reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo Wyprawkowo Mamusiowo Dzidziusiowo

Aga ja podalam link ze wzgledu na to ze chodzi mi wlasnie o kola, kosz itd. Dlattego napisalam ze u mnie w miescie w sklepie bede kupowac, nie lubie na allegro bo ja to musze dotknac, ogladnac z kazdej strony i wogole. A duzy kosz na zakupy to podstawa u mnie.
Addiena w sumie racja, my auta nie mamy i narazie miec napewno nie bedziemy.
Dlatego napisałam aby nikogo nie urazić ;) Fakt do czerwca pewnie zdanie moge zmienic i tysiac razy ;D ale co do kol i kosza napewno nie a no i aby byl wielofunkcyjny tzn gondola+spacerowka. Reszte sie zobaczy. W sumie to dobrze jak piszecie na co zwracac uwage przy wyborze wózka, tzn jak sie prowadzi, wage itd. Ja np. nigdy nie mialam stycznosci z wozkami w sensie wybierania i wogole,

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem nianią od 14lat, więc trochę tych wózków przetestowałam na swojej drodze. U mnie podstawa to skrętne koła, bo póki dziecko małe to ok, ale czym cięższe to się zaczyna robić nie fajnie na każdym zakręcie.
A teraz szoku doznałam Bebecar przed nowym rokiem kosztował okolo 3700, a teraz grubo ponad 4tyś popierd... ich.
Jak wezmę co mi dają zresztą maa mojej siostrzenicy jeździ w nim do marca czyli niecałe 10mies, a postaram się o fajną spacerówke, bo na dłuzej jest potrzebna.

Addiena w sumie racja, my auta nie mamy i narazie miec napewno nie bedziemy.
Dlatego napisałam aby nikogo nie urazić ;) Fakt do czerwca pewnie zdanie moge zmienic i tysiac razy ;D ale co do kol i kosza napewno nie a no i aby byl wielofunkcyjny tzn gondola+spacerowka. Reszte sie zobaczy. W sumie to dobrze jak piszecie na co zwracac uwage przy wyborze wózka, tzn jak sie prowadzi, wage itd. Ja np. nigdy nie mialam stycznosci z wozkami w sensie wybierania i wogole,

Tyle tego na rynku, ze naprawde trudno sie zdecydowac. Ja sama nie wiem co kupie, na pewno musi sie latwo skladac i miescic do bagaznika, bo ja duzo jezdze i to dla mnie podstawa.

Viola odnosnie koloru to już coś w głowie mi świta tylko nie wiem czy mój P da mi wolną rękę czy ''też bedzie miał cos do powiedzenia odnosnie koloru'' A mianowiscie myslałam może coś nad kolorkiem popiel-zieleń / popiel-seledyn / popiel-pomarańcz / bądź cos z dodatkiem czerwonego, że tak powiem pomyslow mam dużo tylko jeszcze nie zdecydowałam który. A patrze na kolory takie które by pasowały zarówno do chłopca jak i dziewczynki, ponieważ jak widomo wózek różowy bądź z rozowym-dziewczynka i to samo z niebieskim.

Aga to fakt doświadczenie masz. 14lat jakby nie patrzec dużo. ;)

Viola
teraz zerknełam jaki to wózek tzn na ten model co podałaś i powiem, ze podoba mi się tylko zebym taki dostala ale aby te kola z przodu byly takiej wielkosci co te z tylu bylabym w siodmym niebie ;D

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj kupiłam w Pepco 3 pary skarpetek za 7,99zł i czapeczkę za 2,99zł.

Łóżeczka to tez mi się podobają te Klupś z misiem, ale też i te zwykłe, bez ozdabianych boków. Głównie patrzę na kolorystykę - ciemne z jasnym będzie pasowało mi i do sypialni na początek i potem do pokoju brzdąca.

A ja tak ciągle odwlekam zakupy dla dzidzi niewiem dlaczego...... w pierwszej ciąży szalalam zakupowo od samego początku.
Niby mam wózek.. ciuchy też i wanienke już mam... ale jeszcze jakieś kocyki buteleczki smoczki :) itp oczywiście nie odbiorę sobie też przyjemności kupowania ciuszków :p

Lena ja podobny wózek dostanę używany w prezencie od wujka męża (ich maleństwo kończy w marcu roczek), niezniszczony, ale bez skrętnych kół, a miałam zamiar kupić ze skrętnymi, ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda ;-) poza tym dostaniemy od niego również taką wanienkę CEBA SUZIE - KOMODA Z WANIENKA I PRZEWIJAKIEM 3w1 (2042517845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zastanawiam się tylko czy to rzeczywiście funkcjonalne jest?czy któraś z was używała takiej wanienki? i zdaję sobie sprawę, że zwykłą wanienkę i tak będę musiała szybko zakupić, bo dość niewielka jest

Każdy kupuje wózek na jaki go stać:) Ja w pierwszej ciaży kupiłam wózek, fotelik i cąłą resztę w pierwszym sklepie stacjonarnym za kupę kasy i nie byłam zadowolona z wózka.
Sprzedałam wszystko za mniej niż połowę ceny. Teraz za tą kwotę kupiłam wózek używany, ale bardzo,bardzo mi się podoba:)
Na fotelikach tez nie można osczędzać- więc wg mnie i tak 1500 zł trzeba na wsyztsko wydać.

Carla, wózek fajny, łóżeczka mi się najbardziej pododbają,,Drewno i styl"....chyba przekręciłam nazwę...a łozko turystyczne i tak sie przyda na wyjazdy:) Polecam łożeczka Graco oraz Esprit:)

Ja mam po Lilce fotelik do karmienia Peg Perego właśnie- jestem super zadowolona.

W ogóle to polecam łóżeczka z funkcją zmiany na łożko dla starszaka- takie łożka ma właśnei VOX i Bellamy. Są moze droższe trochę niż zwykłe, ale starczą na 6-7 lat.

reklama
Dziewczyny, zgadza się, każda kupuje to na co ja stać. Nie zarabiamy źle, ale na razie mam masę innych wydatków związanych z mieszkaniem. Więc łóżeczko najprawdopodobniej pożyczę od znajomych. Wózek też od innych odkupie. O ile 1 właściciele nie będą chcieli go odzyskać. A jak będą to kupie markowy ale używany.
Kupie nowa pościel wanienkę, termometr, butelki itd.
Ale ciuszki - kupuje używane. Bo szkoda mi wydac 20 zl na 1 szt body gdzie wiem ze bede ich potrzebować co najmiej 7.
To już wole allegro lub szmateksy. Za 20 zł będe miała 20 szt i też w niezłym stanie. Czasem nówki lub prawie bo w ciągu 3 miesięcy z regóły wiekszość mam zakłada niektóre na dzieciaczka średnio 2-3 razy a potem okazuje się ze ooooo za małe :)

Duzo dostane od przyjaciółki. Bo już mi zapowiedziała :)

A to moje dzisiejsze polowanie. Gorzej jak się okaże że chłopak.... Będę wtedy po znajomych rozdawać:
allegro - łacznie 4,24 + przesyłka

2064306029.jpg2064306029_1.jpg2064306029_2.jpg2064306101.jpg2064306101_1.jpg2064306213.jpg2064306213_1.jpg2064306213_2.jpg

Do góry