reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Czesc

Milusia bardzo pozytywny post musisz sie tego trzymac

MagdaM super ze sie odezwalas a jak z twoim zdrowiem wiecej dziwnych przypadkow nie bylo?

Agast gratuluje pokazna dziewczynka

Lena przeanalizuj co je Gaja moze za duzo przyznam ze Olaf wazyl tyle jak szedl do przedszkola czyli mial 3,5 roku moje dzieci to nie sa giganty ale ja do duzych tez nie naleze tak jak Ty. Erco wazy jaies 10 kg je ladnie nie za duzo nie za malo tylko trdycyjnie tak jak z Olem mamy propblem z piciem

reklama
:szok::szok:

Lena byłam juz u endokrynologa,gastroenterologa i pytam kogo tylko spotkam co mam z nimi robic :sorry2:
filiep teraz powiedzmy zacząłjesc a Emila otalnie przestała,waga stoi, zalecona dieta bezglutenowa,:sorry2: mam juz serdecznie dosc nie dosc ze ograniczenia przez diete sa mega duze to jeszcze tylko stoje wymyslam , probuje zeby cos zjedli a potem i tak wszytsko w koszu ląduje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

przyjme apetyt z miłą checia albo rady /sposoby na dania itd co mogloby ta emile przekonac do jedzenia bo z filiepm to "az" takiego problemu nie amm :baffled:

natuska wspólczuje, Natan też należał (piszę należał bo juz mu chyba przeszło) do niejadków i wiem co to za ból patrzeć jak dziecko nic nie chce jesc, też stawałam na głowę, wymyślałam rózne potrawy, kupowałam gotowe i nic aż przyszedł dzień że zaczął jeść. Waży ok 10 kg więc też jest drobniutki. Ja wzięlam się na taki sposób z jedzeniem że nagrałam mu bajki na które bardzo lubi patrzec i karmiłam go podczas oglądania, wtedy nie skupiał się na jedzeniu, a teraz już jest tak że jak tylko powiem że idziemy jeśc sniadanko czy robić am to sam biegnie do pokoju wchodzi na tapczan i woła "am am". Może spróbuj odwrócic jej uwage od jedzenia, np karmić podczas zabawy czy ogladania bajek, wiem że mało edukacyjne ale jak nic nie pomaga to warto spróbować

Milka to też masz drobniutkie dzieciaczki. ja na początku się stresowałam niską wagą Natana, ale mama drobniutka, tatus kiedys wyglądał jakby z Oświęcimia wyszedł więc po kim dziecko ma być grubsze? :))

Lena wow ale Gaja ma wagę, podobnie jak Milka pisze,moja siostrzenica s listopadzie skończy 3 lata i waży 14kg
z tego co pamietam to Gaja chyba od początku ładnie waży

Ostatnia edycja:
:szok::szok:

Lena byłam juz u endokrynologa,gastroenterologa i pytam kogo tylko spotkam co mam z nimi robic :sorry2:
filiep teraz powiedzmy zacząłjesc a Emila otalnie przestała,waga stoi, zalecona dieta bezglutenowa,:sorry2: mam juz serdecznie dosc nie dosc ze ograniczenia przez diete sa mega duze to jeszcze tylko stoje wymyslam , probuje zeby cos zjedli a potem i tak wszytsko w koszu ląduje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

przyjme apetyt z miłą checia albo rady /sposoby na dania itd co mogloby ta emile przekonac do jedzenia bo z filiepm to "az" takiego problemu nie amm :baffled:
Kochana chciałabym Ci pomoc ale nawet nie wiem jak:(
Widzę ze wyczerpałas wszystkie sposoby....a moze taka natura, że nie jedza:)

nadika emila tv nie lubi, a zabawki to na chilemi sie uda,nawet czasami razemszykujemy jedzenie, ona zadowolna lata ze ma amam alejak tylko dojdzie do pokoju to stawia i grzebie paluchami o jedzeniu mowy nie ma, wie ze to jest do jedzenie ale woli rzucac, deptac gniesc itd.... jutro sprobuje z tv moze sie uda :) na krzesełko reaguje rykiem i uciekaniem, sprobuej jeszcze lezaczek :p albo hustawke przytargam ze strychu :p wtedy nie ucieknie P:p:p

Lena natura pewnie tez bo i ja i B bylisy drobni,zreszta cały czas tak jest, ale wazylismy te 10 kg na roczek :) ja tez byłam niby niejadek,chudzina itd ale moja ma mowi ze ja w porównaniu do moich dziciaków to sie zażerałam :-D do lutego mamy diete potem wrcam na normalne jedzenie i amm to w d... :sorry2: Emlejeszcez czasmi idzie oprzekupic zeby jej dac do reki kiełbache czy cos alepo 2 gryzach depta ;/ ehhh ide spac moze sie w lepszym humorze obudze i z dziecmi które bede jadły od ana do wieczora :p:p:-D

dzieki :)

na-tuska Emilki chyba tak mają, że jeść nie chcą:sorry2: Moja to też niejadek:sorry2: Przekupuję ją preparowanymi ziarnami, zabawkami, karmię w kąpieli... Z różnymi efektami:sorry2: W ostateczności dostaje przez cały dzień mleko w butli- na szczęście mlekiem nie gardzi:-p i chrupki kukurydziane.
milusia Z takim nastawieniem, na pewno twoje życie będzie piękniejsze:tak:
lencja Nie mogę zagłosować, już jeden głos oddałam
agast, olavip Witamy nowych obywateli :-) gratulacje dla mamusi i cioci :)
kreatorka zagłosowane
magda m Gratuluję pracy, na pewno się przyda dodatkowy grosz przy dwójce dzieci :tak:
gosiagro, ola fasola Też nie wywołałam żadnego zdjęcia do tej pory:zawstydzona/y:

Dziś znowu miałam gorączkę:dry: Na szczęście teraz jest ok, tylko gardło jakoś dziwnie boli:dry:

Liza gdzie Ty?

Dziewczyny znalazłam siostrę bliźniaczkę, chyba nas rozdzielili przy porodzie:-D dziewczyna ma wszytsko tak jak ja!!!Naprawde w najmniejszym szczególe nasze życie jest takie same!Fajnie z kims takim mieć kontakt:-)

Kochane jak znajde chwile to dam wam taki przepis że :szok: pracochłonne ale PYSZNE nazywa sie to "Leśny zawijaniec", ktos wie o co chodzi?:-D jest tak pyszne ze:szok::szok:

https://www.babyboom.pl/forum/wakac...yjny-album-tu-dodaj-zdjecie-54253/index6.html tu znajdziecie moje 2 urwisiatka:D
O fajnie ze o mnie pamieta ktos... ;)
ja podczytuje, witam sie codzien zazwyczaj a teraz mi weny zabraklo.... ale to nie bede pisala tutaj ;o co cho:]
Do tego @ sie zbliza wiec jak cos nie tak to dól gigant jest ;] heh
I nastepny Twój post super optymistyczny, oby tak dalej!:*
julia to niech odda choc czesc apetytu emili chociaz:p
Lena Filip ma 2,5 roku i ma 10,500 a emilawazona 2 dni temy ma 8,900 :szok:
:szok: jejku ale waża twoje dzieciaki! moze taka ich natura? U mnie iki wazy 11,5kg i waga stoi, nie chce jesc za bardzo teraz, dzis na sniadanie zjadl pol kromki chlebka, kaszki z butli nie chce, tylko jak idzie spac pije mleko i wieczorem kaszke:dry:
konniczynka zdrówka!

O i tyle, weny brak, przepraszam.....

A u nas z jedzeniem jest tak ze musi być 4- godzinna przerwa między śniadaniem a obiadem. Jak były mniejsze to tez nie chciala jeść. Obiadu zjada zawsze 250g (taki słoik jak od dżemu). Na śniadanie 120ml mleka plus kasza na gęsto podawana łyżeczką. Podwieczorek to jakiś owoc lub Danio albo naleśnik, kanapka z szynką, pasztetem albo twarogiem. Natuśka, konniczynka- moze za krótkie przerwy robicie między posiłkami albo co chwile coś skubią i w rezultacie nie są głodne??

reklama
czesc dziewczyny
nareszcie mam wolny dzien..............
jestem tak zmeczona, ze czasami jak wracamz pracy to musze uwazac zeby nie usnac w samochodzie,

ale dzisiaj maz obiecal mi kino ( wybieramy sie juz chyba ze 3 miesiace) i do znajomych wieczorem, bedzie super dzien ;)

milusia mądre słowa!!!! trzymam kciuki, zeby zjawił sie ten jeden jedyny i pokochał chłopaków ;)
a na zdjeciach Twoi chłopcy sa bardzo podobni do siebie:)

julia ale masz duze dziecko! Kuba jak mial 3 miesiace tez wazył 8 kg, a urodzil sie 2,9kg, jak poszlam z nim do przychodni zrobil furrore, babeczki myslaly ze waga sie popsula, a teraz kolo 13 waży ;)

Do góry