reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

dzieki dziewczynki! napewno skorzystam z Waszych rad! tez mi sie wydaje ze troche za malo. spiochy wlasnie mam zamiar dokupic jeszcze no i oczywiscie skarpetki o ktorych zapomnialam napisac. skarpetek ogladalam bardzo duzo ale nie zdecydowalam sie na zadne bo wydawaly mi sie ze maja za ciasne sciagacze. ostatnio rozmawialam na ten temat z doswiadczona mama i mowi ze najlepsze, nieuciskajace sa z gatty

reklama
she - też mi się wydaje, że troszkę tego masz mało, śpioszków na pewno musisz dokupić.

W Tesco (nie wiem, czy w każdym mieście) jest teraz fajna oferta - o ile dobrze pamiętam 5 sztuk śpioszków kosztuje ok. 32 zł. Jutro się po nie wybieram :tak:

joasiu z tego tez wzgledu nie kupuje lezaczka. To jest przydatne na pierwsze 2-3 miesiace, pozniej dziecko juz ruchliwe jest. Na takie 'posiadowki' w domu bedzie fotelik a krzeselko do karmienia od 6 miesiecy.

she ja juz mam wyprawne wszystko i czesc wyprasowane wiec Ci mniej wiecej powiem.
body z krotkim- 20 szt
z dlugim - 10szt
czapeczki- duzo, ale pewnie uzyje ze dwoch, bo to maj wiec nie beda az tak potrzebne

Poza tym mam polarki rozne na wyjscia.

No i wg mnie masz troche tego za malo, bo malucha czasami 3 razy w nocy trzeba przebierac, wiec trzeba miec tego spory zapas. Ja z Patrykiem mialam duzo wiecej niz teraz a czasami nie wyrabialam na zakretach z praniem. Takze dokup jeszcze troche bodziakow i pajacow, chocby na noc i po domu, bo wiadomo ze pajace to nie na wyjscia za bardzo.
pajace-9
legginsy/polsiochy- 6szt
spiochy-2 szt (dostalam wiec mam, ale nie lubie wiec dobrze ze tylko tyle).
No sorry ,ale 20 body na krótki rękaw??? :szok::szok::szok::szok:
Delikatnie mówiąc -dla mnie kilometrowa przesada .

She wszystko zależy jak chcesz malucha ubierać .
Skoro masz bluzeczki to dokup śpiochów kilka i będzie git
pajacyków starczy
Według mnie body i bluzeczek też Ci wystarczy ,bo zakładasz albo body ,albo bluzeczkę i śpiochy.
czapeczek też full -ja mam 2

Napiszę tak :
Jestem minimalistką i mam po 4 komplety w 2 rozmiarach i dla mnie tofull opcja .;-):-):-)
Na pewno jeszcze jakąś bluzę musisz dokupić lub kilka kaftaników do śpioszków.
Jak chcesz to mogę Ci napisać co posiadam i niczego już nie dokupuję .;-):-):-)
Ale ja piorę codziennie dziecięce ciuszki ,więc zawsze mam zapas czystych i tak i tak.

Ostatnia edycja:
she z mojego doświadczenia przy Julce wynika że to co masz to nawet na jeden dzień by mi nie starczyło :-D Ale nie zakładajmy tak okrótnego scenariusza :tak:;-):biggrin2:

Jula miała refluks i non stop ulewała. Potrafiło jej się cofnąć chwilę po, godzinę dwie a nawet 3h po jedzeniu. Śliniaki nie wiele pomagały bo zawsze gdzieś się dostawało :eek: albo poszło na spodenki jak była w pionie noszona... :-D w związku z tym była przebierana tak 6-10 razy dziennie :eek: koszmar ale gorszy był smrodek nie przebranej, więc dzielnie przebierałam... :-D

W tej chwili mój zapas ciuszków jest masakrycznie wielki :-D ale to dlatego że ja wyprawkę dostałam po mojej chrześnicy, dostałam spory worek uniseks po synu sąsiadki, potem po Juli dałam mojej siostrze dla Amelki i wróciła do mnie moooocnooo powiększona bo wiadomo że zawsze ktoś coś przyniósł, coś się dokupiło okazyjnie w lumpie, itd, itp.

:szok:właśnie przeliczyłam po łebkach: As lepiej nie czytaj :-D:-D:-D
Więc bodziaków na krótki mam- 30szt,
na długi rękaw- 14szt,
rampersów -10szt
pajacyków bawełnianych- 15szt
pajacyków frote-4szt
do tego ze 20szt welurkowych ale dlatego że Jula grudniowa (teraz mogą sie nie przydać),
kaftaników ze śpioszkami w komplecie mam -20szt.
Do tego kilka bluzeczek na długi rękawek, jakieś ogrodniczki, sukienusie, dresiki, bluzy itd... To tak w rozmiarze 56-68 :tak:

Oby mały śmierdziuszek ulewaniec się nie powtórzył :biggrin2::-D

Dokupiła bym na twoim miejscu bodziaki, pajacyki albo kaftaniki ze śpiochami, jakąś bluzę, skarpeciochy, może niedrapki na rączki ;-) ja bardzo lubię i polecam wielopaki. np. BODY krótki rękaw 7 pak, 0-3 m-ce (2163959934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pajac Pajace Śpiochy Early Days 0-3 m 62 cm 3szt (2125033392) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dobrze się piorą, prasują, nie zniekształcają i są niedrogie ;-)

As, bylabym wdzieczna rowniez za Twoja liste :)
Rozm 56
Wyprawka 5 elementowa taka tylko bez tej koszulki zapinanej na 1 napkę na ramionku
Wyprawka z Napisami 6 części POLSKIE NAPISY r.56 (2118139716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3 pary body z długim
4 pary z krótkim
4 pajace
4 komplety śpiochy + kaftanik tego typu
Komplet Śpiochy Kaftanik Śpioszki Sito r.56 Polski (2118138699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
1 czapeczka bezszwowa do szpitala
rożek
w zasadzie tyle zabieram do szpitala ;-)
2 bluzeczki takie na wierzch
4 pary skarpetek

rozm 62
4 pajace
4 komplety śpiochy + kaftanik
body z krótkim
4 body z długim

i to tyle na ten moment
Prawda jest taka ,że dzieciaczki na początku bardzo szybko rosną i wszystko zależy od tego jak duże się urodzą .;-)
ja przy takiej ilości i tak się zastanawiam czy zdążę wszystko założyć ...:-D:-D:-D,bo pewnie nie
Klaudia w 56 mieściła się tylko w szpitalu w zasadzie ,a Kubuś może ze 2 tygodnie chodził ...
Więc nie ma co przesadzać ...
Wiecej na pewno zakupię takich na 68 i większych....

she z mojego doświadczenia przy Julce wynika że to co masz to nawet na jeden dzień by mi nie starczyło :-D Ale nie zakładajmy tak okrótnego scenariusza :tak:;-):biggrin2:

Jula miała refluks i non stop ulewała. Potrafiło jej się cofnąć chwilę po, godzinę dwie a nawet 3h po jedzeniu. Śliniaki nie wiele pomagały bo zawsze gdzieś się dostawało :eek: albo poszło na spodenki jak była w pionie noszona... :-D w związku z tym była przebierana tak 6-10 razy dziennie :eek: koszmar ale gorszy był smrodek nie przebranej, więc dzielnie przebierałam... :-D

W tej chwili mój zapas ciuszków jest masakrycznie wielki :-D ale to dlatego że ja wyprawkę dostałam po mojej chrześnicy, dostałam spory worek uniseks po synu sąsiadki, potem po Juli dałam mojej siostrze dla Amelki i wróciła do mnie moooocnooo powiększona bo wiadomo że zawsze ktoś coś przyniósł, coś się dokupiło okazyjnie w lumpie, itd, itp.

:szok:właśnie przeliczyłam po łebkach: As lepiej nie czytaj :-D:-D:-D
Więc bodziaków na krótki mam- 30szt,
na długi rękaw- 14szt,
rampersów -10szt
pajacyków bawełnianych- 15szt
pajacyków frote-4szt
do tego ze 20szt welurkowych ale dlatego że Jula grudniowa (teraz mogą sie nie przydać),
kaftaników ze śpioszkami w komplecie mam -20szt.
Do tego kilka bluzeczek na długi rękawek, jakieś ogrodniczki, sukienusie, dresiki, bluzy itd... To tak w rozmiarze 56-68 :tak:

Oby mały śmierdziuszek ulewaniec się nie powtórzył :biggrin2::-D

Dokupiła bym na twoim miejscu bodziaki, pajacyki albo kaftaniki ze śpiochami, jakąś bluzę, skarpeciochy, może niedrapki na rączki ;-) ja bardzo lubię i polecam wielopaki. np. BODY krótki rękaw 7 pak, 0-3 m-ce (2163959934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pajac Pajace Śpiochy Early Days 0-3 m 62 cm 3szt (2125033392) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dobrze się piorą, prasują, nie zniekształcają i są niedrogie ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wiesz jakbym dostała taką stertę to też bym miała ,ale wątpię ,żebyś tyle kupiła na początek ....
Tym bardziej ,że maluch szybko rośnie i jak nawet nie masz już 56 rozmiaru to nic się nie stanie jak założysz 62 i podwiniesz rękawek .
Świat się nie przewróci z tego powodu do góry nogami :no::no::-D:-D:-D
Dla mnie możesz sklep "ciuszek " otwierać :-D:-D:-D:-D:-D

dzieki jeszcze raz dziewczyny! osiwecilyscie moj mozg :) naprawde juz glupialam czytajac te wszystkie rozne listy wyprawkowe :/ Paula, ja pamietam wlasnie jak pisalas wczesniej o tej swojej malej i caly czas o tym myslam liczac moje ciuszki ;) ale to chyba naprawde ekstremalna sytuacja i oby sie nie powtorzyla!
wiem ze musze dokupic kilka rzeczy ale nie bede przesadzac. te ktore mam sa w rozmiarze 56 i 62 z czego wiekszosc 62 i teraz dokupie juz tylko 62

ja uwazam ze nie ma co przesadzac z kupowaniem ciuszkow w rozm 56 bo wystarcza moze na miesiac i bobas wyrosnie z nich, a poza tym bedzie lato :) wiec tylu warstw ciuchow chyba sie nie zaklada???

reklama
Ja rodziłam w sierpniu i wcale nie bylo upałów, nie pamietam dnia zeby dziecko w 1 warstwie na dwor wychodziło - nie ma co sie sugerować miesiacem, wszystko zalezy od pogody:tak:W maju tym bardziej moze byc roznie, same sweterki zarzucimy nie raz pewnie;-)

Do góry