reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

Bunny testuję w 26 dc betę HCG, bo to ma określić czy odstawić Dupka ;), a to mi wypada 26.10 :-)

Mam dobre wieści. Zmieniłam mojego gina i byłam na wizycie. Torbieli nie ma. Bardzo łądne endometrium , prawy jajnik z pęknietym pęcherzykiem graffa i Tworzącym się ciałkiem żółtym. Obecny płyn w zatoce Douglasa
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
Czyli wszystko jest cacy. Jest jedno ale....
cool.gif
, przez to , że poszłam tak późno nie wiadomo jaki duży był pęcherzyk, ale pozostaje tylko nadzieja , że odpowiednio duży przed podaniem tego Pregnylu. Na jutrzejszy oczywiście nie idę bo nie ma po co. Jak pokazałam lekarzowi mój wykres , to uśmiechnął się , że chciałby każdą pacjętkę taką przygotowaną
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
. Dziewczyny trzymajcie kciukasy , żeby było ok
wink2.gif
. Kazał "zrobić jeszcze jedno serduszko"- jak to ujął
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
i czekać ... Duphaston odstawić dopiero po negatywnej becie w 26 dc

Ostatnia edycja:
reklama
martolinka super że wszystko dobrze :D i gratuluje pierwszysch wyraźnych ruchów maleństwa :D
alebur oby beta była pozytywna :D trzymam kciuuuki :-D

ja dalej czekam na @. dowiedziałam sie od mojej gin (przez tel.) że mogę sobie poczekać bo owulacja była późno więc mogę czekać nawet do końca tygodnia ...

dowiedziałam się też że nie ma sensu wyliczanie dni płodnych w moim przypadku... w sumie sama to wiedziałam... przy tak nieregularnych cyklach zebym zaszla w ciąże musimy się z emkiem ruchać jak dzikie króliki :sorry:

poza tym powiedziała mi że skoro tak się zaczęło dziać dopiero jak zaczęlismy staranka czyli zaraz po wszystkich DOBRYCH badaniach to musi na to silnie wpływać psychika i dopóki nie przywykne do myśli że sytuacja z zeszłego roku może się powtórzyć (ciekawe jak sie z tym pogodzić) to nic z tego nie wyjdzie... ech.

a poza tym to mam od 2 dni taką zgage wieczorem że masakra... chyba po mielonych :szok:

i ta pogoda jest jakaś senna...

Dzień doberek:-D

Martolinka super, że wszystko w porządku z dzieciaczkiem:tak:

Bunny ciężko wytrzymać bez BB co???:-p

Witam nowe staraczki:-D

Wstawanie rano jak jest ciemno mnie dobija:szok: dzisiaj wyłączyłam budzik i zapomniałam nacisnąć drzemki, ale na szczęście obudziłam się po 15 minutach:-p pojadę dziś chyba z małym na kontrolę, bo inhalacje jeszcze mu robimy do jutra, ale antybiotyk dziś rano ma ostatni raz:eek: ciężko jest nie myśleć o zbliżającym się terminie @, chociaż staram się nie nakręcać, bo im bardziej się chce tym bardziej nie wychodzi:crazy:

Wczoraj byłam w Kościele po to zaświadczenie, że mogę być chrzestną -> MASAKRA!!!!!!:szok: dobrze, że przyszłam pół godziny wcześniej, bo byłam trzecia, a za mną to chyba z 20 osób było, ale nie to jest najśmieszniejsze:-p tam ksiądz ma takie tylko krzesełko i stolik za ścianą i każdy podchodzi i mówi co chce -> i wszyscy oczywiście się tam pchają mało nie wejdą na to krzesło jak jedna osoba na nim siedzi i oczywiście wszystko słyszą -> ehhhh życie na wsi:-p

Ostatnia edycja:
Witajcie:tak:
Cześć dziewczyny:)))Dzieki za miłe przyjęcie mnie do waszego grona.Dopiero teraz pisze bo byłam w pracy//Dziś 24dc a wcziraj na tescie owu były wyrażne kreski dzis już słabsze.Dziwi mnie to bardzo bo cykle mam przeważnie 32-31 dniowe a owu byłaby 24dc?hm eh czasami mam dość wszystkiego///A lekarze nie chca leczyc wczesniej niż przez rok od starań.
a ile się juz staracie? nie wierz tak do końca testom owu. Bywaja zawodne. Dziewczyny polecają mikroskopy owulacyjne wiec moze warto? powodzenia:tak:

Mam dobre wieści. Zmieniłam mojego gina i byłam na wizycie. Torbieli nie ma. Bardzo łądne endometrium , prawy jajnik z pęknietym pęcherzykiem graffa i Tworzącym się ciałkiem żółtym. Obecny płyn w zatoce Douglasa
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
Czyli wszystko jest cacy. Jest jedno ale....
cool.gif
, przez to , że poszłam tak późno nie wiadomo jaki duży był pęcherzyk, ale pozostaje tylko nadzieja , że odpowiednio duży przed podaniem tego Pregnylu. Na jutrzejszy oczywiście nie idę bo nie ma po co. Jak pokazałam lekarzowi mój wykres , to uśmiechnął się , że chciałby każdą pacjętkę taką przygotowaną
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
. Dziewczyny trzymajcie kciukasy , żeby było ok
wink2.gif
. Kazał "zrobić jeszcze jedno serduszko"- jak to ujął
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
i czekać ... Duphaston odstawić dopiero po negatywnej becie w 26 dc
Naprawde swietnie ze trafiłas na dobrego lekarza. To tez ma swoje znaczenie. Kciuki zacisniete:tak:

dowiedziałam się też że nie ma sensu wyliczanie dni płodnych w moim przypadku... w sumie sama to wiedziałam... przy tak nieregularnych cyklach zebym zaszla w ciąże musimy się z emkiem ruchać jak dzikie króliki :sorry:. .
:cool2::-D zabrzmiało to dość smiesznie , ale prawdziwie:-D

Czy u Was tez taka piekna pogoda? ja mam dziś świetny nastrój :-p

Sowinka i można coś ciekawego usłyszec tam u ksiedza?:cool2:

Ostatnia edycja:
jestem w padlam na chwile do kolezanki i nie moglam wytrzymać !!!

Dana zdrwka zyczę. Ty to masz pecha jak nie ząb to przeziębinie

Liv sliczny kombinezon w centeczki

Iza szyjkę się bada raz dziennie o jednej porze!!! w ciągu dnia ona sie zmienia wiec najlepiej godzi 17-19. nigdy po kapieli i nie badaj na leżąco bo ona wtedy jest zawsze wysoko!!! trzymam kciki za testowanko

Martolinka masz racje kobitko dbaj o siebie i rob sobie to spa czesciej

Sownika dobrze, że za Bartusiem lepiej.

Syneczki dobry chociaż ten tydzień l4 . a klientka u lekarza bez komentarza.
jak Ci zazdrosze tylko 2 miesiace super !!! nawet lekarz rodzinny Ci da tabletki na powstrzymanie laktacji (mi dal)

Anitka witam

Anaztazja a bolało cie tak kiedys mocno juz na owu??? to moze tan mocny bol to bylo to . jak ja mam owulacje to mnie boli dosłownie 6-7 godzin no i wodnisty śluz .

Alebur hej. kiedy testujesz bo z wykresu widze ze niedlugo

laski pytanie za milion!!! dzis mija 3 tygodnie od zabiegu czy to mozliwe żebym miala owu ???
tu boli tam boli i do tego słuz wodnisty. cięzko mi jakoś pojąc żebym w pierwszym cyklu po zabiegu miala juz owu .

ogłaszam że jestem od Was uzależniona po nocy nie śpie tylko mysle co tam piszecie:-D:-D:-D

Lelek bociany dawaj przydadzą się przed testowaniami

Z Patim lepiej nie ma goraczki ani biegunki. wiem ze jedna 3 wyszła ale nie jestem pewna drugiej a on nie pozwala sobie zajrzac do buzi no i odmawia mycia zebow

Piotrek w niedziele powiedział że mu szkoda Patryka że jest taki sam i nie ma w domu dzidzi z która sie mógł by bawic. a ja rozpoczełam wiercenie w brzuchu o malenstwo kto wie moze sie uda :-p

nie ma Was to lecę PAAAAAAAAA

Dziękuje :) To temu tak skakała ;D Dobrze wiedziec. Ale na siedząco na kibelku zawsze koło 21 badalam, ale na pewno nie bylo to pukntualne.. ;/ to za pozno? Wczoraj z ciekawosci badalam rano..

Robiłam test. Negatywny. Ale to taki szajs za 2 zł z auchana ;D @ jeszcze nie przyszła..

reklama
Do góry