reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

dzień dobry laseczki ja dzisiaj idę robić badania masakra jak ich dużo:) wy też tak macie że sie denerwujecie przed badaniami ?
a co do wagi to bardzo delikatnie w górę- kilogram ale staram się uważać bo z pierwszym przytyłam 30 kilo i nie chce żeby historia sie powtórzyła

Jako, że to moja pierwsza ciąża to byłam przerażona ilością badań krwi. A do tego 5 fiolek pobrano czym nie byłam zachwycona, bo zdarzało mi się w przeszłości zemdleć :-D na szczęście okazało się, że jestem już dużą dziewczynką i nie straszne mi takie "operacje" :-D

Co do waszych wag w poprzednich ciążach - toć to szok! :no: A już czuję, że mnie też to spotka, bo już 3 kilo więcej, a dopiero 13 tydzień :no: no, ale nie wiem czy można głodnym chodzić ... Dziecko nie ucierpi?

Musiałam kupić sobie ciepłe geterki, bo już w jeansach normalnych nie mogę chodzić. Nawet kobieta w aptece zwróciła mi uwagę, że mam zapiąć spodnie ehh a ja specjalnie tak nosiłam, bo inaczej brzuch bolał... Postanowiłam, więc zmienić trochę garderobę, bo wstyd sobie na mieście robie ehh :crazy:

reklama
Ja od początku ciąży przytyłam już ok. 5 kg. Ale ma to związek z wyrównaniem się wagi, bo wcześniej nie jadłam śniadań tylko coś na szybko, później obiad i może kolację. Teraz jem przynajmniej 5 posiłków dziennie + w chwilach kiedy jestem głodna, przegryzam wtedy owoc, albo coś na słodko, jogurt. Teraz moja waga jest normalna :-) i nie mam już niedowagi. Raczej trzyma się w normie i nie mam jakichś wielkich skoków. Nie miałam też wymiotów i apetyt od początku mi dopisuje więc to też zasługa dodatkowych kilogramów. Brzuszek tez zaczął byc widoczny i już nie ma szans na dopięcie się w jeansy. Zamówiłam takież na allegro SPODNIE CIĄŻOWE SZTRUKS RURKI rozm. M .

As no wlasnie ja wiem na czym polegaja te badania,a robie bo wole wiedziec o mozliwosci zachorowania,tylko jak mowie u nas robia jeszcze inne dodatkowe testy,ktore nie tylko mowia jakie jest prawdopodobienstwo i czy przy wartosciach 1/350(w przypadku dziecka z Downem) zrobic amniopunkcje.Polnocna czesc Wloch w ktorej sie znajduje,ma najnowsze mozliwosci,to dopiero 2 rok,jak mamy sprzet sprowadzony z USA,wraz z jakimis tam lekarzami ktorzy sa "super-hyper".Poznalam pare kobiet,ktore poddaly sie tym badaniom,stad i moja ochota wziecia w nich udzialu.Inaczej bym nawet zwyklego genetycznego nie miala,bo u nas ich nie ma-wiem,ze to nienormalne,ale za kase mozesz miec droge wylozona poduszkami,a jezeli jej nie masz to moga cie nawet nie kontrolowac wogole:-(

Kobietki,w ciazy sie nie glodzic.Waga to nic,wazniejsze zdrowie mamusi i dziecka.Potem sie bedziemy odchudzac.

Ja mam humor denny.Wlasnie czekam na info w sprawie jakiegos dziwnej przesylki w Polsce i juz mnie nerwy nosza,bo naprawde czasem mysle,ze jak sie cos uspokaja,to wychodzi inne g...o! :-(

Annte ja mam 2 pary szturksow ciazowych,czarne i szare,kupione na wyprzedazy w h&m za 5e sztuka!:tak:Sa wygodne,cieple i wogole.Defekt taki,ze 38 mi spada z tylka i tylko na brzuchu sie trzyma,drugie sa 40(z 1ciazy),wiec bede musiala poprosic sasiadke o modyfikacje.

Dobry wieczor spiochy :p
U mnie dzis koniec 11 tygodnia :) Zalatwilam wczoraj lekarza prowadzacego (systeem prywatny zamiast publicznego z poloznymi). Wizyta za 2 tygodnie, to bedzie pelne 13 tyg, a za tydzien umowie sie na usg. Rowniez za tydzien spotkanie z dietetyczka. Waga sie dzielnie trzyma. Ale nie jem dokladnie, jak radzila... Choc chyba jest lepiej niz mi sie wydaje ;) Do tej pory tak na oko, ale zaczelam zapisywac, co jem, zeby miec jakas kontrole. No i troche za malo bialka. Jakos mi nie wchodzi. Codziennie jednak wszystkie rodzaje produktow zjadam. Owoce ponad miare. Teraz mdlosci minely, to latwiej bedzie. Zreszta jem zdrowo, a to chyba najwazniejsze :) Dobrze sie czuje, wage trzymam - tzn spadla 1.5kg, a teraz poszlo kilo w gore, wiec jestem ciut ponizej startowej.

Jak u was z waga? Szczegolnie jestem ciekawa odpowiedzi startujacych z niemalym nadmiarem...

ja przed pierwszą ciążą przytyłam 10 kilo ( a już wcześniej miałam nadwagę) a w czasie ciąży ok. 8 kilo, po porodzie została ta nadwyżka z przed ciąży a teraz to aż wstyd się przyznać ale jeszcze na wagę nie stawałam:zawstydzona/y:

Annte ja mam 2 pary szturksow ciazowych,czarne i szare,kupione na wyprzedazy w h&m za 5e sztuka!:tak:Sa wygodne,cieple i wogole.Defekt taki,ze 38 mi spada z tylka i tylko na brzuchu sie trzyma,drugie sa 40(z 1ciazy),wiec bede musiala poprosic sasiadke omodyfikacje.

Ja poszukuję ciążowych spodni w secondhandach,ale to towar deficytowy i jak się tylko coś pojawi to zaraz znika. Sklepów z odzieżą ciążową u mnie nie ma w ogóle. Nawet nie wiedziałam,że w H&M są ciążowe ciuchy :-) ech ta małomiasteczkowość :-D

Oj tam malomiasteczkowosc!Nie ma czegos takiego.U nas H&M jest od niedawna,wiec korzystam ile sie da.Super ciuszki dla dzieciakow,no i promocje-letnia i zimowa.Pamietam ze rok temu kupilam malenkiej pelno bodziakow,spodenek,sukienek etc...za niecale 1euro!U chinczykow nic nie kupuje,bo nie wiem skad pochodzi material.

A ja szukam ciuchow ciazowych na ebay.... w PL pewnie na allegro mozna cos znalezc.... do hm przejde sie dzisiaj bo jak bylyby przeceny to bylabym szczesliwa. Dzis ide na kontrole do lekarza... podczytuje was o tych badaniach genetycznych, ja nawet o tym nie chce myslec ze mogloby byc cos.... nie -nawet nie napisze tego :( apropo badan- chodzicie razem z mezami? ja z moim bylam juz raz i teraz moj slubny oswiadczyl ze chce znowu zobaczyc baby :)

Ja pytalam czy jak bede za tydzien to będzie robione USG przez brzuch czy dopochwowo. Okazało się, że tak i tak. Dlatego niestety, ale nie zabieram mojego partnera. Jakoś nie jestem za tym by ktokolwiek oprocz lekarza oglądał mnie z bolcem w ... to byłoby dla mnie zbyt krempujące :zawstydzona/y: Głupia sytuacja i nie sprzyja koncentracji na tym co ważne czyli na dzidzi. Pewnie na kolejnym badaniu już będziemy we dwójkę.

reklama
Wpadam powiedzieć tylko dzień dobry i zaraz uciekam bo jedziemy do brata:-D
bo bratowa ma dzis rodzic:tak:
Buziam was wszystkie

Do góry