reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ula wszystko zeszło?
Dziunka nic się nie martw....Skoro lekarz mówi że jest ok to widocznie tak jest...Mówi ta która zaufania nie ma.
A ja wczoraj zmierzyłam młodemu stopę.W październiku miał 15.3cm a wczoraj 16:szok:

reklama
Etna pisałam na poprzedniej stronie...Nie,nie zeszło a dziś zauważyła chyba pleśniawkę na języku:wściekła/y:Jestem już wściekła i zmęczona tym wszystkim....

A jak Wy? Pawełkowi lepiej?

Gosiu zeszło do połowy napletka ale mysle ze gdyby mocniej zrobiła wszystko by zeszło.Tylko teraz

..... boli siurak małego :( Pewnie cos się naruszyło, umyłam go i nie wiem czy rywanolem nie posmarowac? zeby sie tam cos nie zrobiło :(

Ostatnia edycja:
ULA posmaruj rivanolem albo zrób kompres z rumianku. Powiem ci tak, że nam chirurg na pierwszej wizycie też bez problemu naciągnął do połowy i nic Jaśka nie bolało. Jak się okazało naciągnął do tego miejsca w którym napletek był przyklejony. Na kolejnej wizycie dokończył dzieła i jak naciągnął cały ukazała się nam taka biała maź, czyli "mastka" było tego baaardzo dużo wytarł i zakończył. Później Jasiek narzekał na siusiaka przez tydzień chodził w pieluszce, bo nie chciał siadać na nocnik. Przez pierwsze dni wkładałam mu właśnie kompres z rumianku. Po tygodniu przełamał się i sika na nocnik, a wczoraj robiliśmy mu w wannie to co nakazał lekarz i ślicznie zeszło, ale ta mastka już zaczęła się zbierać.
W żadnym wypadku nie namawiam do niczego, bo każdy ma swojego lekarza. Jasiek nacierpiał się, ale teraz najważniejsze jest, żeby dbać o to, żeby znowu się nie przykleiło. Tak mówił nam nasz lekarz i to się sprawdza, bo ta mastka mimo, że jasiek myty jest codzinnie już się pojawiła.

Dzięki Pathanka :) to zes mnie zmartwiła :(

Nam pediatra mowiła zeby sciągac raz w tygodniu i myslę ze skoro nie ma problemu ze sciąganiem teraz fizjologia zrobi swoje i będzie ok potem. bo czy nie jest tak ze kazdy chłłopiec ma stulejkę a kiedy dorasta wszystko sie normuje a jak nie to trzeba naturze pomoc? Ja myslę ze OLinkowi wszytsko ładnie sie odkleja i chyba nic w tym temacie nie bede robic. Bede po kąpieli sciągac do tego momentu co babka raz w tygodniu i tyle. Wiadomo chirurg na to inaczej patrzy ale ja chyba nie bede w tym gmerac skoro teraz jest prawie dobrze.

Ale Wasi synowie mają z tymi siuraczkami...
My jeszcze na bilansie nie byliśmy, dziś pytałam do kiedy można i nawet do 2 i pół lat.:szok: Wiadomo, że przeciągać nie ma co, ale jak są sytuacje losowo-chorobowe to wiadomo.

reklama
bo kiedyś czytałąm że to jakaś nieprawidłowość.Zapytałam na dziecko 24 to lekarz mi odpisał że zła dieta,mało błonnika,picia a za dużo słodyczy.Tylko moje dziecko dzisiaj nie jadło słodyczy...

Do góry