reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode Żonki :D

Asieńka to życzę miłych i owocnych staranek :-)

Kokusia
ja też sama staram się uczestniczyć jakoś w życiu szkolnym, choć nie zawsze się da ze względu na pracę. Ale dla dzieci to na pewno ważne, moja mama pracowała i nie zawsze mogła być na różnych imprezach i pamiętam, że było mi wtedy przykro. Dlatego staram się jak mogę. Teraz na piątek wzięłam sobie urlop, bo musze być już na 11:30. Zabawa zaczyna się o 12, ale trzeba przyszykować poczęstunek dla dzieci.

Martusia wyglada na to, że Oliwka niedługo wyzdrowieje :tak:
Piękny widok, u nas niestety tylko deszcz :wściekła/y:

Wika zdrówka dla Igora. I dla bejbika w brzuszku też :-)

Asieńka słodziak rozbierze się i krzyczy, że mu zimno :-D

Mama Boo myślę, że ten typ już tak ma i tak zostanie. Ja się dziwię, bo ja nie umiem chodzić bez kapci, a zimą to jeszcze cieplutkie papcie, lubię jak mi jest ciepło w stopy :tak:

Ja niedawno wróciłam, bo po pracy od razu pojechałam na zebranie do szkoły. Dostałam ocenę Angeli na koniec semestru (jak ktoś nie wie, to teraz są w klasach 1-3 oceny opisowe a nie takie jak kiedyś) i przyznam, że dalej jest wzorową uczennicą. Wogóle było mi bardzo miło jak pani ją chwaliła i przyznam że jestem strasznie dumna :-)

reklama
Wiecie, ja dopiero zaczynam staranka gdzies na wiosne. Teraz lykamy oboje kwas foliowy.
martusia - ja nie pracuje! Niestety! Wiecie ja praktycznie wszystko mam od ubranek po lezaczki, maty, lozeczka, wozki itd. Tylko chuste musze sobie kupic!
W tym roku koncze 29 latek, wiec czas leci. Chce, aby miedzy maluchamy bylo 2-3 lata roznicy. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu!

Asieńka jak czujesz, że to ten czas to wykorzystaj to. Im dłużej się zwleka tym gorzej sie później zdecydować. Wiem coś o tym ;-) Jakoś nie wyobrażam sobie teraz maleństwa, totalnie by wywróciło nam życie do góry nogami. Angela już raczej pozostanie jedynaczką, choć do końca nigdy nie wiadomo jak to w życiu będzie :-p

Właśnie poszlałam z zumbą i to aż 45 minut. Dziewczyny razem sie bawią to korzystam. Ale jeszcze trochę i trzeba będzie szykować kolację, wsadzić córcię do wanny a potem jeszcze wspólne wieczorne czytanie. Trochę ja jej poczytam a trochę ona mi.

Edysiek już Ci pisałam na jedynaczkach badz dumna z Corki masz z kogo:tak: moja Cora tez nam czyta heh wiadomo po jakiemu po swojemu ;-)

Asienka hm moze postaram sie z Toba;-) u nas m pensja starcza tylko na oplaty ale ja mam prace z prawem do macierzynskiego ale bez prawa do wychowawczego, boje sie co po macierzynskim, ale z drugiej strony mam umowe tyko do 07.2013 i do konca tej umowy musialabym urodzic bo nastepna umowe nie wiadomo kiedy bede miala, plusem tego jest to, ze moglabym byc sobie spokojnie na macierzynskim, ale nie wiem co potem...

Edysiek - masz racje! Ja rowniez boje sie zwlekac, bo pozniejnie wiem czy sie zdecyduje! Wiadomo jakie zycie bywa pelne niespodzianek. :-)
martusia - musisz sie zastanowic! Ja czym wiecej o tym mysle, tym bardziej jestem zdecydowana!Sama nie wiem czy nam sie szybko uda zajsc w ciazeu staranek. Z K bylo przy pierwszym miesiacu staranek.:-)

Martusia to nie myśl tylko działaj - dziewczyny mają rację, im dłużej się czeka tym się ma więcej wątpliwości. A potem... starsze dziecko staje się samodzielne i ciężko się przestawić na dzidziusia. Wiem co piszę ;-) Mam to samo z macierzyńskim co ty. Nie wiem co po nim - umowę mam i czekają na mnie, ale ... ja nie chcę wracać. Nie chcę zostawiać Tymka. Staram się o dofinansowanie z UE na działalność, bo nie nie wyobrażam sobie go zostawiać.
Edysiek ja nie dałam rady dzisiaj pozumbować, Ry nie było cały dzień, ale Tymek marudny a Oskar ma szlaban na TV i komputer, więc się z nim bawiłam. Ta Twoja Angela to chyba aniołek, co ?
Asienka oboje łykacie kwas ? W sensie - z mężem ?

A gdzie reszta ?

mamaBoo dz za post nie wiem naprawde co mam zrobic moze wpierw powinnam dokonczyc studia znalezc porzadna prace i dopiero wtedy ale z drugiej strony kto wie czy ja znajde czy za kilka lat nie bedzie zbyt duza roznica miedzy dziecmi martwi mnie czy po macierzynskim bede miala z kim zostawic dziecko zeby szukac pracy i czy z 2 dzieci ja znajde normalnie zaraz zwariuje od tych dylematow

reklama
Do góry