nią ok. 200 zł.

Marzy mi się chleb na zakwasie, ale trochę się tego boję :/ Póki co kupiłam sobie mąkę kukurydzianą, bo znalazłam super przepis na chleb kukurydziany :)

Salomi, ale ja pracuję przy Franku :) Mam biurko w jego pokoju. I też co chwilę włazi mi na kolana, ale daję mu wtedy do potrzymania cienkopis, Pucek czuje się potrzebny i siedzi grzecznie :) Albo przerywam na chwilę i się z nim bawię. Często wystarcza mu, że siedzę z nim na ziemi - mogę się zajmować swoimi sprawami, byle z nim siedzieć ;)

Mimo mżawki wyszliśmy na pole, głównie do sklepu. Kupiłam sobie przy okazji kwas foliowy ;)

Wyświetlają się Wam opcje edytowania w okienku szybkiej odpowiedzi? Bo ja mam tylko białe prostokąty. No i etykiety mi się wyświetlają jak najadę na przycisk. Nie wiem z czego to wynika. Może moja przeglądarka to blokuje...

reklama
Do góry