reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Nabawe 1 listopada to piekny dzien, wlasnie 1 listopada robilam test ciazowy i wyszedl pozytywny:D

Tygrynko i co nie mowisz ze urodziny byly?:-p Wszystkiego najlepszego, za rok z pewnoscia bedzie lepiej! I oczywiscie w tygodniu smialo mozesz do mnie wpasc zeby maz mial swiety spokoj:-p

reklama
Tygrynka to co ja mam powiedzieć ja w tym roku kończę 30stke eee ponoć po trzydziestce jest jeszcze lepiej. Wszystkiego Najlepszego!!

Aniaa23 Tak wiem ze masz racje tylko czemu oni taka tragedie z tego robia?

Tygrynka Nie przejmuj sie odbijesz to sobie dzis lub jutro ;), czasem pomimo wielu staran nasze plany nie wypalaja
i nic na to nie poradzimy.

jagmar No nietety ja tez ciut blizej :).

NabAwe To milej zabawy ;).

an82 Trzeba przyjac to z godnoscia ;). Najwazniejsze ze metryki na czole nie widac.

U mnie tez dzis dol pomimo pieknego slonka.
Milego dnia pa

hejka
Nie dołujcie się dziewczyny. Ja właśnie piekę kurczaka nadziewanego pieczarkami (pachnie pysznie) i wybieram się do palmiarni z mężem i dzieciarnią. Jak któraś chętna na spacerek to zapraszam :). Zaraz zjemy i wybywamy z domku.
Tygranka wiem, ze każde dziecko rozwija się inaczej w swoim tempie. Na razie się nie martwię bo młoda jest bardzo żywotna i interesuje się otoczeniem. Jest bardzo kontaktowa i ciągle się do nas uśmiecha. No i ładnie na brzuszku leży i widać, że ma siły do zabawy. Na razie nie mam jej dokarmiać chyba, że wyraźnie będzie się o dokarmianie prosiła a to się czasem zdarza.

Ok spadam na obiadek.

Dzięki kochane :)))
wieczór był trochę uratowany, mąż po nauce poleciał po sushi :))) a do tego, co najlepsze - wieczór przy świecach, zero elektryczności (ale prąd normalnie był:p), wyłączyliśmy wszystko - tv, laptopa, nawet światło i muzykę - tego było nam naprawdę trzeba... kiedyś często tak spędzaliśmy wieczory, a teraz często jest z nami tv, net.. czas to zmienić, bo wczoraj było bardzo miło :)))
a co do wieku - mi się kiedyś wydawało że ludzie po studiach to taaacy starzy ludzie, nic ich już w życiu nie czeka :D a tu proszę, dwa lata po studiach i ja dopiero oddech łapię i zamierzam ruszyć w tym roku do boju :D zresztą, podobno 30 to teraz nowa 20tka :p
Nabawe to faktycznie sobie wybrałaś dzień na narodziny ;) ale przynajmniej jest coś miłego i radosnego w tym ogólnie smutnym dniu ;)
An no faktycznie, a ja zawsze mam poczucie że my tutaj wszystkie to równolatki :D
Jagmar no i jak dla mnie masz bardzo prawidłowe podejście do malutkiej :))) udanego dnia w palmiarni!

Hej dziewczyny! Jak minęła niedziela? :))) U nas dobrze, mały super wesolutki, bawił się cały dzień i padł w mgnieniu oka :))) Juz dzisiaj jest mi trochę lepiej, ale jak sobie przypomnę wczorajszą panikę, to brrrrr, aż niemiło :/ U znajomych było dobrze, trochę zapomniałam, pogadałam, nie byliśmy długo, ale sukcesywnie pójdziemy do przodu :)))) Dziś wpadli znajomi z małym synkiem i się chłopaki wzajemnie obserwowali :))) Życzę wam wszystkim miłego wieczoru i spokojnej nocy! :))

looo jaka tu dzisiaj cisza i spokój.
Byliśmy w palmiarni i poza dzikim tłumem w holu głównym było całkiem przyjemnie. Młodsza spała a starsza oglądała rybki i chodziła w koło tego dużego basenu z liliami wodnymi. Na początku jak weszliśmy do palmiarni to cały czas mówiła, że chce na plac zabaw. Myślałam, że się rozczaruje ale całkiem dobrze się bawiła.
W domu mam kongo. Wygląda jakby tajfun przeszedł. Muszę jutro posprzątać i poprasować ciuchy bo kupka mi urosła i niedługo zajmie pół sypialni.

Tygranka ja pamiętam, że jak byłam w w szkole podstawowej w pierwszych klasach to ósmoklasiści wydawali mi się dorośli i pytałam się mamy czy po szkole idą do pracy i zakładają rodziny ;)

hej witam się niedzielnie!
Majka niefajna wczoraj przygoda, ale dobrze ze z małym ok i nie miej do siebie żadnych pretensji!
Jagmar fajny dzien w palmiarni:) Prasowanie brrr....
NabAwe kuzynka zet tez ma 1.11 urodziny, ale ja mimo ze smutne lubię to święto i szkoda że większość ludzi tylko raz w roku pamieta o swoich bliskich:(
Tygrynka No to mąż uratował urodziny i właśnie an dobrze ci mówi starsze tu są koleżanki:p
U nas wczoraj Basia miała mega maruda, chyba z 2h ryczała popołudniu, spać nie chciała, nic jej nie pasowała, wieczorem jechaliśmy do znajomych i juz nie wiedzialam czy damy rade, ale na szczescie sie uspokoila, tam byla 1,5 roczna kolezanka, wiec rojbrowaly do 23, padla w samochodzie i dala dzis pospac do po 9:D A dzisiaj aktywnie bo pojechalismy do moich rodzicow, tam spacer z Figusem (boszzz jak Basia ją kocha), a potem do tesciow! Wracajac zachaczylismy na sekunde o king crossa i mam trzy nowe torebki z wyprzedazy:D Młoda dzis w sumie spokojna, ale gadala i bawila sie z lalka wieczorem, suma sumarum zasnela o 21:30 dopiero, ja nie wiem skad ona ma taki pawer? Ja jutro do fryzjera idę:D troche mam stresa, sama nie wiem co chcę na tej głowie;P Oki uciekam na filmik z męzem:p

Witam dziewczyny!

Do tej pory zastanawiam się jak to zrobiłam ale zrobiłam czyli nadrobiłam Was zajęło mi to 2,5h:szok::eek:.Jak większość zauważyła moje postanowienie o napisaniu jednego posta dziennie legło a to za sprawą mojego M właściwie, gdyż jedyny moment kiedy mam czas aby się odezwać to wieczór a ten wciągnął nas w serial secret circle i codziennie na wieczór zapodawał filmik i nie szło się oderwać więc na kompa już brakło czasu;-).Całe szczęście już nadrobiliśmy i kolejne odcinki będą z tygodniową przerwą więc nie będzie już takiego szaleństwa. My ostatnio spędzamy czas urodzinkowo ciągle u kogoś, tydzień temu byliśmy u mojego chrześniaka, wczoraj u M chrześniaczki.Z jednej i drugiej imprezy Marcel wyjechał z prezentami mimo że to nie jego urodziny były.:-DOd swojej chrzestnej dostał zaległy prezent gwiazdkowy 4 poziomowy garaż wadera,bardzo fajny tylko gdzie to wszystko trzymać:-D i super kurteczkę na cieplejsze dni a wczoraj kuzynka odstąpiła mu odkurzacz gadający playskool bo już wyrosła i jest szaleństwo,cały dzień chodzi i sprząta z przerwą tylko na spacerki:-D
Majka Wiem kochana doskonale co czujesz, mojemu synkowi przytrafiło się identycznie to samo w zeszłym roku w sierpniu.Tylko że mnie na początku zmyliło jego zachowanie bo rączką ruszał i miał dobry humor,dopiero w nocy mu się pogorszyło a ja byłam na wsi nad jeziorem bez M,bez auta:(Jak w końcu dojechaliśmy na Krysiewicza to robili prześwietlenie bo podejrzewali złamanie:-(okazało się to co u Twojego synka i Pani nastawiła ale struta po tym zdarzeniu chodziłam przez tydzień, a jak wróciliśmy do domu to mały bawił się na całego a ja leżałam na łóżku i wyłam,M nie potrafił mnie uspokoić tak mnie to wykończyło emocjonalnie.Najważniejsze że u maluszka już wszystko dobrze,już na pewno nic nie pamięta,trzymaj się:)
Sempe Chylę czoła i bardzo podziwiam za organizację i umiejętność zapewnienia sobie wolnego czasu przy takiej gromadce.Normalnie aż się zachciewa.:-):tak:
Kozaczino Mimo całego zamieszania,pudeł itp. i tak zazdroszczę tego chaosu związanego z przeprowadzką;-)
Poziomka Widziałam ze się odezwałaś zdrówka życzę i mam nadzieję że na wiosnę spotkamy się na malcie na spacerku:tak:
Lilou Fajowy wózio, z charakterkiem;-)Niecierpliwie czekamy jutro na kuriera:-D
Tygrynka A na Ciebie to walnęłam focha na całego, to ja się szykuję żeby 1.03 zadzwonić i zaśpiewać Ci piękne sto lat a Ty sobie jakieś zabawy urządzasz z datą na fb, nieładnie,nieładnie.Za karę nie było telefonu:-p Na dodatek w piątek popołudniu też siedziałam sama w domu i gdybym wiedziała że na drugi dzień masz urodziny wpadłabym choć na godzinkę z dzieciem mym:wściekła/y:No to teraz masz karę na całego za oszustwa facebookowe.O!

Spokojnej nocki życzę.:tak:

reklama
Dopiero teraz mam chwilę, żeby odpisać "osobiście" :)))

nabawe - piję herbatkę hipp'a i odciągam, a mimo to w piersiach mleczka coraz mniej :/ ale może jeszcze chociaż trochę pociągnę!

krklisz - mamy to tak mają, że się martwią, a jak nieumyślnie do czegoś "rękę przyłożą" to Dramat, przez duże "d"!!!! Ja też ryczałam, a w szpitalu jak musiałam lekarce pow. co się stało, to nie pytaj jak ja mówiłam.... :/// a do stylisty to też bym poszła, ale jak już zrzucę, zeby to sens miało :))))) Zazdroszczę! :)))

tygrynka - spóźnione, ale szczere życzenia Kochana! Niech słonko zawsze Ci świeci, a marzenia się spełniają!!! :)))) Jesteś tylko rok starsza :)))) Młodziutkaaaaa... :))

skrzat - wszyscy mi to powtarzają, a w serduszku mam i tak zadre.... ehhh, może czas pomoże... po małym nic nie widać, ani śladu, gorzej ze mna ;/

ajentka83 - no niesttey mam świadomość, ze takie wydarzenia mają miejsce, ale dopóki spotyka to ludzi naokoło, to kiwa się głową i mówi" no tak, zdarzylo się... i człowiek nie pomyśli, ze jemu też sie moze przytrafić... a tu nagle, niewiadomo kiedy... bahhhhhh.... idzie.... Serial ciekawy?:))

Dziękuje za słowa pociechy :)))))

Do góry